Correct Score

Correct Score is een voetbalweddenschap waarbij je de exacte einduitslag van een voetbalduel voorspelt. De moeilijkheidsgraad hiervan ligt wat hoger, maar de odds die bookmakers bieden zijn aantrekkelijk. Op Voetbal Vandaag staat uitleg over alle type weddenschapen inclusief de correct score weddenschap. Dankzij Correct Score tips kom je te weten hoe je een Correct Score bet toepast in een strategie.

speler die betslip met correct score juichend vast heeft

Wat is Correct Score weddenschap bij voetbalwedden

De naam Correct Score verraadt al wat het doel is van deze bet: Het raden van de juiste score. Hierbij probeer je te raden wat de uitslag gaat worden bij een wedstrijd tussen twee voetbalteams. Dat kan zijn na de volle 90 minuten, maar net zo goed voor alleen de eerste of tweede helft. Het is natuurlijk niet eenvoudig om exact de correcte uitslag te voorspellen, gelukkig heeft wedden op goals voldoende alternatieven die ook de moeite waard zijn om op in te zetten.

Wie een blik werpt op de geschiedenis, ziet de meest gekke uitslagen voorbij komen. Denk maar eens aan de 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax, iets minder recent de 10-0 nederlaag van datzelfde Feyenoord uit bij PSV en de 0-13 zege van Ajax op bezoek bij VVV-Venlo in het seizoen 2020 / 2021. Er zullen weinig tot geen weddenschappen zijn afgesloten op dergelijke uitslagen. In beide gevallen was een Win to Nil ook een goede optie geweest voor het inzetten op voetbal.

Je ziet het, dergelijke monsterscores zijn lastig te voorspellen aangezien er veel uitslagen mogelijk zijn. Dat gegeven maakt ook direct duidelijk waarom de odds die een bookmaker koppelt aan een Correct Score vaak hoger zijn dan een voorspelling op winst van een ploeg bij een 1X2 weddenschap.

Hoe moet je wedden op een Correct Score bet

De Correct Score weddenschap kun je zowel op de eerste helft als op de tweede helft inzetten, een leuke variant hierop is de Half Time Full Time weddenschap ook wel HT/FT. Je kunt deze bet vinden wanneer je onder een wedstrijd klikt op bijvoorbeelden 'meer opties'.

De Correct Score weddenschap draait om precisie en dat is terug te zien aan de odds die bookmakers noteren voor de uitslagen. Hoe groter het risico, des te meer je kunt verdienen. Zoek maar eens op wat de quotering is voor bijvoorbeeld een 4-3 uitslag bij een willekeurige wedstrijd. Om de juiste uitslag te raden moet je óf een meestervoorspeller zijn, óf simpelweg enorm veel geluk hebben.

Uit onderzoek blijkt dat liefst 26% van de Nederlandse Eredivisie duels de uitslagen 1-0, 0-1, 2-1 en 1-2 kennen. Om je van nog meer informatie te voorzien: Wanneer je in wilt zetten op een gelijkspel, dan komt 1-1 bijna twee keer zo vaak voor als 0-0 en 2-2 en maar liefst 9! keer vaker als 3-3.


Voorbeeld weddenschap met de exacte uitslag in een bet

Stel dat PSV en Ajax tegen elkaar spelen in Eindhoven. Je hebt het idee dat het, gezien de historie tussen de twee rivalen en de vorm waarin beide ploegen verkeren, het wel eens uit kan gaan lopen op een doelpuntrijke wedstrijd.

Je wil een Correct Score inzetten en kiest voor een 2-2 gelijkspel. Tot aan de 90e minuut staat het 1-2 en je hebt er steeds minder vertrouwen in. De vierde official houdt het bord met de blessuretijd omhoog en op hetzelfde moment kopt een PSV-speler een corner binnen: 2-2! In de resterende tijd wordt er niet meer gescoord en jij wint je Correct Score.

Het is belangrijk om te vermelden dat je er bij Correct Score geen doelpunt naast kunt zitten. Er is geen marge mogelijk bij deze voetbalweddenschap. Wordt de uitslag in dit geval 1-2, 2-1 of iets anders dan 2-2, dan verlies je je weddenschap. In dit geval was een Win to Nil weddenschap uiteraard fout geweest.

Hoe pas je Correct Score toe in een strategie volgens Voetbal Vandaag

Wanneer je gaat inzetten op Correct Score hangt het vooral af van de geluksfactor. Dat wil niet zeggen dat statistieken je niet een beetje op weg kunnen helpen. Het is nuttig om te beginnen met het wegstrepen van mogelijke uitslagen die onrealistisch lijken.

Daar hoort ook bij dat wanneer je de indruk hebt dat bijvoorbeeld het thuisteam wint, je niet hoeft te kijken naar Correct Scores met uitslagen van een overwinning van de uitspelende ploeg.

Over het algemeen is het nuttig om de wedstrijd(en) waar je een Correct Score op wil inzetten te analyseren alsof je een 1X2 weddenschap gaat inzetten. Op die manier kom je al een heel eind. Een derde wed tip van Voetbal Vandaag zou zijn om te kijken naar eventuele patronen in eerdere resultaten. Komt een bepaalde uitslag bijvoorbeeld vaak voor tussen beide teams of in de competitie?

Heb je op basis van je onderzoek een paar mogelijke scores die je reëel lijken, schroom dan niet om meerdere weddenschappen te plaatsen. Dat vergt weliswaar een grotere inzet, maar aan de andere kant zijn de odds van Correct Scores over het algemeen vrij hoog. Mocht je een van je voorspelde scores of andere wed tips winnen, dan houd je nog steeds een leuke winst over.


Meest gestelde vragen


Wat is een Correct Score?

Bij een Correct Score weddenschap voorspel je de exacte eindstand van een voetbalwedstrijd.

Is Correct Score alleen mogelijk voor de eindstand?

Nee, er zijn bookmakers waarbij je ook kunt wedden op de correcte score van de eerste helft. Een voorbeeld hiervan is Bet365 Nederland.

Telt een verlenging ook mee voor een Correct Score?

Een Correct Score weddenschap is alleen geldig in de reguliere speeltijd inclusief blessuretijd. Wat er in eventuele verlengingen gebeurt, is dus niet van invloed op jouw bet.