Betting

Betting of wedden is het plaatsen van een weddenschap op een bepaalde uitkomst van wedstrijd of evenement. Om in te kunnen zetten en uiteindelijk een mooie uitbetaling te ontvangen, heb je de diensten van een bookmaker nodig. Bookmakers verdienen het meest aan mensen die niet op de hoogte zijn van hoe betting precies werkt. Op deze pagina van Voetbal Vandaag vind je tips van experts die jou gaan helpen.

Hoe online sports betting werkt en waar je dat kan doen

Sports betting is verre van nieuw, het bestaat al sinds mensenheugenis. Zo werden er duizenden jaren geleden bij de Olympische spelen in Griekenland en in het Romeinse Colosseum al bets afgesloten.

Behalve dat men in vergelijking met die tijd nog steeds inzet op hun favoriete sportteam of prestaties van een individuele sporter, is er gaandeweg veel veranderd. Voor betting ben je tegenwoordig niet meer beperkt tot een locatie als Olympus of de Italiaanse hoofdstad Rome. Je hebt de mogelijkheid weddenschappen af te sluiten via internet, vanuit je eigen comfortabele omgeving.

Voor betting heb je dus een online aanbieder nodig die als het ware handelt in weddenschappen. Dit noemen we een bookmaker of betting site. Omdat het internet vol staat met bookmakers die jou allemaal willen verwelkomen als klant, is het belangrijk een weloverwogen keuze te maken tussen alle aanbieders.

Een ontwikkelen van de laatste jaren is live betting waarbij je inzet op een wedstrijd die reeds is begonnen. Als speler heb je daardor eerst de mogelijkheid de wedstrijd te analyseren voordat je een bet plaatst. Live betting is een heel dynamische vorm van voetbalwedden en geeft wedden op voetbal een extra spanning.

betting online wedden op sport met voetbal vandaag

Waarom bestaan er verschillen tussen betting aanbieders

Zoals gezegd is een betting site niets anders dan een winkel die handelt in sportweddenschappen. Stel dat je de keuze hebt tussen het kopen van een boek dat ergens wordt aangeboden voor €10,00, terwijl je elders voor exact hetzelfde exemplaar €8.00 betaalt. Je kunt op je vingers natellen dat er weinig mensen zullen zijn die liever €10,00 betalen.

Dan moet je echter wel op de hoogte zijn dat je ergens anders een betere prijs betaalt. Het is dus aan te raden om betting sites te vergelijken, voordat je jezelf registreert. Je kunt je geld immers maar eenmaal uitgeven. Voetbal Vandaag heeft van verschillende betting sites de odds en vergelijkt deze zodat jij steeds het beste aanbod ziet.

Voor betting kun je dus bij een groot aantal bookmakers terecht, zoveel is duidelijk. Bij alle betting sites kun je nagenoeg dezelfde weddenschappen plaatsen op wedstrijden uit de Europese topcompetities. Waar zit het verschil dan in?

Het antwoord daarop is voornamelijk terug te leiden naar odds oftewel quoteringen. Op dit punt wijken bookmakers voornamelijk van elkaar af. Een odd bepaalt hoeveel geld er wordt uitgekeerd bij een gewonnen weddenschap. In onderstaand voorbeeld zet je €10,00 in op een fictieve wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, waarbij je de Amsterdammers laat zegevieren. De uitkomsten kunnen dan als volgt zijn:

Betting Site A

Betting site A noteert een quotering van 1,80 voor een overwinning van Ajax. Bij een gewonnen weddenschap wordt je inzet van €10,00 vermenigvuldigt met €1,80. Het totale bedrag komt daarmee uit op €18,00

Betting Site B

Bij betting site B is Ajax eveneens aangemerkt als favoriet, maar ligt de odd voor een overwinning met 1,65 in totaal 0,15 lager dan bij betting site A. Je ingezette €10,00 is bij een positief resultaat dus geen €18,00 waard, maar slechts €16,50

Een account aanmaken voor online betting

Nadat je in het overzicht van Voetbal Vandaag een bookmaker hebt gevonden met de beste bonussen, is het tijd om het registratieproces te doorlopen. Registratie gaat gepaard met het invullen van je persoonlijke gegevens. Naast je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) dien je eveneens een geldig e-mailadres en telefoonnummer is te voeren. Het is mogelijk dat hier verificatiecodes heen gestuurd worden.

