Wedden op Corners

Wedden op corners is een weddenschap waarbij je inzet op een minimaal of maximaal aantal te nemen hoekschoppen in een wedstrijd. Deze bet kan geplaatst worden op een van de twee teams, of op het totaal aantal corners dat tijdens een wedstrijd genomen wordt. Wedden op corners is een strategie die door spelers met weinig ervaring vaak over het hoofd wordt gezien. Desalniettemin zijn er een professionele gokkers die zweren bij wedden op corners, en dat is niet zonder reden. Op deze pagina lees je hoe je kunt profiteren van wedden op corners dankzij winstverhogende tips.

Voetbalwedden op corners met over/under weddenschap

Voetbalwedden op corners met over/under weddenschap

Het primaire doel van voetbal is het scoren van doelpunten. Zodra het spel verschuift richting het strafschopgebied neemt de spanning toe. Wanneer het aanvallende team een doelpoging waagt kan dat uitmonden in een hoekschop.

De scheidsrechter kent een corner toe wanneer de bal door een veldspeler of keeper van de verdedigende ploeg over de eigen achterlijn wordt gespeeld. Statistisch gezien komen er in een wedstrijd meer corners voor dan dat er doelpunten gescoord worden. Dat gegeven leent zich uitstekend voor het voetbalwedden op corners. Statistisch gezien worden er in de Nederlandse Eredivisie gemiddeld om en nabij tien corners per wedstrijd gegeven.

De meeste bekende variant van wedden op corners is de Over/Under weddenschap. Concreet betekent dit het instellen van twee getallen door de bookmaker, waarbij je kunt voorspellen of het aantal corners boven of onder die waarde ligt.

Om een precieze voorspelling uit te sluiten, valt die waarde bij Over/Under dus altijd tussen twee getallen in. Stel dat je gaat wedden op corners en een inzet wil plaatsen op ‘meer dan acht corners’, dan vertaalt zich dat in een Over 8.5 bet. Worden er in dit geval minder dan negen corners gescoord, dan verlies je je weddenschap.

Middels het toepassen van een over/under wordt het risico bij wedden op corners ingeperkt terwijl je zelf de norm kunt bepalen. Net zoals bij elke andere soort weddenschap valt de risicofactor samen met de hoogte van de odds.

Wedden op het totale aantal hoekschoppen per hele wedstrijd

Wedden op corners kan per interval, speelhelft of voor de duur van de gehele wedstrijd. Daarnaast bestaan er alternatieven die niet zijn verbonden zijn aan tijd.

Total Corners

Het is mogelijk om een weddenschap te plaatsen op het exacte aantal, of een schatting van het aantal corners dat er tijdens een wedstrijd wordt gegeven.

Totaal Corners 3-Way

De 3-Way bet kent zoals de naam doet vermoeden drie mogelijke uitkomsten: Thuis (1), gelijkspel (X) of uit (2). Bij wedden op corners vertaalt zich dit in onder, gelijk aan of over een totaal aantal corners. Omdat ‘gelijk aan’ de meest specifieke voorspelling is, wordt hier in vergelijking met de twee alternatieven de meest hoge odd aan toegekend.

Multi Corners

Inzetten op multi corners is een aantrekkelijke variant van wedden op corners en gelieerd aan een Over/Under. Hierbij gaat het om een vermenigvuldiging van het aantal corners in beide speelhelften. Stel dat je denkt dat er in de eerste helft vier corners en in de tweede helft 6 corners worden gegeven. Je zet dan in op Over 23.5 corners, 4 x 6 = 24.

Wedden op het totale aantal corners per interval of helft

Interval Corners

Een bookmaker deelt de wedstrijd meestal op in vier of verschillende ‘intervallen’, waarmee blokken tijd bedoeld worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om blokken van 10 of 15 minuten Je kunt wedden op corners tijdens zo’n blok.

Time of First Corner

Veel bookmakers bieden de mogelijkheid aan om te wedden op corners binnen een bepaald tijdsframe. De eerste corner moet dan binnen deze tijd gegeven worden. Deze 2-Way weddenschap heeft vaak betrekking op de eerste acht of tien minuten.

Half with Most Corners

Hoewel de naam allesomvattend is, kun je bij wedden op corners inzetten op de speelhelft waarvan jij denkt dat deze de meeste corners bevat. Het gaat hierbij dus om de eerste, of de tweede helft. Je hoeft geen aantallen in te zetten.

