Acca

Acca staat voor Accumulator. Je spreekt van een Acca wanneer jij vier of meerdere voetbalweddenschappen met elkaar combineert op een wedbriefje. De quoteringen van deze weddenschappen worden met elkaar vermenigvuldigd en jij moet al jouw voorspellingen correct hebben om te winnen. Op deze pagina krijg jij uitleg over een Acca inclusief belangrijke Acca tips.

afbeelding van winnende speler die een acca heeft gewonnen

Wat is een Acca weddenschap bij voetbalwedden

Acca staat voor accumulator, waarmee een verzameling voetbalweddenschappen wordt bedoeld. In andere woorden is het dus een combinatie van verschillende enkelvoudige bets, waarbij het minimaal om twee weddenschappen gaat. De Acca is ook wel bekend onder de termen combo-bet en combinatie-weddenschap. Op Voetbal Vandaag vind je uitleg over de acca en iedere andere mogelijke bet bij voetbalwedden.

De odds van het aantal weddenschappen worden met elkaar vermenigvuldigd, waardoor de quotering uiteindelijk hoger uitvalt als bij een single bet. Om de bet te winnen, moeten alle door jou voorspelde wedstrijden een correcte uitkomst hebben. Wanneer je bijvoorbeeld op 4 wedstrijden inzet in een Acca en je voorspelt er 3 van de 4 juist, wordt de weddenschap beschouwd als verloren.

Hoe werkt wedden op Acca bij wedden op voetbal

Aan de ene kant kun je voetbalwedden op een Acca veel winst maken door het combineren van meerdere lage odds, zodat de totale odd hoger uitvalt. Aan de andere kant is een combinatie bet ook risicovoller dan een single bet. Dat komt doordat je niet afhankelijk bent van slechts één resultaat, maar van meerdere juist voorspelde weddenschappen.

Bij het plaatsen van een Acca bepaal je zelf de hoogte van de odd. Zo kun je er dus voor kiezen om meerdere lage odds te combineren, mix je enkele lagere en hogere odds door elkaar of kies je bijvoorbeeld voor twee hoge odds.

Belangrijk om te vermelden is dat de Acca zich niet beperkt tot 1X2 weddenschappen. Je kunt een hoop variëren. Een Double Chance kun je bijvoorbeeld combineren met een Over/Under. Ondanks dat er een hoop mogelijk is, geldt er één belangrijke vuistregel: Bij een Acca is het niet toegestaan om meerdere weddenschappen op dezelfde wedstrijd te plaatsen. Wil je dit wel doen, overweeg dan een Bet Builder. Denk je bijvoorbeeld dat Vitesse een wedstrijd wint en dat er meer dan twee doelpunten vallen? Dan dien je er één te kiezen. De ander kun je wel inzetten, maar dan op een andere betslip. Een andere optie is om te kiezen voor een bet builder waarbij je wel meerdere bets op dezelfde wedstrijd kunt plaatsen.


Voorbeeld van een combinatie weddenschap in de Eredivisie

Je kiest een Acca met daarop vier wedstrijden. In dit geval zet je €10 in op overwinningen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, die alle vier thuis spelen tegen respectievelijk Fortuna Sittard, SC Heerenveen, PEC Zwolle en Heracles Almelo. De odds zijn door de bookmaker gezet op 1.20 voor een overwinning van Ajax, 1.56 voor winst van PSV, 1.35 voor een winstpartij van Feyenoord en 1.85 voor een zege van AZ Alkmaar. Met elkaar vermenigvuldigd is de totale odd:

1.20 x 1.56 x 1.35 x 1.85 = 4.67

De traditionele top drie wint haar wedstrijden, waarmee je van €10 dus €46.70 maakt. Je totale winst ( winbedrag - inzet ) is dus €36.70.

Wat is een strategie met combinatie weddenschappen

Bij een single bet plaats je net als bij een Acca één bedrag, al is de risicofactor wat hoger doordat je op meerdere wedstrijden inzet. Het is dus verstandig om zoveel mogelijk 'zekerheidjes' te combineren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Double Chance of Both Teams To Score weddenschappen.

Door het verliesrisico te beperken maak je dus meer kans om te winnen. De Draw No Bet weddenschap is ook geschikt voor een Acca. Wordt het toch gelijk? Dan telt de bookmaker de odd van de wedstrijd niet mee en valt de totale odd lager uit. Het is dus net alsof je de weddenschap niet geplaatst hebt.

Weddenschappen zoals een Correct Score zijn aan te raden om te vermijden bij een Acca. Doordat deze op zichzelf staand al lastig zijn om correct te voorspellen, minimaliseer je de winkansen. Een goede strategie om wedstrijden te selecteren voor een acca is het volgen van de voetbal wedden tips op Voetbal vandaag. Deze worden berekend door een algoritme wat de kansen en uitkomsten voorspelt. Hier zitten heel vaak suggesties tussen die ideaal zijn om op te nemen in een acca.


Meest gestelde vragen


Wat betekent Acca?

De afkorting Acca staat voor accumulator

Hoe speel je een Acca weddenschap?

Bij een Acca speel je minimaal 4 enkelvoudige weddenschappen op 1 betslip

Moet je alle weddenschappen bij een Acca goed hebben?

Je wint jouw weddenschap wanneer alle enkelvoudige weddenschappen op jouw betslip correct voorspeld zijn. Wanneer je er een fout hebt, verlies je jouw inzet