Over Under

Over / Under betekent letterlijk ‘meer dan’ of ‘minder dan’ en kan worden toegepast op doelpunten, kaarten en corners. Door in te zetten op deze weddenschap, voorspel je of het vooraf gestelde criterium wordt overschreden of juist niet. Op deze pagina vind je uitleg over dit type weddenschap en krijg je Over / Under tips met betrekking tot een strategie.

over under een van de meest gespeelde weddenschappen

Wat is een Over / Under weddenschap bij voetbalwedden

De naam zegt het al: over of onder, meer of minder dan. Maar waarover of waaronder dan precies? Het meest voor de hand ligt Over / Under toepassen op het aantal doelpunten dat je verwacht dat er gescoord gaat worden tijdens een wedstrijd.

Denk je dat er minimaal twee of meer goals vallen bij pakweg AC Milan - Internazionale? Dan kies je voor de Over 1.5. Je wint als er inderdaad minimaal twee goals worden gemaakt. Door wie maakt in dit voorbeeld niet uit.

Ditzelfde principe kan je ook omdraaien. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat er twee doelpunten of of minder vallen tijdens de wedstrijd, dan kies je de Under 2.5.

Dat de Over / Under eindigt op een half (0.5, 1.5, etc ) is om discussie te voorkomen. Dan is het altijd meer of minder. Er zijn namelijk geen halve doelpunten in voetbal. Om het wat ingewikkelder te maken, er zijn wel bookmakers waarbij de Over / Under uitkomt op een heel cijfer.

Stel de bookmaker biedt een Over / Under aan van 2 dan zal de weddenschap bij exact 2 doelpunten een 'void' zijn. Je krijgt in dat geval je inzet terug. Iets minder risico, natuurlijk ook wel lagere odds.

bij de Over / Under is dus het eindresultaat van een wedstrijd geen prioriteit en kun je voetbalwedden afgaande op je verwachting van het aantal gescoorde goals. Zo is een Over / Under al mogelijk vanaf één goal (0.5) en dit gaat in de meeste gevallen door tot aan zeven goals (6.5). Dat kan tijdens live wedden, afhankelijk van het spelverloop, naar boven worden bijgesteld.

Belangrijk om te vermelden is dat je de Over / Under niet alleen kunt toepassen op het totale aantal goals van een wedstrijd. Het is eveneens mogelijk deze weddenschap te gebruiken voor het aantal goals van een enkel team, het aantal gele en rode kaarten en corners.

Hoe werkt wedden op Over / Under

Over / Under is een veel geplaatste weddenschap, maar hoe maak je statistisch gezien de meeste kans om te winnen? Voor deze bet zijn de doelpunten van liefst 6.195 Eredivisie-wedstrijden tot en met het seizoen 2019/2020 nagekeken. Daaruit blijkt dat wanneer je een Under 2.5 weddenschap plaatst, je om en nabij de 42% kans hebt om te winnen. Kies je voor de Under 3.5 goals, dan ligt de winkans rond de 63%. Tel daarbij op dat de odds voor een Over / Under vaak gunstiger kunnen uitvallen dan wanneer je inzet op een overwinning van de zware favoriet.

Net als bij bijvoorbeeld een Both Teams To Score weddenschap kan een Over / Under ervoor zorgen dat je niet hoeft te wachten tot de wedstrijd is afgelopen. Als je tenminste kiest voor een 'Over' weddenschap. Zodra het aantal doelpunten, kaarten of corners is bereikt ben je een winnaar. Dat is natuurlijk bij een 'Under' niet zo, afhankelijk van wat er op het veld gebeurt kan het zijn dat je tot het laatste moment kan winnen of verliezen.


BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Bookmaker bet365 review

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Bookmaker Jacks review

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Bookmaker Holland Casino review

Voorbeeld met weddenschap op Over / Under

De Over / Under kun je inzetten bij elke wedstrijd. De grote vraag is natuurlijk hoeveel goals, kaarten of corners gaan vallen en welke Over / Under je gaat inzetten. Speelt de koploper bijvoorbeeld thuis tegen een degradatiekandidaat, dan ligt het voor de hand dat het kan uitdraaien op een doelpuntenfestijn. Kijk voor nog meer variaties ook eens op wedden op kaarten of wedden op corners waar ook de over/under mogelijkheid in detail word besproken.

Bookmakers baseren hun odds op het verwachte wedstrijdverloop. Wanneer jij denkt dat er veel goals gaan vallen, kun je aan de quoteringen zien of de bookmaker er hetzelfde over denkt. Aan de hand van statistieken en je strategie kan je dan bepalen op welke categorie je het best kunt gaan inzetten. Stel je voor dat je voor een reguliere overwinning van de koploper in dit geval een odd krijgt van 1.15 en een Over 2.5 goals bedraagt 1.35. Dan is het dus de moeite waard om de Over 2.5 in overweging te nemen.

Over / Under toe toepassen in een strategie

Voor deze Over / Under weddenschap is het raadzaam om allereerst te kijken naar het aantal doelpogingen van de twee teams waar je op wil inzetten. Daarnaast kun je kijken naar het aantal gescoorde voor- en tegendoelpunten van de opponenten.

Wanneer een of beide ploegen een bepaald resultaat moeten behalen, is de kans groot dat er aanvallend gespeeld gaat worden in plaats van de bus parkeren. Nu het toch over de opstelling gaat, kijk tenslotte naar spelers die goed presteren, in vorm of uit vorm zijn en of zij wel of niet meedoen. Een geschorste verdediger of aanvaller in goede doen kan een uiteindelijk van invloed zijn op je weddenschap.

Hetzelfde principe geldt voor wedden op gele en / of rode kaarten. Wil je inzetten op een wedstrijd waar notoire kaarten pakkers meedoen? Of een (internationale) derby waar het qua overtredingen meestal behoorlijk uit de hand loopt? Dan kun je kiezen voor de Over / Under weddenschap op basis van het aantal kaarten.

Wat betreft wedden op corners, dat vloeit terug naar het aantal doelpogingen en daar moet je eerlijk gezegd ook een beetje geluk bij hebben. Een aanvallend team krijgt statistisch gezien meer corners dan een verdedigend ingestelde ploeg, omdat zij vaker op doel schieten. Het kan echter ook zo zijn dat het vizier niet op scherp staat en bijkans elke bal huizenhoog de tribune in vliegt. Kijk ook hier dus de statistieken op Voetbal Vandaag goed na voordat je je inzet bevestigt.


Meest gestelde vragen

Wat is een Over / Under weddenschap?

Bij een Over / Under weddenschap zet je in op meer of minder doelpunten dan een bepaald getal

Hoe werkt wedden op Over / Under precies?

Bij de Over / Under worden de doelpunten van beide teams bij elkaar opgeteld. Het maakt dus niet uit welke ploeg de wedstrijd wint

Wanneer zet je in op Over / Under weddenschappen?

Als jij tijdens je analyse ontdekt dat er een doelpuntrijke wedstrijd in het verschiet ligt, is het aantrekkelijk om dit type bet in te zetten. Met name de Over 2.5 (meer dan 2 doelpunten) is een populaire weddenschap