Betslip

Betslip is een elektronisch wedblaadje waar alle informatie op staat vermeldt die betrekking heeft op jouw geplaatste weddenschap(pen). Naast de wedstrijden, staan op een betslip ook de quoteringen en het bedrag dat je kunt winnen. Een betslip bestaat uit single, of uit combinatie weddenschappen. Op deze pagina vind je uitleg over de opbouw van een betslip.

Wat is een Betslip wanneer het gaat over wedden op voetbal

Wat is een Betslip wanneer het gaat over wedden op voetbal

De Nederlandse vertaling van een Betslip is letterlijk 'wedblaadje' of spelformulier. Dit betreft een elektronisch formulier (of een papieren versie bij een wedkantoor) waarop informatie staat over je geplaatste weddenschappen. Deze informatie bestaat onder andere uit de wedstrijd-evenementen, de odds die hierbij horen, het bedrag dat je inzet en de mogelijke uitbetaling. Ook als je voortijdig gebruik kunt maken van een Cash Out-optie, navigeer je hiervoor naar je Betslip. Tot slot worden ook de tijd en datum waarop je een weddenschap plaatst vermeld.

Wedden met een Betslip

Bij het wedden op voetbalwedstrijden verzamel je één of meerdere weddenschappen, welke in de meeste gevallen automatisch verplaatst worden naar de Betslip. Er zijn echter bookmakers waar dit niet vanzelf gaat en je bijvoorbeeld op 'verplaats naar Betslip' moet klikken.

Een Betslip kan bestaan uit een single of Bet Builder, een Systeem-weddenschap en/of een Combi-weddenschap. Op het moment dat je een selectie hebt gemaakt en je Betslip klaar voor gebruik is, is de weddenschap nog niet live. Om dit te laten gebeuren dien je te klikken op de 'plaats inzet'-knop. Op dat moment bevestig je je inzet.

Het kan voorkomen dat je combinaties maakt die speltechnisch niet mogelijk zijn, zoals het inzetten op meerdere events binnen dezelfde wedstrijd als het niet om een Bet Builder gaat. In dit geval krijg je een waarschuwing op je Betslip met meer informatie over wat er aan de hand is. Datzelfde kan gebeuren op het moment dat je een wedstrijd aanklikt waarvan de odd snel na je selectie verandert. Ook in dat geval krijg je een melding met de vraag of je akkoord gaat met de wijziging en de wedstrijd wil behouden of verwijderen.

Actieve en afgeronde Betslips kun je terugvinden bij je wed-historie. Zoek je naar een bepaalde Betslip, dan kun je navigeren aan de hand van een tijdframe of bijvoorbeeld op gewonnen/verloren. Bij de meeste bookmakers is een nog lopende weddenschap trouwens eenvoudig terug te vinden in de vorm van een highlight.

Ben je op zoek naar een goede bets om aan je betslip toe te voegen? Op Voetbal Vandaag brengen we dagelijks voetbal wedtips die je direct aan je betslip kunt toevoegen.


Voorbeeld van een weddenschap

Stel dat je een drietal (treble) wedstrijden wil inzetten. Je kiest voor een:

  • Double Chance 1X bij de wedstrijd Vitesse - FC Twente (odd €1.55)
  • Asian Handicap -2 bij Feyenoord - NAC Breda (odd €2.75)
  • Both Teams To Score: Yes bij Ajax - PSV (odd 1.52)

Op je Betslip zie je allereerst de selectie aan wedstrijden met bijbehorende weddenschappen staan die je met elkaar combineert. Daarachter staat bij elk duel de genoteerde odd. Onderaan zie je het bedrag dat je inzet (€10) alsmede de totale odd (€6.47) die berekend wordt door alle odds met elkaar te vermenigvuldigen. Tot slot vind je op je Betslip het mogelijke winbedrag, in dit geval: €10 x €6.47 = €64.70

Beter in voetbalwedden met hulp van Voetbal Vandaag

Wat je ook selecteert qua weddenschappen, dit komt uiteindelijk allemaal samen in de Betslip. Het is dus correct om te stellen dat wanneer je geen wedblaadje hebt, er ook geen actieve weddenschap bestaat. Maar voordat je begint aan het vullen van lijstje is het belangrijk om te weten wat je aan het doen bent.

Een blik op het voetbal programma vandaag is een goed begin op weg naar je weddenschap. Echter 'at random' een duel uitkiezen en daar dan een willekeurig bedrag op inzetten zal zelden leiden tot winst maken. Hiervoor is meer nodig. Lees de uitgebreide uitleg over voetbalwedden op Voetbal Vandaag. Verdiep je in de statistieken en volg de uitslagen. Zorg dat je voldoende kennis hebt om de bookmakers te verslaan met wedden op voetbal. 


Meest gestelde vragen


Wat is een Betslip?

Een Betslip is een elektronisch wedformulier waar alle informatie met betrekking tot jouw weddenschappen op staat.

Wat staat er allemaal op een Betslip?

Op een Betslip staan allereerst je weddenschappen. Daarnaast vind je er informatie over de odds, de tijd en datum van inzetten, jouw inzet en het potentiële winstbedrag.

Wat betekent toevoegen aan Betslip?

Als jij een weddenschap wilt inzetten, dan dien je deze toe te voegen aan je Betslip.

Zit er verschil in betslips bij verschillende bookmakers?

Over het algemeen zijn de betslips van bookmakers redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Het verschil tussen bookmakers zit hem vooral in de odds, service en bonusaanbiedingen. Wanneer je specifiek geinteresseerd bent in wedden op voetbal dan raden we je een account aan bij Bet365 Nederland ivm de beste odds. Op voetbal vandaag zijn we bezig de betslips van bet365 te integreren met onze website zodat je wedstrijden op voetbal vandaag direct kan toevoegen aan je wedstrookje.