BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Acca

Acca of accumalator is een opstapeling van bets als één grote weddenschap. Bij voetbalwedden kun je inzetten op enkelvoudige (single) weddenschappen en op combinaties van singles. Een combinatie van meerdere singles wordt een Acca genoemd.

Op deze pagina van Voetbal Vandaag vind je uitleg over de Acca en vind je tips die je kunnen helpen bij het inzetten hiervan.

Wat is een Acca weddenschap bij voetbalwedden

Acca staat voor accumulator, waarmee een verzameling voetbalweddenschappen wordt bedoeld. In andere woorden is het dus een combinatie van verschillende enkelvoudige bets, waarbij het minimaal om twee weddenschappen gaat. De Acca is ook wel bekend onder de termen combo-bet en combinatie-weddenschap. Op Voetbal Vandaag vind je uitleg over de acca en iedere andere mogelijke bet bij voetbalwedden.

De odds van het aantal weddenschappen worden met elkaar vermenigvuldigd, waardoor de quotering uiteindelijk hoger uitvalt als bij een single bet. Om de bet te winnen, moeten alle door jou voorspelde wedstrijden een correcte uitkomst hebben. Wanneer je bijvoorbeeld op 4 wedstrijden inzet in een Acca en je voorspelt er 3 van de 4 juist, wordt de weddenschap beschouwd als verloren.

Hoe werkt wedden op Acca bij wedden op voetbal

Aan de ene kant kun je voetbalwedden op een Acca veel winst maken door het combineren van meerdere lage odds, zodat de totale odd hoger uitvalt. Aan de andere kant is een combinatie bet ook risicovoller dan een single bet. Dat komt doordat je niet afhankelijk bent van slechts één resultaat, maar van meerdere juist voorspelde weddenschappen.

Bij het plaatsen van een Acca bepaal je zelf de hoogte van de odd. Zo kun je er dus voor kiezen om meerdere lage odds te combineren, mix je enkele lagere en hogere odds door elkaar of kies je bijvoorbeeld voor twee hoge odds.

Belangrijk om te vermelden is dat de Acca zich niet beperkt tot 1X2 weddenschappen. Je kunt een hoop variëren. Een Double Chance kun je bijvoorbeeld combineren met een Over/Under. Ondanks dat er een hoop mogelijk is, geldt er één belangrijke vuistregel: Bij een Acca is het niet toegestaan om meerdere weddenschappen op dezelfde wedstrijd te plaatsen. Denk je bijvoorbeeld dat Vitesse een wedstrijd wint en dat er meer dan twee doelpunten vallen? Dan dien je er één te kiezen. De ander kun je wel inzetten, maar dan op een andere betslip. Een andere optie is om te kiezen voor een bet builder waarbij je wel meerdere bets op dezelfde wedstrijd kunt plaatsen.

Voorbeeld van een combinatie weddenschap in de Eredivisie

Je kiest een Acca met daarop drie wedstrijden. In dit geval zet je €10 in op overwinningen van Ajax, PSV en Feyenoord, die alle drie thuis spelen tegen respectievelijk Fortuna Sittard, SC Heerenveen en Heracles Almelo.

De odds zijn door de bookmaker gezet op 1.20 voor een overwinning van Ajax, 1.56 voor winst van PSV en 1.35 voor een winstpartij van Feyenoord. Met elkaar vermenigvuldigd is de totale odd:

1.20 x 1.56 x 1.35 = 2.52.

De traditionele top drie wint haar wedstrijden, waarmee je van €10 dus €25,20 maakt. Je totale winst ( winbedrag – inzet ) is dus €15,20.

VVV Venlo | Clubpagina met de stand, uitslagen en programma

Wat is een strategie met combinatie weddenschappen

Bij een single bet plaats je net als bij een Acca één bedrag, al is de risicofactor wat hoger doordat je op meerdere wedstrijden inzet. Het is dus verstandig om zoveel mogelijk ‘zekerheidjes’ te combineren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Double Chance of Both Teams To Score weddenschappen.

Door het verliesrisico te beperken maak je dus meer kans om te winnen. De Draw No Bet weddenschap is ook geschikt voor een Acca. Wordt het toch gelijk? Dan telt de bookmaker de odd van de wedstrijd niet mee en valt de totale odd lager uit. Het is dus net alsof je de weddenschap niet geplaatst hebt.

Weddenschappen zoals een Correct Score zijn aan te raden om te vermijden bij een Acca. Doordat deze op zichzelf staand al lastig zijn om correct te voorspellen, minimaliseer je de winkansen.