Live betting

Live betting is het plaatsen van een weddenschap op een wedstrijd die op dat moment al begonnen is. Wie deze vorm van wedden slim toepast kan daar serieus geld mee verdienen. Dankzij steeds betere systemen van bookmakers en sneller internet is live inzetten fenomenaal voor gokkers. Vind hier op deze pagina de basics over live betting en strategieën van professionele gokkers die hier dik geld mee verdienen.

Bookmakers die in Nederland Live Betting aanbieden

Hieronder vind je de beste Nederlandse bookmakers waar je live kunt wedden op voetbalwedstrijden.

BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Live betting bij Bet365

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Live betting bij Jacks

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Live betting bij Holland Casino

Wat maakt live betting anders dan een traditionele bet plaatsen

Voor de komst van het internet was het alleen mogelijk om weddenschappen te plaatsen voor aanvang van een wedstrijd. Tegenwoordig is live betting niet meer weg te denken wanneer het gaat om voetbalwedden. Het is een onmisbare functie die wordt aangeboden door online bookmakers. Wanneer je inlogt bij een van de gerenomeerde betting sites springen de wedstrijden die al bezig zijn snel in het oog. Het is vaak de categorie die bovenaan geplaatst wordt, met daaronder de wedstrijden waarbij op een later tijdstip wordt afgetrapt.

Wanneer je live betting vergelijkt met traditionele weddenschappen zijn er een aantal verschillen. Het grootste verschil is natuurlijk dat je een pre-match bet helemaal moet uitzitten, terwijl je bij live betting tussentijds waar nodig kunt of zelfs moet ingrijpen. Hier schuilt risico in. Wanneer je een bet op voorhand plaatst, heb je vaak ruim voldoende tijd gehad om je huiswerk gedegen te doen en allerlei statistieken uit te pluizen. Live vereist een andere aanpak dan pre-match of traditioneel betting op voetbal.

Het snel moeten handelen bij live betting kan voordelig uitpakken ten opzichte van een traditionele bet. Zelfs wanneer je jezelf op de best mogelijke manier hebt voorbereid op een wedstrijd, kunnen er gebeurtenissen voorvallen die het wedstrijdverloop beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blessures, rode kaarten of een totaal onverwachte voorsprong voor de underdog.

Bij traditionele bets fluctueren de odds geleidelijk afhankelijk van een aantal factoren. Terwijl bij live betting de quoteringen heel snel en behoorlijk kunnen veranderen aan de hand van wat er gebeurt op het veld. Tot slot heb je bij live betting de mogelijk om tussentijds een bedrag uit te laten betalen, de zogenaamde cash out-optie.

Deze 8 live betting tips van professionals vergroten je winkansen

Live betting is niet moeilijk, het vergt net als bij traditionele bets enig onderzoek. Professionele gokkers zullen nooit en te nimmer een inzet plaatsen die niet vooraf tot in de puntjes is geanalyseerd en uitgedacht. Speciaal voor jou stellen zij acht tips samen die je gaan helpen om succesvol te worden in live betting. Op Voetbal Vandaag vind jij overigens voetbal voorspellingen die zijn geinspireerd door de kennis van deze professionals.

Bereid je bets voor

Het staat als een paal boven water dat live betting l verschilt van pre match weddenschappen. Dat wil niet zeggen dat je geen huiswerk hoeft te doen bij live betting. Het is altijd goed om zoveel mogelijk kennis te hebben van de betrokken teams, individuele spelers en mogelijke omstandigheden. Gebruik hiervoor ook de kennis van andere die je kunt vinden in diverse groepen over wedden op social media.

Verstandig is om voordat de wedstrijd begint, een aantal voorspellingen op papier te zetten. Zodra er is afgetrapt kun je, op basis van het wedstrijdverloop, aanpassingen maken.

Kijk of luister naar de wedstrijd

Je neemt hierdoor onnodig risico’s en op de lange termijn gaat dat ten koste van je bankroll. Ervan uitgaande dat ook jij wed om geld te winnen, is het dus verstandig om de wedstrijd waarop je live betting wil toepassen live te bekijken.

Besteed aandacht aan individuele prestaties

Het inschatten van een resultaat kan in eerste instantie aan de hand van de opstelling en de tactiek. Kijk hierbij niet alleen naar sterspelers. Het is een voldongen feit dat elke speler het resultaat kan beïnvloeden. Het is een absolute aanrader om informatie te verzamelen over zoveel mogelijk spelers.

