Value Bet

Value bet staat synoniem voor een weddenschap die waarde heeft. In dit geval gaat het om een quotering, waarvan je denkt dat de bookmaker deze te hoog inschat. Op Voetbal Vandaag vind je de beste value bet uitleg, inclusief informatie over waar je op moet letten bij het zoeken naar een value bet. Bekijk het value bet voorbeeld en leer hem strategisch toepassen.

Value Bet bij voetbalwedden met speler die bal vasthoudt

Value Bet bij voetbalwedden

Een Value Bet bij voetbalwedden is een weddenschap die waarde vertegenwoordigd. Wat is 'waarde' in deze? Daarmee wordt bedoeld dat er meer profijt te halen valt uit een odd die een bookmaker aan een wedstrijd toewijst dan de odd is eerste instantie laat zien. Wanneer een bookmaker een odd toewijst aan een wedstrijd dan baseren zij dat kort gezegd op statistieken, nog specifieker: datamining. Gecombineerd met interpretatie komt hieruit een bepaalde verwachting en op basis van die verwachting wordt de odd bepaald. Bij een Value Bet komt het er op neer dat wanneer jij overtuigd bent dat een bookmaker zich heeft vergist bij het bepalen van de odd, je daar winst uit zou kunnen behalen.

Betting units plaatsen op een Value Bet

Het zoeken naar een Value Bet is niet de meest eenvoudige klus die er bestaat. Sterker nog: de moeilijkheidsgraad bij het zoeken naar waarde zit hem vooral in het nauwkeuriger analyseren dan dat de bookmaker doet. Tegelijkertijd is het ook niet zo dat zij alles zien. Met odds vergelijken op Voetbal Vandaag wordt het leven al een stuk eenvoudiger.

Om een Value Bet te vinden moet je dus feitelijk in de huid kruipen van een bookmaker. Je berekent je eigen odds voor een wedstrijd aan de hand van de statistieken die je op Voetbal Vandaag hebt verzameld. Eenmaal gevonden rest de vraag hoeveel betting units plaats je nu op de value bet? Het antwoord zal per speler verschillend zijn en hangt samen met de gekozen strategie. Logica zegt, hoe meer waarde in de weddenschap hoe hoger het aantal units dat je plaatst.


Voorbeeld Double Chance weddenschap met Value Bet

In dit voorbeeld speelt Feyenoord de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers worden door de bookmaker aangemerkt als zware favoriet. De odd voor winst van Feyenoord staat op 1.30, terwijl een gelijkspel 3,90 oplevert en een winstpartij van Fortuna Sittard zelfs 6.50. Een Double Chance van 1X levert gemiddeld een odd van 2.65 op. Echter zie je dat er één bookmaker met een odd van 3.30 ver boven de rest uit steekt. Je hebt hier dan ook waarde gevonden en ongeacht de kansen van Fortuna is dit de bet die je gaat plaatsen.

De stand op de ranglijst laat ook nog eens zien dat het resultaat van de wedstrijd voor Feyenoord qua positionering niets meer uitmaakt, terwijl Fortuna Sittard er met drie punten voor kan zorgen dat het niet rechtstreeks degradeert. De opstellingen wijzen uit dat Feyenoord aantreed met een hoop jeugdspelers, terwijl Fortuna op eigen veld met de meest sterke formatie voor de dag komt. Al met al krijg je niet de indruk dat Feyenoord gebrand is op een resultaat.

Je zet uiteindelijk €10 in op een Double Chance 1X, dat staat voor een gelijkspel óf een overwinning van Fortuna Sittard. Je voorspelling komt uit; de uitslag is 1-1 en jij wint een bedrag van €33.

Weddenschap toepassen in een strategie

Odds zijn dus een interpretatie van waarschijnlijkheden. Wanneer je bv op basis van een voetbal bet tip een weddenschap plaatst is het belangrijk dat je dat doet omdat je concludeert dat er een grotere winkans bestaat dan de odd in eerste instantie suggereert.

Er zijn een hoop aspecten die je kunt onderzoeken bij de jacht op een Value bet. Kijk bijvoorbeeld naar de statistieken, de twee teams die het tegen elkaar opnemen, de opstelling, eventuele belangen die meespelen, blessures, schorsingen en zelfs de scheidsrechter. Dit zijn algemene zaken die grote invloed kunnen hebben op een mogelijke Value Bet.

Gelukkig voor jou bestaan er meerdere bookmakers, hetgeen je de optie geeft odds met elkaar te vergelijken. Zie je bijvoorbeeld dat een odd voor een willekeurige wedstrijd op 2.00 is gezet bij bookmaker A, terwijl dat bij bookmaker B 2.20 is, dan is dit op zich al een winst te noemen. Mocht je hier een inzet op plaatsen en winnen, dan valt het bedrag bij bookmaker B dus hoger uit. Net als in het dagelijks leven heb je echter ook bij een Value Bet geen garanties. Houdt er dus rekening mee dat je kunt verliezen.

Op Voetbal Vandaag worden de odds van meerdere bookmakers online met elkaar vergeleken en zie je snel welke afwijkingen er zijn. Dat scheelt jou enorm veel tijd en kan je meer tijd besteden aan het plaatsen van bets.

De conclusie luidt dat voor het vinden van een Value Bet, het creëren van een eigen rekenmodel waarbij je zelf de odds toewijst essentieel is. Op het moment dat die odds een duidelijk verschil laten zien ten opzichte van de odds die de bookmaker bepaalt, dan heb je te maken met een Value Bet.


Meest gestelde vragen


Wat is een Value Bet?

Een Value Bet is een weddenschap met waarde. In andere woorden denk jij hierbij dat een bookmaker de odd te hoog inschat in combinatie met jouw verwachtingen

Hoe kun je een Value Bet vinden?

Value Bets liggen niet voor het oprapen. Er komt over het algemeen veel analyseren bij kijken, het begrijpen van waarschijnlijkheden, het calculeren van je eigen odds, terwijl ook odds vergelijken erg interessant winst kan opleveren

Waarom is vroeg inzetten bij een Value Bet verstandig?

Het kan zijn dat bookmakers een thuisteam als favoriet zien. Naarmate de aftrap dichterbij komt, gaan er steeds meer mensen inzetten. Stel dat een overgrote meerderheid inzet op het uitspelende team, dan is de bookmaker erg onverstandig wanneer deze de odds niet aanpast. Door vroeg in te zetten, voorkom je dat je te maken krijgt met lagere odds.