BBC Sport

BBC Sport is het sportgedeelte van de Britse televisiezender BBC. Op de zender BBC One wordt doordeweeks en in het weekend verslag gedaan van verschillende wedstrijden uit de Premier League, de FA Cup en internationale voetbalwedstrijden. Het meest bekende programma is Match of the Day, dat wordt gepresenteerd door Gary Lineker. Er zijn echter nog 7 andere programma's die volledig over voetbal gaan. Op deze pagina vind jij hier een overzicht van. Daarnaast kom je te weten hoe jij deze programma's kunt kijken en wat je het best kunt doen wanneer jij bij een tv provider bent aangesloten die BBC One niet in het zenderpakket heeft opgenomen.

Voetbalvandaag.nl

Laatste BBC Sport posts op Youtube

BBC Sport zendt maar liefst acht voetbalshows op tv uit

Live voetbal uit de Premier League is bij BBC Sport alleen te beluisteren via BBC Radio 5. Daarnaast zijn er in totaal acht programma’s op de zender die je al het nieuws, hoogtepunten, analyses en samenvattingen voorzien. Er is wat dat betreft dus meer dan voldoende Voetbal op TV bij de BBC.

Match of the Day

Match of the Day, afgekort als MOTD, is veruit het meest populaire programma dat valt onder de tak BBC Sport. De eerste uitzending dateert uit 1964. In het Verenigd Koninkrijk, maar zeker ook in Nederland kan BBC Match of the Day standaard rekenen op uitstekende kijkcijfers. Het format van het Britse analyseprogramma bestaat uit het op zaterdagavond doorlichten van gespeelde Premier League duels. Dat gebeurt aan de hand van hoogtepunten en interviews met spelers en trainers.

Het programma wordt gepresenteerd door Gary Lineker. De oud-voetballer die onder meer Leicester City, FC Barcelona en het Engelse nationale team (80 caps) diende, heeft een legendarische status. Zo heeft hij alleen op het sociale medium Twitter maar liefst 8,2 miljoen volgers.

Bij het analyseren van Match of the Day highlights krijgt Lineker hulp van deskundige tafelgasten, waarbij de een vaker aanschuift dan de ander. In het seizoen 2021/2022 bestaat de pool hiervoor uit de oud-voetballers Alan Shearer, Micah Richards, Martin Keown, Jermaine Jenas, Ian Wright en Danny Murphy.

Heb jij Match of the Day gemist, op welke zender Ziggo Match of the Day uitzendt en/of hoe laat Match of the Day vandaag wordt uitgezonden? In onze voetbal televisiegids kun jij exact zien wanneer het programma herhaald wordt en op welke tijd/zender de uitzending op zaterdagavond begint.

Match of the Day 2

Match of the Day 2 wordt uitgezonden sinds 2004 en wordt sinds 2013 gepresenteerd door Mark Chapman. Het programma wordt op zondagavond uitgezonden en kent met Premier League highlights, interviews na wedstrijden en tactische analyses hetzelfde format als Match of the Day

Een uniek item in de show is "2 Good, 2 Bad". In dit onderdeel wordt op humoristische wijze gekeken naar speciale gebeurtenissen in het voetbalweekend. Denk bijvoorbeeld aan blunders van spelers, het inzoomen op supporters die in slaap vallen en vieringen van doelpunten op aparte wijze.

BBC Match of the Day 2 wordt dus uitgezonden op zondagavond. De uitzending start in Nederland om 21.30 uur, op de televisiezender BBC One.

Andere voetbalgerelateerde programma's van BBC Sport

Naast bovengenoemde programma's, zijn er nog 6 voetbalshows die jij kunt kijken bij BBC Sport. Onderstaand vind je een handige opsomming van deze programma's, met uitleg over wat er in elk programma wordt behandeld.

MOTDx

In dit programma brengen oud-voetballer Jermaine Jenas en zijn voetbalvrienden een mix van voetbal, fashion, cultuur en muziek op televisie. Uiteraard met een link naar de Premier League wedstrijden.

Football Focus

Football Focus is een programma van 30 tot 60 minuten dat op zondagmiddag op in de gids staat. Besproken worden de wedstrijden op het programma die op zondag en op maandag worden gespeeld.

Sportscene

BBC Sport heeft ook aandacht voor de Schotse competitie. Bij Sportscene worden het nieuws en alle hoogtepunten van de wedstrijden uit het Schotse profvoetbal besproken en geanalyseerd.

Final Score

Op zaterdagmiddag worden in Final Score de uitslagen en het vertoonde spel van de belangrijkste wedstrijden die dag besproken. Er zijn live verslaggevers bij wedstrijden uit de Premier League. Dat geldt eveneens voor Championship wedstrijden, League One, League Two en de hoogste Schotse competitie.

