Spelerspecials

Speler Specials zijn voetbalweddenschappen waarbij je inzet op individuele prestaties van spelers. Je kunt bijvoorbeeld een Speler Specials weddenschap inzetten op een specifiek aantal doelpunten of assists. Op Voetbal Vandaag gaan we dieper in op de mogelijkheden hiertoe bij bookmakers. Daarnaast leer jij hoe jij de Speler Specials toepast in een strategie.

spelerspecials wed op spelers die scoren en winnen

Wat zijn Spelerspecials bets bij voetbalwedden

De naam Spelerspecials is even veelzeggend als treffend, het gaat bij voetbal wedden op Spelerspecials om het voorspellen van prestaties van individuele spelers tijdens een wedstrijd. Zo kun je inzetten op een bepaald aantal doelpunten van een speler, kun je hem aanmerken als eerste of laatste doelpuntenmaker en is het zelfs mogelijk de manier van scoren te voorspellen.

Naast wedden op spelers, is het ook mogelijk om in te zetten op het wedstrijdverloop. Hierbij kun je voorspellen of een team binnen 10 minuten scoort, of bijvoorbeeld voorstaat na 60 minuten. Sommige bookmakers schrijven dit weg onder Spelerspecials, al vind je dergelijke weddenschappen bij het gros van de bookmakers onder 'Match Specials'. Een weddenschap die in de buurt komt is de scorecast en wincast waarbij ook altijd een specifieke speler moet worden aangewezen als doelpuntenmaker.

Opties spelerspecials bij wedden op voetbal

Bij wedden op Spelerspecials komt iets meer risico kijken dan wanneer je bijvoorbeeld een Double Chance weddenschap plaatst. Het is immers lastiger te voorspellen om er een bepaalde speler uit te lichten, dan om op een winnaar of gelijkspel te gokken. Dat is ook terug te zien aan de odds, die vanwege de moeilijkheidsgraad hoger liggen. Bij de meeste bookmakers zijn er een aantal varianten van Spelerspecials beschikbaar. Hieronder tref je een opsomming van de meest gangbare Spelerspecials.


Speler scoort en wint

Deze Spelerspecials is feitelijk een combinatie met een 1X2 weddenschap. Hierbij voorspel je dat een speler minimaal een doelpunt maakt én dat het team de wedstrijd winnend afsluit. Scoort de speler, maar wint het team de wedstrijd niet? Dan verlies je je inzet. Het is dus belangrijk om beide componenten goed te hebben om te winnen.

Deze weddenschap kan soms zelfs iets worden uitgebreid met het implementeren van een Both Teams To Score (BTTS), waarbij je dus 3 verschillende bets terugvindt in 1 combinatie-inzet.

Speler maakt het eerste of laatste doelpunt

Hierbij voorspel je dat een bepaalde speler de eerste, of laatste doelpuntenmaker zal worden in de wedstrijd. Dit is natuurlijk lastiger te voorspellen dan wanneer een speler de hele wedstrijd de tijd heeft om een goal te maken.

Speler scoort één, twee of drie doelpunten

Bij deze vorm van Spelerspecials gok je puur op scoringsdrift. De odds zijn erg aantrekkelijk, maar dat is in verhouding met de kans op een succesvolle weddenschap eenvoudig te verklaren.

Speler scoort met een kopgoal, van buiten de zestien meter of uit een directe vrije trap

Deze Player Special gaat over de manier van scoren. Je voorspelt dus niet alleen dat een bepaalde speler een goal maakt, maar ook nog specifiek op welke manier.

Nu is het leuk en aardig om in te zetten op Spelerspecials met mogelijke doelpunten van spelers, maar wat gebeurt er wanneer desbetreffende speler niet speelt? In dat geval word je inzet een 'void', je krijgt je inzet dus terug. Op het moment van afgelasting blijft je weddenschap wel staan en gaat deze mee naar de datum wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Als een speler niet in de basis staat maar invalt, blijft je weddenschap overigens ook staan.

Voorbeeld weddenschap met Player Specials

Stel dat FC Barcelona thuis tegen Eibar speelt en je denkt dat Lionel Messi een hattrick gaat scoren. Je navigeert bij een bookmaker naar Spelerspecials en zet 5 euro in op 3 doelpunten van de schoen van het Argentijnse wonderkind. De odd hiervoor is 17.00. De wedstrijd eindigt in 8-0, met 5 goals van Messi. Je wint je weddenschap dus en maakt van je 5 euro maar liefst 85 euro, een winst van 80 euro.

Spelerspecials toepassen in strategie

Bij Spelerspecials is het een goed idee om de statistieken van spelers waarop je wilt inzetten op Voetbal Vandaag onder de loep te nemen. Is er een team met een speler die vrije trappen binnen schiet alsof het penalty's zijn? Dan is het een reële optie om te kiezen voor 'speler scoort uit een directe vrije trap.

Is een bepaalde speler in blakende vorm en bijvoorbeeld topscorer van de competitie? Dan kun je gaan voor één of meerdere doelpunten. Bij Spelerspecials let je dus voornamelijk op prestaties van individuen, al is het ook handig om te kijken naar de statistieken van de twee teams die tegenover elkaar staan.


Wat zijn spelerspecials?

Spelerspecials zijn weddenschappen die worden geplaatst op prestaties van individuele spelers

Welke spelerspecials bestaan er allemaal?

In Nederland kun je legaal inzetten op doelpunten en assists van spelers. Helaas is het niet mogelijk om in te zetten op kaarten. Voor de beste spelerspecials kun je je het beste bij Bet365 registreren.