Bet Builder

Bet Builder is een type bet waarbij je meerdere weddenschappen binnen 1 voetbalwedstrijd met elkaar combineert. Sommige bookmakers bieden de mogelijkheid tot het plaatsen van wel 12 verschillende combinaties binnen in 1 Bet Builder. Op deze pagina staat uitleg over de Bet Builder en hoe je hem toepast. Bekijk ook het duidelijke voorbeeld van de Bet Builder.

bet buider uitleg met voetballer die bal vastheeft

Wat is een Bet Builder en hoe pas je dat toe met wedden

Normaal gesproken is het niet mogelijk om dezelfde wedstrijd meerdere keren op je betslip te zetten. Natuurlijk kan je wel meerdere wedstrijden combineren met elkaar. Deze methode die ervoor zorgt dat je de gegeven odds vermenigvuldigd heeft een accumulator of acca in het kort.

Met een Bet Builder kun je simpel gezegd meerdere combinaties maken die betrekking hebben op dezelfde wedstrijd. Denk je bijvoorbeeld dat een van de twee teams gaat winnen, maar ook de meeste corners krijgt, dan kun je deze weddenschappen combineren op één Betslip.

Een Bet Builder is eigenlijk een uitgebreidere variant van Match Specials en Speler Specials. Een duidelijk verschil tussen deze twee soorten weddenschappen en een Bet Builder is dat je niet afhankelijk bent van welke bets de bookmaker voor je combineert. Daarnaast kun je met een Bet Builder veel meer weddenschappen met elkaar vermenigvuldigen.

Wedden op een Bet Builder als combi weddenschap

Met de intrede van de Bet Builder hoef je niet langer verschillende events uit een wedstrijd allemaal apart als Single te spelen, maar kun je deze én combineren en tegelijk de odd boosten.

Bij het creëren van een Bet Builder is het voornaamste doel namelijk om de totale odd te laten stijgen. Op het moment dat een voorspelling voetbal inhoudt dat een hooggeplaatst team thuis speelt tegen een tegenstander die er weinig van bakt kun je wel inzetten op een '1tje', maar is de odd vermoedelijk bedroevend laag. Is het dan de moeite waard om het risico te nemen tegen een lage uitbetaling? Meer efficiënt is om niet alleen te kijken naar wie de wedstrijd wint, maar ook direct naar bijvoorbeeld corners of een Handicap.

Bij het samenstellen van een Bet Builder heb je keuze te over. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een 1X2 te combineren met een Over / Under (doelpunten, corners en/of kaarten) en een 3 Way Handicap. Hoeveel weddenschappen je met elkaar kunt combineren is per bookmaker afhankelijk.

In tegenstelling tot veel andere bets kun je bij een Bet Builder niet kiezen voor een tussentijdse uitbetaling alias een Cash Out. Ook belangrijk om te weten is de Bet Builder in deze hetzelfde functioneert als een Combi-weddenschap, je dient alle weddenschappen binnen de Bet Builder correct te voorspellen om te winnen.


Voorbeeld wedden met een opgebouwde weddenschap

Stel dat Real Madrid in eigen huis het op papier kwalitatief mindere Cadiz treft. Na het bekijken van de statistieken kom je tot de conclusie dat Real Madrid met minimaal 3 doelpunten verschil gaat winnen. Je selecteert de Bet Builder bij de bookmaker en vinkt een 3 Way Handicap - start 0-2 aan, tegen een odd van €2.40.

  • Omdat je verwacht dat Real Madrid het strafschopgebied van de tegenstander gaat omsingelen zet je ook in op Over 7.5 corners voor het thuisspelende team, waaraan een odd van €2.00 kleeft
  • Je merkt op dat bij Cadiz twee spelers meedoen die vijf wedstrijden op rij een gele kaart pakken, geschorst zijn en dan weer opnieuw beginnen met het verzamelen van kaarten. De odd voor Cadiz Over 2.5 cards staat op €1.40
  • Tot slot heeft Real Madrid de topscorer van de competitie in de opstelling staan. Je zet in op two goals van desbetreffende speler, waarvoor de bookmaker een odd betaalt van €3.50

Voor je BetBuilder heb je een inzet beschikbaar van €10. Als je deze vier singles los van elkaar inzet, dien je budgetgewijs dus vier keer €2.50 in te zetten. Wat is het verschil in uitbetaling in het geval dat je alles goed voorspelt? Hieronder zie je de odds gecombineerd met je inzet.

