Odds Converteren

Odds converteren is het omrekenen van de verschillende methoden waarop odds zijn weergegeven door bookmakers. Tegelijkertijd is odds converteren een berekening van de procentuele kans van de uitkomst, de zogeheten kansberekening. Gebruik onze handige en gratis odds converteer-tool. Hiermee bereken je de odds om in een kans percentage. Tevens vind je de specifieke uitleg over hoe je deze tool dient te gebruiken en over de formule achter de berekening.

CONVERTEER MODULE

Vul 1 van de onderstaande velden in met de juiste waarde en converteer om de overige waardes te zien.

% KANS

De meest voorkomende methodes zijn decimale, fractionele en moneyline odds. Wat de verschillen hiertussen zijn, staat tot in detail uitgelegd in de tekst op deze pagina.

De kansberekening, in het Engels aangeduid als de ‘implied probability’, is de uitgelezen methode om waarde te vinden in odds. Dit heet een ‘value bet’ en is volgens professionele gokkers de enige methode om op lange termijn winst te maken. Op deze pagina leer je naast odds converteren dus ook je winstgevend kunt voetbalwedden. Heb je nog geen idee wat odds of quoteringen inhouden en hoe deze worden berekend? Lees dan eerst onze odds uitleg door zodat je daarna optimaal gebruik kan maken van onze odds conversie tool.

Odds converteren met de conversietool op deze pagina

Het odds converteer blok  bovenaan deze pagina is een eenvoudige en snelle tool die realtime odds converteren mogelijk maakt. Vul één van de drie odds velden in met de quoteringen van de bookmaker. In Nederland maakt men veelal gebruik van decimale odds.

De drie verschillende methodes (decimale, fractionele en moneyline odds) worden uitgebreid toegelicht in de hierna volgende tekst. We keren nog even terug naar de tool zelf.

Direct na het invullen van de odds in één van de velden zal de conversietool de andere velden automatisch voorzien van de uitkomst. Bekijk onderstaand voorbeeld ter verduidelijking.

  • Ajax speelt thuis tegen Feyenoord, weddenschap 1X2. Je kiest voor winst van Feyenoord en vult dus een 2 in, dat synoniem staat voor een zege van de uitspelende ploeg.De bookmaker van jouw keuze biedt odds van €2.80 per ingezette euro. Deze €2.80 zet je in het decimale veld van de tool.De tool geeft direct de fractionele odds van 14/5, de moneyline van +180 en een kans van 35,71%.

Odds converteren door bookmaker instellingen te veranderen 

Wereldwijd zijn er in het algemeen drie soorten van odds weergave. De drie methodes die worden toegepast bij wedden kan je associëren met de regio waar ze worden gebruikt of de manier van weergeven:

  • Europees of Decimaal                  1.50
  • Engels of Fractioneel                    1/2
  • Amerikaans of Moneyline           -200

In deze drie voorbeelden is de uitkomst van de weddenschap gelijk en maak je bij een inzet van 100 euro steeds 50 euro winst. Ondanks dat het er totaal anders uitziet, is het resultaat hetzelfde.

In Nederland krijgt vrijwel iedere speler te maken met decimale odds. Een Nederlandse bookmaker toont de quoteringen van een weddenschap standaard op deze Europese wijze.

Dit kan je zelf aanpassen in jouw accountinstellingen, waardoor de odds op dat moment converteren. Door de weergave aan te passen worden alle odds geconverteerd naar de methode die je selecteert. Je kunt slechts één methode tegelijkertijd gebruiken.

Een belangrijk gegeven is dat het converteren niets afdoet aan het potentieel te winnen bedrag.


Deze formules helpen je bij het zelf converteren van odds

De vraag of je ook zelf odds kunt converteren zonder bookmaker of online tool, wordt onderstaand beantwoord. Met een beetje hoofdrekenen kom je een heel eind. Hieronder zie je aan de hand van voorbeelden hoe je van fractioneel naar decimaal en van moneyline naar decimaal rekent.

Mocht je ooit in een land verblijven waar je kunt voetbalwedden op een fysieke locatie, reken je aan de hand van deze formules snel terug naar de vertrouwde methode van de weergave van decimale odds.

Beschik je over andere kwaliteiten dan hoofdrekenen of zoek je een gebruiksvriendelijke tool om snel odds te converteren, dan download je de Voetbal vandaag Odds Calculator applicatie in de Google Play Store. Deze applicatie kan je hier downloaden en installeren.

Rekenformule om fractionele naar decimale odds te converteren

Stel dat je in Engeland verblijft om een voetbalwedstrijd te bezoeken en de batterij van je telefoon is leeg. Dan wordt het een lastig verhaal om online te wedden bij een bookmaker en is het eveneens onmogelijk de odds calculator te openen.

Het voorgevoel dat je hebt bij de wedstrijd wil je maximaal benutten. Vol goede moed stap je een traditioneel Brits wedkantoor binnen en kijkt verlekkerd naar het ruime aanbod aan weddenschappen. Daar zie op grote schermen uitsluitend de fractionele Engelse methode.

Als voorbeeld zie je:

Hoe ga je dit nu omzetten zodat je weet of het een interessant aanbod is van deze bookmaker?

Het antwoord op deze vraag is relatief simpel. Reken de breuk uit en tel er 1 bij op. Wanneer je kijkt naar het voorbeeld van hierboven komt dat neer op het volgende:

1 / 3   =  1 delen door 3 = 0.33 +1 = 1.33

16 / 5 = 16 delen door 5 = 3.2 +1 = 4.20

14 /1  =  14 delen door 1 = 14 +1 = 15.00

Met deze formule converteer je Amerikaanse of Moneyline odds

Voor dit voorbeeld reizen we af naar Las Vegas in de Verenigde Staten, de ‘Entertainment Capital of the World’. Tijdens een vakantietrip heb je voor even genoeg gehad van de roulettetafel en je begeeft je richting een bookmaker. Je mobiel ligt nog op de hotelkamer dus je zult het uit het hoofd moeten doen.

