BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Betslip bij Voetbalwedden

Betslip is het formulier waar je als je gaat wedden op voetbalwedstrijden in de basis je weddenschappen op noteert. Nu is het noteren relatief omdat het merendeels van de betslips vandaag de dag digitaal. Op deze pagina vind je uitleg over de Betslip.

Wat is een Betslip wanneer het gaat over wedden op voetbal

De Nederlandse vertaling van een Betslip is letterlijk ‘wedblaadje’ of spelformulier. Dit betreft een elektronisch formulier (of een papieren versie bij een wedkantoor) waarop informatie staat over je geplaatste weddenschappen. Deze informatie bestaat onder andere uit de wedstrijd-evenementen, de odds die hierbij horen, het bedrag dat je inzet en de mogelijke uitbetaling. Ook als je voortijdig gebruik kunt maken van een Cash Out-optie, navigeer je hiervoor naar je Betslip. Tot slot worden ook de tijd en datum waarop je een weddenschap plaatst vermeld.

Wedden met een Betslip

Bij het wedden op voetbalwedstrijden verzamel je één of meerdere weddenschappen, welke in de meeste gevallen automatisch verplaatst worden naar de Betslip. Er zijn echter bookmakers waar dit niet vanzelf gaat en je bijvoorbeeld op ‘verplaats naar Betslip’ moet klikken.

Een Betslip kan bestaan uit een single of Bet Builder, een Systeem-weddenschap en/of een Combi-weddenschap. Op het moment dat je een selectie hebt gemaakt en je Betslip klaar voor gebruik is, is de weddenschap nog niet live. Om dit te laten gebeuren dien je te klikken op de ‘plaats inzet’-knop. Op dat moment bevestig je je inzet.

Het kan voorkomen dat je combinaties maakt die speltechnisch niet mogelijk zijn, zoals het inzetten op meerdere events binnen dezelfde wedstrijd als het niet om een Bet Builder gaat. In dit geval krijg je een waarschuwing op je Betslip met meer informatie over wat er aan de hand is. Datzelfde kan gebeuren op het moment dat je een wedstrijd aanklikt waarvan de odd snel na je selectie verandert. Ook in dat geval krijg je een melding met de vraag of je akkoord gaat met de wijziging en de wedstrijd wil behouden of verwijderen.

Actieve en afgeronde Betslips kun je terugvinden bij je wed-historie. Zoek je naar een bepaalde Betslip, dan kun je navigeren aan de hand van een tijdframe of bijvoorbeeld op gewonnen/verloren. Bij de meeste bookmakers is een nog lopende weddenschap trouwens eenvoudig terug te vinden in de vorm van een highlight.

Voorbeeld van een weddenschap

Stel dat je een drietal (treble) wedstrijden wil inzetten. Je kiest voor een

  • Double Chance 1X bij de wedstrijd Vitesse – FC Twente (odd €1.55),

  • Asian Handicap -2 bij Feyenoord – NAC Breda (odd €2.75),
  • Both Teams To Score: Yes bij Ajax – PSV (odd 1.52).

Op je Betslip zie je allereerst de selectie aan wedstrijden met bijbehorende weddenschappen staan die je met elkaar combineert. Daarachter staat bij elk duel de genoteerde odd. Onderaan zie je het bedrag dat je inzet (€10) alsmede de totale odd (€6.47) die berekend wordt door alle odds met elkaar te vermenigvuldigen. Tot slot vind je op je Betslip het mogelijke winbedrag, in dit geval:

€10 x €6.47 = €64.70

Beter in Voetbalwedden met hulp van Voetbal Vandaag

Wat je ook selecteert qua weddenschappen, dit komt uiteindelijk allemaal samen in de Betslip. Het is dus correct om te stellen dat wanneer je geen wedblaadje hebt, er ook geen actieve weddenschap bestaat. Maar voordat je begint aan het vullen van lijstje is het belangrijk om te weten wat je aan het doen bent.

Een blik op het voetbal programma op Voetbal Vandaag is een goed begin op weg naar je weddenschap. Echter ‘at random’ een duel uitkiezen en daar dan een willekeurig bedrag op inzetten zal zelden leiden tot winst maken. Hiervoor is meer nodig. Lees de uitgebreide uitleg over voetbalwedden op Voetbal Vandaag. Verdiep je in de statistieken en volg de uitslagen. Zorg dat je voldoende kennis hebt om de bookmakers te verslaan met wedden op voetbal.