Double Chance

Double Chance staat voor ‘dubbele kans’. De Double Chance bet plaats wanneer jij het verliesrisico op een foutieve weddenschap zoveel mogelijk wil beperken. Jij kiest een winnend team en wint de weddenschap ook wanneer de voetbalwedstrijd in een gelijkspel eindigt. Op Voetbal Vandaag vind je uitleg en een duidelijk voorbeeld van een Double Chance weddenschap.

double chance verdubbelt je kansen

Kansberekening bij een Double Chance weddenschap

Double Chance staat letterlijk voor dubbele kans. Je kunt in plaats van op één, op twee eindresultaten inzetten en daarmee vergroot je dus je winkansen. Aan de hand van een eenvoudige kansberekening heb je snel gezien dat het percentage flink toe neemt.

De Double Chance weddenschap is een verkapte 1X2 bet, maar dan met meer kans op resultaat. Wat heet? Bij de 1X2 inzet, waar je kunt kiezen voor een overwinning van de thuis- of uitploeg of een gelijkspel, heb je 33% kans om je voorspelling goed te hebben. Met de deze extra optie verdubbel je dat percentage naar maar liefst 66% en dat kroont deze weddenschap tot relatief veilig.

Hoe moet ik voetbalwedden op Double Chance

Qua inzetten komt Double Chance dus overeen met 1X2. Het verschil zit hem dus puur in de extra inzet mogelijkheid. Wil je inzetten op een overwinning van de thuisploeg, maar denk je dat het net zo goed een gelijkspel kan worden, dan wordt je bij een 1X2 gedwongen een keuze te maken (ervan uitgaande dat je één spelformulier gaat inzetten). Bij Double Chance kun je een thuisoverwinning met een gelijkspel combineren door in te zetten op 1X.

Bij het plaatsen van weddenschappen op Double Chance kun je kiezen tussen drie mogelijke uitkomsten. Een 1X staat voor een thuisoverwinning of gelijkspel, de X2 staat voor winst van het uitspelende team of gelijkspel en een 12 betekent winst van de thuis- of uitploeg.

Juist omdat je meer kans hebt om te winnen, zie je dat bookmakers lagere odds toekennen aan de Double Chance dan bij een 1X2 weddenschap. Dat is te verklaren doordat de risicofactor minder hoog is.

Je kunt deze weddenschap toepassen op zowel de eerste en tweede helft als op het eindresultaat van de wedstrijd. Afhankelijk van welke wedstrijd er gespeeld wordt, is Double Chance naast 'pre match' (voordat er afgetrapt wordt) ook 'live' in te zetten. Dat betekent dat je, zodra de wedstrijd eenmaal begonnen is, ook nog een weddenschap kunt plaatsen op deze dubbele kans bet. Let op! Zorg dat je gedurende de wedstrijd goed de tussenstanden in de gaten houdt zodat je goed op de hoogte blijft van de statistieken.


Voorbeeld weddenschap met Double Chance

Stel je bladert door de voetbaltips vandaag en je ziet een interessante tip voor de Premier League. Gemakshalve speelt Manchester City bij deze fictieve wedstrijd uit tegen Liverpool. Deze twee teams zijn kwalitatief ongeveer van hetzelfde niveau en daarom lijkt het in eerste instantie lastig om een winnaar aan te wijzen.

Na het uitpluizen van de statistieken en het gegeven dat Liverpool thuis al 19 wedstrijden ongeslagen is, denk je dat er geen verrassing gaat plaatsvinden. Je zet dus in op 1X (thuisteam of gelijkspel) als eindresultaat.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Doordat je voor deze weddenschap hebt gekozen met als 'verzekering' een mogelijk gelijkspel, heb je je bet gewonnen. Belangrijk om te vermelden is dat alleen wanneer Manchester City zou hebben gewonnen, jij je inzet kwijt zou zijn.

Voetbal Vandaag over het toepassen van de dubbele kans weddenschap

Wanneer kun je nu precies wat inzetten? Als uit je analyse blijkt dat er een overduidelijke favoriet naar voren komt (thuisploeg of uitploeg) en je bent niet van plan in te zetten op Draw No Bet (hierbij krijg je je inzet terug wanneer de wedstrijd in een gelijkspel eindigt), kun je gaan voor 1X of X2. Ook wanneer het aannemelijk is dat er een gelijkspel uit de koker komt kun je kiezen voor 1X of X2.

Aan de andere kant is het zo dat wanneer je alles verwacht behalve een gelijkspel, de 12-optie het meest geschikt is. Er zijn bijvoorbeeld wedstrijden waarin beide teams gebrand zijn op resultaat. Denk aan mogelijke kampioenschappen, kwalificaties voor een Europees toernooi en het ontlopen van degradatie.

Kijk tenslotte naar de opstellingen van de teams waarop je wil inzetten. Zit bij de ene ploeg, die door de bookmakers als favoriet wordt bestempeld, het halve team in de lappenmand? Zijn er eventuele schorsingen? Dergelijke informatie kan je een eind op weg om helpen een keuze te maken voor de Double Chance.

Er zijn zeer veel opties als het gaat over wedden op voetbal. Al deze mogelijke weddenschappen staan voor jou uitgelegd op deze website. Daarnaast vind jij op Voetbal Vandaag behalve een overzicht van bookmakers ook de belangrijkste statistieken, livescores en het aankomende voetbalprogramma.


Meest gestelde vragen


Wat is een 12 Double Chance?

Bij deze optie laat je het thuisteam of de uitspelende ploeg winnen. Bij een gelijkspel verlies je de inzet

Wat is 1X Double Chance?

1X betekent dat jij kiest voor winst van het thuisspelende team, of een gelijkspel

Wat is X2 Double Chance?

Bij een X2 voorspel je een gelijkspel, of een zege voor het uitspelende team

Wat betekent Double Chance?

Double Chance, oftewel Dubbele kans, is een variant op de 1X2 weddenschap. In plaats van 1 winmogelijkheid, heb je er 2

Hoe werkt een Double Chance weddenschap?

Bij het inzetten op Double Chance, kun je kiezen tussen het inzetten op de combinaties 1X, X2 of 12