Both Teams To Score

Both Teams To Score, afgekort als BTTS, is een type voetbalweddenschap waarbij je voorspelt of beide teams minimaal 1 doelpunt scoren in een voetbalwedstrijd. De inzetmogelijkheden bestaan uit ja of nee. Op deze pagina staat uitleg over de bet en belangrijke Both Teams To Score tips over hoe je de Both Teams To Score weddenschap toepast in een strategie.

speler met both teams to score betslip in zijn hand

Wat is een Both Teams To Score bij voetbalwedden

Vrij vertaald betekent Both Teams To Score (BTTS) dat je verwacht dat ofwel beide teams gaan scoren tijdens de wedstrijd, of juist niet. Dat klinkt niet al te ingewikkeld en eerlijk gezegd is het voetbal wedden op BTTS ook niet. Des te aantrekkelijker is het gegeven dat de odds voor deze weddenschap vaak erg interessant zijn. Dit maakt het een aantrekkelijke bet om goed in de gaten te houden. Zeker wanneer twee teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en het kiezen van een winnaar niet direct voor de hand ligt.

Waarom is wedden op Both Teams To Score populair

Inzetten op Both Teams To Score (BTTS) is een populaire bet. Dat komt niet in de eerste plaats door het feit dat je, anders dan bij bijvoorbeeld wedden op wedstrijden, niet persé hoeft te wachten totdat een wedstrijd is afgelopen om je weddenschap te winnen.

Op het moment dat je bij Both Teams To Score 'ja' invult op je spelformulier, is de buit binnen zodra beide teams een doelpunt hebben gemaakt. Daar staat tegenover dat wanneer je voor 'nee' kiest, je wél het laatste fluitsignaal moet afwachten. Wanneer een van de twee teams op voorsprong staat, bestaat er immers nog steeds de kans dat ook de andere ploeg scoort. Wat dat betreft ziet het er gunstig uit als de score zo lang mogelijk op 0-0 staat.

Je ziet dat de quotering voor een 'nee' vaak hoger ligt en dat heeft natuurlijk alles te maken met de risicofactor die bookmakers aan deze voetbal prognose toewijzen. Voetbal is er nou eenmaal op gericht om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Wereldwijd is het gemiddelde van wedstrijden met BTTS rond de 50%, echter wanneer je goed de statistieken volgt zie je dat er regelmatig teams tegen elkaar spelen met beide een hoger percentage.


Dat beide teams een goal scoren in plaats van een 1X2

Stel je voor dat je overtuigd bent van de winst van bijvoorbeeld NAC Breda, dat het in eigen huis opneemt tegen Feyenoord. Dan zou je natuurlijk een '1tje' kunnen invullen, dat staat voor een overwinning van het thuisspelende team bij een 1x2 weddenschap. De odd (quotering) hiervoor is waarschijnlijk erg aantrekkelijk en omdat de club in je hart zit kunnen emoties de overhand nemen.

Op het moment dat de Rotterdammers bij rust echter al met 0-3 leiden, is de kans klein dat de thuisploeg na rust ineens vier goals maakt en Feyenoord niet meer scoort. Hiermee kun je je wed blaadje vrijwel zeker vaarwel zeggen. Wanneer je echter denkt dat NAC Breda in ieder geval een doelpunt scoort, maak je met de Both Teams To Score echter tot het laatste fluitsignaal kans op een correct voorspelde weddenschap.

Hoe pas je dit dan toe in een strategie?

Om direct met de deur in huis te vallen: De perfecte strategie bestaat niet. Die conclusie komt voornamelijk voort uit de geluksfactor die de grootste invloed heeft op de uitkomsten van sportweddenschappen. Dat wil echter niet zeggen dat je geen voordeel kunt halen uit het gebruik van statistieken. Meten is weten en dat geldt dus ook voor de Both Teams To Score bet.

Je kunt het geluk dus best een handje helpen door van te voren informatie te vergaren over de wedstrijd(en) waar je op wilt inzetten. Bij de Both Teams To Score inzet gaat het om het wel of niet maken van doelpunten. Heeft een team in de laatste drie uitwedstrijden geen goal gemaakt, maar heeft de opponent er juist 12 gemaakt? Dan is het aantrekkelijk om een 'nee' in te vullen op je betslip.

Scoren beide teams er aan de andere kant flink op los tijdens zowel thuis- en uitwedstrijden? Dan ben je sneller geneigd een 'ja' in te vullen. Het is dus raadzaam te kijken naar het aantal goals van beide teams in de laatste vijf wedstrijden en naar bijvoorbeeld het aantal voor- en tegendoelpunten van de ploegen waar je op wil inzetten.

Door zoveel mogelijk te analyseren, kun je een betere inschatting maken van het spelverloop van de wedstrijd. Hoewel wijlen Johan Cruijff terecht stelde dat 'de bal rond is' en er nooit garanties zijn, zegt Voetbal Vandaag dat het hebben van een strategie wel degelijk voor hogere winkansen op langere termijn.


Meest gestelde vragen

Wat betekent Both Teams To Score?

Both Teams To Score is de Engelse vertaling van 'beide teams scoren'

Wat betekent 'ja' bij Both Teams To Score?

Je kiest voor 'ja' bij deze weddenschap, als jij denkt dat beide teams minimaal 1 doelpunt scoren tijdens de wedstrijd

Wat betekent 'nee' bij Both Teams To Score?

Als je 'nee' kiest bij Both Teams To Score, voorspel dat je dat er slechts een team scoort

Hoe win je een Both Teams To Score weddenschap?

Je wint de weddenschap als jouw voorspelling uitkomt. Je maakt de grootste kans op een correct voorspelde bet door je te verdiepen in statistieken over beide teams