Je kijkt naar het aanbod en ziet daar een Major League Soccer wedstrijd staan met de volgende odds.

Wanneer je wilt weten of hier kansrijke voetbalweddenschappen tussen zitten zal je de odds eerst moeten converteren. Daarvoor ga je als volgt te werk.

Een negatieve odd zoals -275 reken je uit door 100 eerst te delen door Amerikaanse odds en daar 1 bij op te tellen. Bij een positieve Moneyline zoals +380 doe je dat net andersom en trek je daar 1 van af.

  • -275   1 + (100/275 = 0.36 ) = 1.36
  • +380  1 +  (380/100 = 3.8 )  = 3.80
  • +750  1 +  (750/100 = 7.5 )  = 8.50

Winst maken op de lange termijn met value bets

Voetbalwedden op de lange termijn heeft weinig met geluk te maken. Professionele gokkers hebben een goed uitgedachte strategie, wedden met hun verstand en laten zich niet leiden door emoties. Nu heeft 95% van de personen die voetbalwedden een probleem bij minimaal één van deze drie elementen, dus je bent niet de enige die verliest.

Op de website van Voetbal Vandaag krijg je geregeld te maken met de term ‘value bet’. Alleen met waarde in de odds werk je op lange termijn aan het laten groeien van je bankroll.

Om waarde te vinden zijn twee zaken essentieel. Aan de ene kant is dat door de odds te  vergelijken en anderzijds de odds kansberekening. Dat is de procentuele kans die de bookmaker geeft volgens de aangeboden quotering van de betting site.

Winst maken op de lange termijn met value bets door odds converteren

Hoe je de kansberekening gebruikt om te winnen met wedden

Met winnen bij voetbalwedden gaat het over lange termijn winst. Het doel is dat de totale bankroll gestaag toeneemt. ‘You win some and you lose some’, maar over de gehele breedte sta je in de plus.

Nu kan jij net als het merendeel van de gokkers je beeldscherm scannen en op basis van je onderbuikgevoel wat wedstrijden uitkiezen om op te wedden. Waarschijnlijk gooi je ze dan ook nog even in een acca (ofwel combineer je de weddenschappen tot één bet) want dan krijg je fantastisch hoge odds.

Een andere veelvoorkomende (en niet werkende) strategie is wedden op “zekerheidjes” met odds van €1.10 of €1.20. Bookmakers zijn veel te slim voor dat soort strategieën.

Met behulp van odds converteren naar kansberekening zie je snel of de bookmaker het volgens jou bij het rechte eind heeft. In het eerdere voorbeeld van Ajax – Feyenoord heeft de club uit Rotterdam volgens de bookmaker met odds van €2.80 slechts 35% kans om de wedstrijd te winnen. Echter wanneer blijkt uit jouw objectieve analyse van de wedstrijd dat dit 50% kans moet zijn is daar dus waarde volgens jou.

Maximaal profiteren van waarde door de odds vergelijker

Wanneer je met een kansberekening waarde hebt gevonden in een voetbal bet is het zaak hiervan maximaal te profiteren. Met het vinden van de bookmaker met de beste odds garandeer je jezelf de hoogste uitbetaling. Hoe hoger de odds, des te meer een weddenschap oplevert.

Odds vergelijken is simpelweg het bekijken van het aanbod van verschillende bookmakers. Er kan een aanzienlijk verschil zijn in aanbod. Bookmakers gebruiken quoteringen om met elkaar te concurreren. Dit is in het voordeel voor jou als speler.

Zie het als het vergelijken van prijzen voor vliegtickets. Waarom zou je meer willen betalen? Bij wedden is het net andersom, waarom genoegen nemen met minder, terwijl er meer te halen valt.

Veruit de meest voorkomende weddenschap in voetbal is de 1x2 bet. Hierbij kies je voor winst van het thuisspelende team (1), een gelijkspel (x) of een zege voor de bezoekende club (2). De odds vergelijken voor deze weddenschap wordt daarmee heel eenvoudig.

Op deze pagina staat een unieke 1x2 tool waarmee je odds converteren kunt. Blijkt na het odds converteren uit de kansberekening dat er waarde zit in de weddenschap, check dan de beste bookmaker met de hoogste odds.

 

Meest gestelde vragen


Wat is odds converteren?

Odds converteren is het omrekenen van bookmaker quoteringen naar verschillende methodes van weergave en de kansberekening.

Hoe werkt odds converteren?

Vul één van de drie velden van de converteer tool in met de bookmakers odds en direct worden de andere velden gevuld met de uitkomst van de berekening

Welke verschillende methodes van odds weergave gebruiken bookmakers?

Er worden wereldwijd verschillende methodes gebruikt om voor de weergave van odds. De drie belangrijkste zijn Europese odds weergegeven als decimaal, Engelse odds weergegeven als fractioneel en Amerikaanse odds getoond als moneyline.

Is kansberekening hetzelfde als odds?

Ja, in principe wel. Op basis van de kansberekening worden de odds bepaald.

Kan je odds ver verschillende bookmakers met elkaar vergelijken?

Jazeker kan dat. Sterker nog: het is een aanrader dat te doen. Odds vergelijken van Nederlandse bookmakers gebeurt automatisch op voetbalvandaag. Overal waar we een voorspelling, een wie gaat er winnen poll of een wedstrijd tonen, daar tonen we ook de beste odds van de beste Nederlandse bookmakers.