Draw No Bet

Draw No Bet is de Engelse vertaling van 'geen weddenschap bij een gelijkspel'. Met het plaatsen van deze voetbalweddenschap, voorspel je de winnaar van de wedstrijd. Wanneer het duel in een gelijkspel eindigt, krijg je jouw inzet terug. Op deze pagina staat complete uitleg over Draw No Bet en leer je hoe je deze bet zo strategisch mogelijk kunt inzetten.

draw no bet is geld terug bij gelijkspel

Wat is voetbalwedden op Draw No Bet

Draw No Bet (DnB) betekent kort gezegd niets meer dan wanneer de wedstrijd waar je op inzet in een gelijkspel eindigt, je weddenschap niet verloren gaat. Voor de duidelijkheid: er zijn twee inzetten mogelijk, namelijk winst van de thuisploeg of winst van het uitspelende team. Inzetten op een gelijkspel is bij deze bet niet mogelijk, zoals de naam eigenlijk al verraadt. Bij deze weddenschap zet je dus in op één van de twee teams die het tegen elkaar opnemen.

Bij voetbalwedden is een 3 way bet gebruikelijk omdat voetbal een gelijkspel als einduitslag kent. Door het wegnemen van dat gelijkspel is met een DnB de 2 way weddenschap ontstaan. Op Voetbal Vandaag vind je bij voetbalwedden meerdere 2 ways zoals over / under of both teams to score.

Met deze uitleg van Voetbal Vandaag is dus ook direct duidelijk wat het voordeel van Draw No Bet is ten opzichte van bijvoorbeeld een 1X2 weddenschap, waar je drie inzetmogelijkheden (thuisploeg, gelijkspel en uitploeg) hebt. Met de gelijkspel geen weddenschap inzet maak je dus minder kans om te verliezen, omdat je alleen verliest wanneer de ploeg waar je niet op hebt ingezet wint.

Want wat gebeurt er als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt? Dan krijg je je inzet terug. In bookmakers jargon wordt dat ook wel 'void' genoemd. Dat is tenminste zo wanneer je deze bet speelt als 'single', oftewel als enige weddenschap. Neem je de Draw no Bet mee in je 'acca', dus met meerdere weddenschappen op één spelformulier, dan wordt de totale quotering vastgesteld op 1,00 wanneer het duel als gelijkspel eindigt.

Wedden op Draw No Bet beperkt je risico

Vooropgesteld staat dat er bij elke wedstrijd voorspelling drie uitkomsten zijn, namelijk winst voor de uit- of thuisploeg en een gelijkspel. Statistisch gezien gokt men vaker op een overwinnaar dan op een puntendeling. Dat is enerzijds logisch, omdat diezelfde statistieken ook laten zien dat ongeveer 75% van de wedstrijden een winnaar oplevert.

Om jezelf in te dekken tegen een gelijkspel kun je dus kiezen voor Draw No Bet vanwege het feit dat je daarmee een eventueel verlies minimaliseert. Dat betekent echter ook een lagere odd, omdat je niet naast je winstmogelijkheid, een soort vangnet hebt.

Draw No Bet kun je trouwens zowel voorafgaand aan een wedstrijd als live spelen. Waar je bijvoorbeeld bij een Over / Under voor het eindsignaal al kunt winnen, is dat bij deze market uitgesloten. Je zult dus altijd moeten wachten totdat de scheidsrechter de wedstrijd heeft afgefloten.


Voorbeeld met weddenschap zonder gelijkspel

Om een goed beeld te krijgen van hoe Draw No Bet in de praktijk werkt, kun je bijvoorbeeld kijken naar de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. Real draait in dit fictieve geval een uitstekend seizoen, heeft bepalende spelers die in vorm zijn en een gigantisch doelpuntenmoyenne in uitwedstrijden. Aan de andere kant is er Barcelona, dat al drie thuiswedstrijden op rij niet gescoord heeft en een dramatische zesde plek op de ranglijst bezet.

Als je denkt aan de uitkomst van deze wedstrijd, dan ben je zonder aannames te doen geneigd Real Madrid te laten winnen. De bookmaker denkt er hetzelfde over en geeft je voor elke ingezette euro maar liefst 1,70 euro terug. Geen slechte odd in ieder geval. De Draw No Bet is in dit voorbeeld op 1,45 gezet.

Feit is dat de confrontatie tussen FC Barcelona en Real Madrid een wedstrijd op zich is waarin statistieken weinig uit lijken te maken, sentimenten des te meer. Hoewel je eerste gedachte hinkte op een overwinning voor Real Madrid, speelt Barcelona tiki-taka als nooit tevoren en staat het in de 70e minuut 1-0 voor. Hoewel in het voetbal rare dingen gebeuren, zou je met het vooraf inzetten van een '2tje' vermoedelijk achter het net vissen.

Heb je een Draw No Bet ingezet? Dat treft, want Real Madrid komt in de 89e minuut langszij. Heel Barcelona is teleurgesteld, maar jij bent opgelucht. Je hebt de weddenschap dan wel niet gewonnen, er is in ieder geval ook niet verloren.

Voetbal Vandaag over een weddenschap die alleen telt bij een winnaar

Je kunt de Draw No Bet gebruiken voor een strategische manier van inzetten. Hoop je bijvoorbeeld op winst voor de underdog, dan is deze weddenschap uitermate geschikt. Ziet het er lang goed uit, maar incasseert het team waar je op inzet vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker, dan heb je in elk geval niet verloren. Op Voetbal Vandaag kan je iedere wedstrijd waar je op hebt ingezet volgens. In het wedstrijden overzicht zie je als eerste wie er heeft gescoord.

Soms ademt een wedstrijd een gelijkspel uit of anders gezegd: het is een reële optie. In dat geval is het ook verstandig om een Draw No Bet in te zetten. Met een beetje geluk ga je er met de volle winst vandoor en anders heb je altijd nog kans om je geld terug te krijgen.

Met een reguliere 1X2 weddenschap, waar drie uitkomsten kunnen worden ingezet heb je een winkans van ⅓. Wanneer het gelijkspel niet telt is dat ½ en dat gegeven maakt deze inzet eveneens geschikt voor spelers die iets terughoudender zijn. Aan de andere kant is deze vorm van wedden óók geschikt voor mensen die een wat groter bedrag inzetten en daarbij niet te veel risico willen lopen.

De conclusie luidt dan ook: Is de kans dat een van de twee teams wint groot, maar durf je een gelijkspel toch niet helemaal uit de sluiten? Ga dan voor Draw No Bet, zodat je hoe dan ook een soort verzekering hebt.


Meest gestelde vragen

Wat betekent Draw No Bet?

Draw No Bet is de Engelse vertalen van gelijkspel - geen inzet

Hoe werkt Draw No Bet precies?

Bij inzetten op een Draw No Bet, zet je jouw geld op een van beide teams. Als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, krijg je jouw inzet terug

Wat betekent Draw no bet voor een accumulator?

Als jij een accumulator hebt met bijvoorbeeld 4 wedstrijden en 1 daarvan is een Draw No Bet die eindigt in een gelijkspel, dan wordt deze op 'void' gezet. Dat betekent dat de quotering op 1.00 wordt gezet. Wanneer je de overige 3 weddenschappen correct hebt voorspeld, wordt deze 3 odds met elkaar vermenigvuldigd, maal je inzet