BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Scorecast en Wincast

Scorecast en Wincast zijn twee meer dan interessante weddenschappen. Hierbij wijs je een bepaalde speler aan als doelpuntenmaker terwijl je daarnaast de juiste eindstand of het winnende team probeert te raden.

Bij het voorspellen van voetbalwedstrijden kun je kiezen voor een hoop opties, waarbij de moeilijkheidsgraad van voorspellen varieert. Op deze pagina vind je uitleg over Scorecast en Wincast.

Wat zijn Scorecast en Wincast bets bij voetbalwedden

Als je naar de naam Scorecast kijkt, dan verraad deze gedeeltelijk de inhoud. Het gaat bij deze inzet om het maken van doelpunten. Scorecast bestaat feitelijk uit een tweetal weddenschappen, namelijk het voorspellen van een doelpuntenmaker in combinatie met de juiste einduitslag van een wedstrijd.

Wincast is een variant van Scorecast en feitelijk iets eenvoudiger. Hoewel je wederom een doelpuntenmaker aanwijst, voorspel je bij Wincast niet de juiste einduitslag maar combineer je dit met een 1X2 weddenschap.

In dat opzicht zijn Scorecast en Wincast dus beiden Acca’s (accumulator), omdat het meer dan een single betreft. Wil je andere opties om te voetbalwedden op de juiste uitslag, dan is een Correct Score aan te raden. In het geval dat je alleen een doelpuntenmaker wil aanwijzen kun je terecht bij Spelerspecials.

Hoe werkt wedden op Scorecast en Wincast bij wedden op voetbal

Wanneer er 22 spelers op het veld staan is het voorspellen van een doelpuntenmaker een hele klus. Tel daarbij op dat een correct score toewijzen aan een wedstrijd eveneens geen abc’tje is en voila: die combinatie stuwt de odds aardig omhoog.

Omdat je bij Scorecast en Wincast op een doelpuntenmaker wed, is het niet mogelijk om een 0-0 te voorspellen. Niemand maakt dan namelijk een doelpunt.

Bij Wincast kun je op drie manieren wedden op de doelpuntenmaker. Je kunt voorspellen dat de speler het eerste doelpunt of het laatste doelpunt in de wedstrijd scoort, maar het is daarnaast mogelijk de speler aan te wijzen als ‘overall’ doelpuntenmaker. Hierbij maakt het niet uit wanneer desbetreffende speler scoort, zolang het net maar gevonden wordt. De odds zijn voor de laatste optie iets lager, omdat het risico minder groot is.

De Scorecast en Wincast bestaan dus uit een Acca van twee weddenschappen. Dat houdt in dat je beide bets goed voorspeld moet hebben om te winnen. Heb je er een van de twee goed, dan verlies je alsnog je inzet.

Voorbeelden met Scorecast en Wincast

In dit fictieve Scorecast-voorbeeld speelt Nederland tegen Engeland. Je zet €10 in op een doelpunt van Matthijs de Ligt en op een 1-1 gelijkspel. De bookmaker kent hier een odd aan toe van maar liefst €21 per ingezette euro. De wedstrijd eindigt in 1-1 en Matthijs de Ligt scoort. Je €10 wordt vermenigvuldigd met €21, hetgeen uitkomt op €210. Je totale winst bedraagt dus €200 (winbedrag – inzet).

Je wil Wincast inzetten bij Nederland – Engeland en voorspelt een gelijkspel en Matthijs de Ligt als ‘alltime’ doelpuntenmaker.

De bookmaker geeft je hier een hoge odd van €28 per ingezette euro voor. Je voorspelling komt uit, Matthijs de Ligt scoort als eerst en Engeland houdt Nederland uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel. Je €10 wordt ditmaal vermenigvuldigd met €28, waarmee je €280 kunt bijschrijven op je account balans. Je totale winst is dus €270 ( winbedrag – inzet).

Hoe pas je Scorecast en Wincast toe in een strategie?

Inzetten op Scorecast is de next level-variant van gokken op Wincast, zoveel is duidelijk. Bij deze twee weddenschappen is het vooral aan te raden om te kijken naar het scorend vermogen binnen de teams waarop je wil inzetten.

Heeft een team bijvoorbeeld de topscorer in de basisopstelling, terwijl de opponent stijf onderaan staat met de meest zwakke defensie van de competitie? Heeft een van de teams een vrijetrappenspecialist? Krijgt een bepaald team veel strafschoppen mee en wie is de aangewezen persoon om deze te nemen?

Dergelijke statistieken zijn aan te raden om op Voetbal Vandaag te bekijken alvorens je je waagt aan Scorecast of Wincast. De odds zijn vaak heel erg lekker, maar om je bankroll door middel van deze weddenschappen te spekken heb je net dat beetje geluk nodig.