Wanneer een of meerdere spelers onder hun niveau presteren, heeft dit impact op de teamprestatie. Zo kan een verdediger die niet in vorm verkeert, of juist bekendstaat om het maken van veel overtredingen, schuldig zijn aan tegendoelpunten. Aan de andere kant zijn er natuurlijk spelers die het boven verwachting doen.

Analyseer eventuele aanpassingen van de trainer

Het is enorm verleidelijk om bij een wedstrijd in te zetten op de grote favoriet. Helemaal wanneer de underdog al weken dramatisch presteert. Toch brengt dit meer kansen met zich mee dan je in eerste instantie denkt. Zo kan de trainer besluiten voor de volgende wedstrijd de tactiek volledig om te gooien.Trainerswissels kunnen daarnaast ook zorgen voor een bepaald effect, helemaal wanneer de aangestelde coach bekendstaat als iemand die slechte resultaten om kan keren. Belangrijk is dus dat je eventuele aanpassingen op tijd opmerkt.

Vermijd het trekken van te snelle conclusies

Bij live betting kan het trekken van te snelle conclusies funest zijn voor je weddenschap. Sommige teams beginnen rustig aan een wedstrijden, waarna de tweede helft het gas erop gaat. Daar staat tegenover dat er ploegen zijn die er vanaf het beginsignaal vol op klappen. Wanneer dit het gewenste resultaat oplevert, wordt het tempo teruggeschroefd.

Hetzelfde principe geldt hierbij voor spelers. Een catastrofale fout of een vroeg doelpunt in het begin van de wedstrijd, of zegt niets over de prestatie over de gehele wedstrijd.

Let op blessures en/of schorsingen

Deze tip is een vervolg op het besteden van aandacht aan individuele prestaties. Het ligt voor de hand dat wanneer een speler tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt, of van het veld gestuurd wordt, dit onomstotelijk effect kan hebben op het resultaat. Bij live betting moet je dus inschatten wat een dergelijke gebeurtenis veroorzaakt in het restant van de wedstrijd.

Hier komt de analyse die je voorafgaand aan de wedstrijd gemaakt hebt goed van pas. Het maakt nogal verschil of de speler die uitvalt een belangrijke stempel drukt op het team, of ‘gemist kan worden’.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Het grote aantal opties bij live betting zijn kan gevaarlijk uitpakken. Zo kan het voorkomen dat je bepaalde inzetten doet, puur op basis van het feit dat deze opties beschikbaar zijn in combinatie met het toenemen van de spanning.

Houd altijd in je achterhoofd dat er een goede reden moet zijn om je geld in te zetten. Er zullen zich tijdens de wedstrijd situaties voordoen die aantrekkelijk zijn voor het plaatsen van meerdere bets. Met het oog op winst maken op lange termijn, is het inzetten van twee solide weddenschappen in alle opzichten beter dan roekeloos te gokken op bijvoorbeeld zes of zeven ondoordachte weddenschappen.

Gebruik de cash-out optie in een strategie

Strikt gezien is een cash-out op lange termijn altijd in het voordeel van een bookmaker. Wanneer je genoegen neemt met een lager bedrag dan de potentieel te winnen uitbetaling, zal men daar niet bepaald rouwig om zijn. Deze optie kun je echter ook in je voordeel gebruiken bij live betting. Bij sommige wedstrijden fluctueren de odds namelijk nogal en daar zit je winst in.

Op het moment dat de kansen of doelpunten over en weer vliegen in een bepaalde wedstrijd, verandert de bookmaker de odds continu Dit zie je terug in bijvoorbeeld een over/under. De kunst zit hem hier in het plaatsen van een inzet op het juiste moment. Pas je dit slim toe, dan cash je de weddenschap uit zodra je op winst staat.


Meest gestelde vragen


Wat is live betting

Live betting is wedden op een (sport-) evenement dat live bezig is. Je plaatst bijvoorbeeld jouw weddenschap tijdens een wedstrijd in plaats van voor aanvang.

Waar kan je live betting?

Als je graag live betting wilt doen kan dit bij een online bookmaker. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van Nederlandse bookmakers die live betting aanbieden.

Is live betting veilig en betrouwbaar?

Ja, live betting is net zo veilig en betrouwbaar als iedere andere vorm van voetbalwedden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je live wed bij een bookmaker met een Nederlandse licentie.