Singles

  • €2.50 x €2.40 = €6.00
  • €2.50 x €2.00 = €5.00
  • €2.50 x €1.40 = €3.50
  • €2.50 x €3.50 = €8.75

Als je dus 4 x €2.50 inzet op deze vier singles dan win je netto een bedrag van €13.25 (€23.25 - €10) als je voorspellingen uitkomen.

Wat is de winst bij de Bet Builder? In dit geval bestaat de rekensom uit:

€2.40 x €2.00 x €1.40 x €3.50 = een samengestelde odd van €23.52

Doe dit bedrag maal je inzet van €10 en je kunt een totaalbedrag van €235.20 winnen. Dat is nogal een verschil met de singles, niet? Natuurlijk is kansen spreiding hier wel een groot verschil, want bij singles gok je viermaal in plaats van eenmaal bij de Bet Builder.

Bet Builder toepassen

Je kunt met een Bet Builder alle kanten op. Bekijk voordat je gaat inzetten natuurlijk wel even het maximale aantal te combineren weddenschappen bij de bookmaker. Qua toepassen van een Bet Builder in een strategie zijn er twee categorieën: Een weddenschap met een laag risico of een weddenschap met een hoge volatiliteit. Op Voetbal Vandaag lees je vaker dat hoge odds gelijk staan aan een groter risico en dus een kleinere kans om te winnen.

Kies je voor een laag risico, dan wil dat zeggen dat je zoekt naar gebeurtenissen in een wedstrijd die vermoedelijk wel gaan plaatsvinden. Hierbij kun je denken aan een duel waarbij er door beide teams heel veel op doel geschoten wordt, maar waar de tussenstand halverwege nog 0-0 is. De kans dat er in de tweede helft een goal valt is zeer aanwezig en dan is een Over 0.5 goals weddenschap een reële optie. Zijn er daarnaast veel of weinig corners genomen, dan zou je een Over / Under kunnen combineren. De odd hiervoor is een afspiegeling van het risico.

Bij een bet met een hoge volatiliteit liggen de verhoudingen anders. Het risico dat je neemt hangt samen met de odd. Zie je dat er in een wedstrijd voortdurend opstootjes zijn, maar de scheidsrechter zijn kaarten vooralsnog op zak houdt, dan kun je kiezen voor een Over / Under met betrekking tot kaarten. Het kan echter ook specifieker door te wedden op bepaalde spelers die naar jouw mening een gele of rode kaart ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld twee spelers selecteren en daar een inzet op plaatsen.

Concluderend is een Bet Builder een heerlijke inzet mogelijkheid die veel opties biedt. Net als bij andere weddenschappen bij voetbal bestaat er geen perfecte strategie, maar kun je met analyseren een eind komen.


Meest gestelde vragen


Wat is een Bet Builder?

Een Bet Builder is een selectie aan verschillende weddenschappen, die plaatsvinden binnen 1 voetbalwedstrijd

Hoe werkt een Bet Builder?

Om een Bet Builder samen te stellen, selecteer je allereerst de wedstrijd waarop je wilt inzetten. Bij de meeste bookmakers staat de Bet Builder optie aangegeven en kun je zien welke soorten weddenschappen er beschikbaar zijn

Welke bets kan ik combineren bij een Bet Builder?

Het is afhankelijk van de betting site welke en hoeveel Bet Builder opties er worden aangeboden. Wanneer je weddenschappen selecteert die niet met elkaar gecombineerd kunnen worden, krijg je hiervan een melding

Kan ik een Bet Builder weddenschap voortijdig uitcashen?

Nee, bij deze weddenschap is het niet mogelijk om gebruik te maken een Cash Out optie

Hoeveel selecties kun je maximaal maken bij een Bet Builder?

Dit is per bookmaker afhankelijk. Bij Bet365 promoties kun je bijvoorbeeld maximaal 12 selecties maken, terwijl andere bookmakers met licentie minder of meer markten toestaan