Wedden op Goals

Wedden op goals houdt in dat je inzet op het aantal doelpunten dat gemaakt wordt tijdens een voetbalwedstrijd. Doelpunten vormen de essentie van voetbal en dat maakt deze bet een meer dan interessante optie Op deze pagina vind je uitleg over welke opties er zijn met betrekking tot wedden op goals. Je komt te weten hoe je verliezen omzet naar winsten door middel van een strategie die ook door professionals gebruikt wordt.

Hoe werkt wedden op goals en welke opties zijn heb je

Hoe werkt wedden op goals en welke opties zijn heb je

Johan Cruijff stelde ooit dat hij een zak geld nog nooit had zien scoren. Aan de andere kant kun je doordat er gescoord wordt in wedstrijden juist een zak met geld winnen. Je kunt beginnen met wedden op goals zodra je een account hebt aangemaakt bij een betting site. Voetbal Vandaag is altijd de eerste met livescores en heeft daarnaast speciaal voor jou een overzicht opgesteld van de beste en meest betrouwbare betting sites. Bij wedden op goals kun je bets plaatsen op vijf categorieën. Je focust je op een speler, een team, een gedeelte van de wedstrijd, een speelhelft of de gehele wedstrijd. Zoals je ziet is er dus erg veel mogelijk. Weddenschappen die je bij de meeste betting sites tegenkomt zijn:

Over / Under

De Over / Under is zonder twijfel de meest populaire weddenschap bij wedden op goals. Je bet hierbij op een minimaal of maximaal aantal doelpunten dat er gescoord gaat worden tijdens een wedstrijd.

Both Teams To Score

Bij een Both Teams To Score voorspel je of beide teams minimaal een doelpunt weten te maken, of juist niet.

Correct Score

Correct Score is de overtreffende trap van Over / Under. In plaats van een minimaal en maximaal aantal doelpunten, voorspel je de exacte uitslag van een duel.

Goalscorer (First, All Time)

Je zet in op een speler waarvan jij denkt dat diegene het eerste doelpunt van de wedstrijd scoort. Je kunt de desbetreffende speler ook aanwijzen als doelpuntenmaker gedurende de wedstrijd. Het maakt niet uit wanneer de speler scoort, als hij maar scoort.

Asian Handicap

Bij een Asian Handicap laat je een van de twee teams aan de wedstrijd beginnen met een virtuele voorsprong of achterstand. Dit kan op basis van kwart, halve en hele doelpunten. Een combinatie hiervan behoort eveneens tot de mogelijkheden. Tenslotte kun je dit per speelhelft voorspellen, of voor de gehele wedstrijd.

Three Way Handicap

De Three Way Handicap komt in de basis overeen met de Asian Handicap. Ook hier laat je een ploeg met een voorsprong of achterstand aan de wedstrijd beginnen. Het verschil zit hem in het ontbreken van kwart en halve doelpunten en de mogelijkheid om winst te maken bij een gelijkspel.

Next Goal

Bij de Next Goal voorspel je welke speler of welk team het volgende doelpunt maakt.

Timeframe

Een Timeframe is letterlijk een bepaald tijdsvenster waarin gescoord wordt. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op welk team er na 10, 20 of 30 minuten reguliere speeltijd op voorsprong staat.

Sommige weddenschappen die je hierboven ziet staan zijn alleen 'pre-match' in te zetten. Daarmee wordt bedoeld dat je de bet plaatst voordat de wedstrijd begint. Andere weddenschappen kun je tevens 'live' spelen, als de wedstrijd al begonnen is. Om te weten te komen wat er in het live matchcenter wordt aangeboden, klik je bij de betting site waar je speelt op de wedstrijd, waarna de opties worden uitgevouwen. Hieronder volgt een voorbeeld van een live weddenschap.

Stel dat het bij Feyenoord - Ajax na 30 minuten spelen 0-2 staat. Je ziet dat Ajax ultra-aanvallend speelt en dat Feyenoord probeert de schade te beperken. In dit geval kun je live inzetten op een over 2.5 goals voor de gehele wedstrijd, of voor Ajax.


Waarom de odds verschillen bij wedden op het aantal doelpunten

Bij wedden op goals verschillen de odds van elkaar op basis van de moeilijkheidsgraad van een weddenschap. Dat kan eenvoudig worden verklaard door twee voorbeelden die betrekking hebben op dezelfde fictieve wedstrijd.

  • Borussia Dortmund speelt de streekderby thuis tegen Schalke 04. Als je een bet plaatst op een Over 2.5 goals voor de gehele wedstrijd, stelt de betting site daar een odd van €2.00 tegenover.
  • Je denkt dat er inderdaad meer dan 2 doelpunten vallen en dat Borussia Dortmund zegeviert met 2-1. De odd voor deze Correct Score levert maar liefst €8.00 op, dat is viermaal zo hoog als de Over 2.5.

De moeilijkheidsgraad en de daarop berekende odd zit hem hier in de kansen die je hebt op een correct voorspelde weddenschap. Bij het wedden op Over 2.5 doelpunten maakt het niet uit welk team de goals produceert en is ook de uitslag niet belangrijk. Je wint je weddenschap vanaf de uitslagen 2-1, 1-2 en 2-2. Bij de Correct Score weddenschap win je alleen als de einduitslag 2-1 wordt. Elke andere uitslag betekent dat je je inzet kwijt bent.

Voetbalwedden op goals: Zo bereid je de optimale strategie voor

Bij voetbalwedden op goals is het gebruik van een optimale strategie essentieel. Je doel, winst maken op lange termijn, komt daardoor stapje voor stapje dichterbij. Waar moet je rekening mee houden als je gaat wedden op goals?

Analyse

Het eerste kernpunt is analyseren tot je er (figuurlijk) bij neervalt. Statistieken checken varieert van het bekijken van de meest recente uitslagen, tot het naast elkaar leggen van de opstellingen. Het kan zomaar zijn dat schorsingen en / of blessures de kans op een tegendoelpunt doet toenemen.

Gemiddelden

Het gemiddelde aantal doelpunten van een bepaald team in bijvoorbeeld de laatste vijf wedstrijden kan enerzijds waardevol zijn, maar anderzijds een vertekend beeld geven. Er kan een grote nederlaag of overwinning tussen zitten die tot stand is gekomen door bijvoorbeeld een collectieve offday of om wat voor reden dan ook.

Aan de andere kant kunnen gemiddelden veel zeggen over de recente vorm van een team, of over de tegenstanders die het team in een bepaalde reeks heeft gehad.

Wedstrijd-belangen

Stel dat ADO Den Haag de wedstrijd moet winnen om degradatie te voorkomen, terwijl PEC Zwolle zich al veilig gespeeld heeft. Het is een aanrader om naar de belangen van een wedstrijd te kijken. In dit geval zal ADO vermoedelijk aanvallend gaan spelen. Daar kun je meerdere conclusies aan verbinden die ook samenhangen met de intenties van PEC Zwolle. Het kan uitdraaien op veel doelpogingen van ADO, maar kan vanwege die drang naar voren ook counter mogelijkheden bieden aan PEC Zwolle.

Naast het wedden op het aantal doelpunten kan je ook kiezen voor vergelijkbare alternatieven. Zoals het wedden op wedstrijden