Sommige betting sites werken met het online identificatiemiddel ‘iDin’. Bij deze bankdienst staan de eerste twee letters voor ‘identificeren, terwijl ‘in’ staat voor ‘inloggen’. Met iDin bevestig je eveneens aan een bookmaker dat je 18 jaar bent of ouder.

6 Belangrijke tips om je winkansen met voetbalwedden te verhogen

Wanneer je gaat voetbalwedden heb je een plan nodig waarmee je op lange termijn winstgevend kunt betten. Ervaren spelers en professionals houden er daarom een doordachte strategie op na. Om jou ook de kans te bieden op succesvol betten, delen zij hun tips en tricks met jou.

Pas bankroll-management toe

Bankroll-management toepassen is een van de meest belangrijke tips. Met deze wijze van inzetten verdeel je je gok budget op een strategische manier in percentages. Dit worden stakes en units genoemd.Hiermee zorg je dat je eventuele verliezen kunt opvangen. Naarmate je bankroll toeneemt, groeien je stakes en units automatisch mee.

Vergaar voldoende kennis

Een absolute no-go is het blind inzetten van weddenschappen. Om een bookmaker te verslaan dien je over voldoende, zoniet meer kennis te beschikken.Heb je een bepaalde wedstrijd op het oog? Ga op onderzoek uit. Verzamel zoveel mogelijk informatie over beide teams en omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het duel. Er zijn op de verschillende sociale platformen een aantal erg goede betting groups te vinden. Hier kan je goede tip vinden die je vervolgens altijd wel nog zelf moet onderzoeken. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Ga op zoek naar waarde

Betting sites kijken net als jij naar statistieken en verwachtingen, waarop zij vervolgens quoteringen bepalen. Na het toepassen van je eigen kansberekening kom je soms tot de conclusie dat de bookmaker de kans op een bepaalde uitkomst te hoog inschat. Dat heet een weddenschap met waarde oftewel value bet. Een value bet wordt dus gecreëerd door een betting site zelf. Daar kunnen twee redenen aan ten grondslag liggen. Ofwel de betting site beschikt over onvoldoende specialistische kwalificaties beschikken, of zij signaleren recent nieuws uit de markt. Hiermee kun je jezelf, maar vooral je bankroll dus een dienst bewijzen.

Controleer je emoties

Betting kan het uiterste van je vragen. Zowel op een positieve als negatieve manier. Het is extreem belangrijk om jezelf niet te laten leiden door emoties. Sla je een flinke klapper? Vermijd overenthousiast inzetten. Daar staat tegenover dat verliezen najagen met ongecontroleerde inzetten eveneens allerminst verstandig is.Een overige gedraging die je moet proberen te weerstaan is het nemen van impulsieve op basis van bijvoorbeeld ongeduld. Ook al zit het soms tegen, blijf vertrouwen houden in de strategie waaraan je veel aandacht hebt besteed.

Gebruik een vaste strategie

Het feit dat het grootste deel van de gokkers steeds geconfronteerd wordt met oplopende verliezen, is mede te wijten aan het ontbreken van een degelijke strategie. Winstgevend betten valt samen dus met een strategie.Professionals betten nooit zonder een vaste strategie. Je hoeft trouwens niet je hele leven vast te houden Op basis van je eigen track record kun je af en toe een aanpassing maken, die je vervolgens test voordat je deze definitief doorvoert.

Analyseer gratis voorspellingen van Voetbal Vandaag

Voetbal Vandaag gebruikt historische statistieken, bookmaker data en a.i. om voorspellingen te doen op aankomende wedstrijden. Er worden nauwkeurige kansberekeningen gedaan die je winkansen aanzienlijk verhogen. Het is aan jou als speler aan te raden dat je deze voorspelling eerst zelf nog goed analyseert. De bookmaker met de hoogste odds staat al bij de voorspelling.


Meest gestelde vragen


Wat is betting?

Betting is het plaatsen van een weddenschap op, in dit geval, een voetbalwedstrijd

Hoe kan ik winnen met betting?

Gegarandeerd winnen bestaat niet. Desalniettemin zijn er een hoop tips die jouw winstkansen kunnen verhogen, zoals de 6 tips op deze pagina

Waar kun je terecht voor betting?

Dit kun je doen bij wedkantoren, bookhandels en online bookmakers