Women's Football

Vrouwenvoetbal is al een tijd in opkomst. Women's Football Show gaat in op actualiteiten rondom de Britse Women's Super League. Daarnaast is er aandacht voor de hoogtepunten middels samenvattingen. Ook wedstrijden uit deze competitie zijn live te beluisteren via BBC Radio 5.

NIFL Highlights

Het voetbalplaatje is niet compleet zonder Ierland. In de NIFL Premiership Highlights wordt uitgebreid stilgestaan bij het Ierse voetbal. Presentatrice en voormalig Noord Iers international Nicola McCarthy licht de hoogtepunten voor je uit.Naast alle voetbalprogramma’s heeft BBC Sport ook een fantastische website waarop een schat aan informatie te vinden is. Nieuws, transfergeruchten, uitslagen, standen, topscorers en statistieken: BBC Sport heeft het allemaal.


Zoals je ziet is er voor voetballiefhebbers dus een groot aantal programma's beschikbaar, waarin er verschillende leagues aan bod komen. Of jij nu interesse hebt in de beste Engelse competitie, een of twee niveaus lager, Schots of Iers voetbal.

Geen live Premier League op BBC Sport, maar wel FA Cup kijken

BBC Sport is ontzettend populair. En dat terwijl er geen live voetbal uit de Premier League te zien is. Dat betekent niet dat de hoogste Engelse competitie niet compleet wordt doorgelicht. Meerdere programma’s besteden namelijk aandacht aan voor- en nabeschouwingen, analyses en het nieuws rondom clubs.

Wat wel te zien is bij BBC Sport, zijn live wedstrijden uit het FA Cup toernooi, de Nederlandse variant van de KNVB Beker. Dit toernooi is interessant omdat er regelmatig verrassingen plaatsvinden. Zo kan een op papier minder ploeg stunten door een ‘grotere’ ploeg uit te schakelen. Samenvattend is het enorm aantrekkelijk om de FA te volgen bij BBC Sport.

Live Premier League voetbal kijken: Ziggo in plaats van BBC Sport

Nederlandse tv providers hebben BBC One vaak standaard opgenomen in het basispakket. Echter voor live voetbal kijken uit de Premier League, ben je aangewezen op de kanalen van Ziggo. Deze tv provider zendt vrijwel alle wedstrijden uit elke speelronde uit op de zenders Ziggo Sport, Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Extra 1 en Ziggo Sport Voetbal.


Als jij klant bent bij Ziggo, kijk je gratis Engels voetbal op kanaal 14. Voor de overige zenders dien je te beschikken over het pakket Ziggo Sport Totaal. Neem jij jouw thuisdiensten televisie en internet momenteel af via een andere provider? Vergelijk abonnementen tegen de meest gunstige voorwaarden en stap nu over naar Ziggo, zodat jij live het restant van de wedstrijden in de hoogste Engelse divisie kunt kijken en natuurlijk nooit een uitzending van Match of the Day hoeft te missen.

Meest gestelde vragen


Wat is BBC Sport?

BBC Sport is het sportgedeelte, dat wordt uitgezonden op de Engelse tv zender BBC One

Op welke zender kan ik BBC Sport kijken?

Dat verschilt per provider. Voetbal Vandaag heeft voor jou de zendernummers uitgezocht, waarop jij BBC One (de zender die BBC Sport uitzendt) kunt kijken.


Ziggo (kanaal 61), KPN (kanaal 26), XS4ALL (kanaal 26), Canal Digitaal (kanaal 67), Delta (kanaal 475), Caiway (kanaal 34), T-Mobile Thuis (kanaal 111), Online.nl (kanaal 67), Freedom Internet (kanaal 67), Youfone (kanaal 500) en Budget Thuis (kanaal 26)

Zendt BBC Sport de Premier League live uit?

De BBC heeft geen uitzendrechten van de Premier League, deze behoren toe aan Sky Sports. In Nederland kun jij de Premier League live kijken bij Ziggo

Welke voetbalprogramma's zijn er op BBC Sport?

In totaal zijn er 8 programma's die volledig in het teken van voetbal staan. Dit zijn Match of the Day, Match of the Day 2, MOTDx, Football Focus, Sportscene, Final Score, Women's Football en NIFL Highlights

Wanneer komt Match of The Day op BBC Sport?

Het programma MOTD wordt standaard uitgezonden op zaterdagen, met begintijd 21.45 uur. Rondom kerst, met een vol Boxing Day speelschema, kunnen er extra uitzendingen worden ingelast. Als jij zeker wilt weten hoe laat het voetbalprogramma begint, kijk dan van tevoren in onze Vandaag op tv gids