First / Last Match Corner

Welk team krijgt de eerste en welk team krijgt de laatste corner van de wedstrijd? Ook dit kun je voorspellen. Feitelijk heb je met deze 2-Way bet 50% kans op een correcte weddenschap.


Alternatieve weddenschappen bij inzetten op corners

Over/Under

Een Over/Under is de meest bekende vorm van wedden op corners. Hierbij voorspel je of er meer of minder dan een bepaald aantal corners wordt gegeven tijdens de wedstrijd.Niet relevant is hoelang dat in beslag neemt. De meeste bookmakers hanteren een standaard weddenschap van Over/Under 9.5 corners.

Er zijn echter genoeg alternatieven beschikbaar, waarbij de odds geraamd zijn op de risicofactor. Afhankelijk van het wedstrijdverloop kan een bookmaker besluiten om een lager of hoger gemiddelde toe te voegen.

Corner (Asian) Handicap 3-Way

Een interessante vorm van wedden op corners is het toepassen van een (Aziatische) handicap. Bij een 3 way handicap laat je een van de twee teams aan de wedstrijd beginnen met een virtuele voorsprong of achterstand. Je kunt bijvoorbeeld het op papier sterkere team met -1, -2 of -3 corners laten starten. Inzetten op een gelijkspel behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De Asian Handicap steekt iets anders in elkaar. In tegenstelling tot de 3-Way variant behoort een gelijkspel niet tot de mogelijkheden. Gebeurt dat toch, dan krijg je net als bij de Draw No Bet je geld terug.

Als eerste 3 (of meer) corners

De ‘corners race’ is enorm spannend. Je plaatst een weddenschap op het team waarvan jij denkt dat zij als eerste drie, of een hoger aantal corners krijgt. Het maakt hierbij niet uit of het andere team tussendoor ook hoekschoppen krijgt, zolang dat aantal maar niet hoger is.

Team Corners

Naast wedden op corners tijdens de wedstrijd, kun je er ook voor kiezen om te wedden op het aantal corners dat een van de twee teams krijgt. Deze weddenschap wordt gepresenteerd in een Over/Under-vorm.

Voetbal Vandaag tips om winst te maken met wedden op corners

Een corner is aan de ene kant snel te realiseren, terwijl het anderzijds een eeuwigheid kan duren voordat er een hoekschop valt. Ondanks dat veel te maken heeft met de geluksfactor, kun je je eigen geluk een handje helpen door op bepaalde punten grondig te analyseren.

Professionele gokkers hebben baat bij wedden op corners. Om net als zij winst te maken op lange termijn, zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden in je strategie. In grote lijnen vereist wedden op corners dezelfde voorbereidingen als wanneer je inzetten gaat plaatsen op andere weddenschappen zoals bijvoorbeeld een 1X2 of Correct Score.

Wedden op corners begint met de analyse van de speelstijl van beide teams. Je kunt concluderen dat een defensief ingesteld team niet veel corners mee zal krijgen, terwijl dat bij een aanvallende ploeg juist andersom is. Daarnaast spelen er natuurlijk altijd bepaalde belangen mee in een wedstrijd. Een derby tussen twee aartsrivalen mondt vaak uit in een ander wedstrijdbeeld dan een duel tussen twee ploegen waarbij er niets op het spel staat.

Concluderend kun je volgens Voetbal Vandaag met een stabiele voorbereiding een redelijke inschatting maken over het aantal corners binnen een wedstrijd. Laat je bij wedden op corners niet leiden door aantrekkelijke odds, maar vindt de balans tussen risico en winst. In dat opzicht is het aan te raden om je voornamelijk te richten op odds die tussen die €1,50 en €2,00 liggen.

Live weddenschappen plaatsen bij inzetten op corners

Wedden op corners is niet alleen mogelijk voorafgaand, maar ook tijdens een wedstrijd. Het is aan jou om te bepalen waarvoor je kiest. Live weddenschappen vereisen daarbij een iets andere aanpak. Naast de speelstijl van beide teams, is het wedstrijdverloop cruciaal voor je aankomende weddenschappen.

Op het moment dat FC Barcelona een comfortabele 3-0 voorsprong heeft, bestaat er geen noodzaak meer om volop aan te vallen. Je ziet dat de spelers nauwelijks naar voren te branden zijn en de bal rustig over en weer spelen. Het kan goed zijn dat de Catalanen enkele spelers rust gaan gunnen en van tactiek wisselen.

De keerzijde bestaat bijvoorbeeld uit een gelijke stand met nog een kwartier te spelen. In dat geval zal FC Barcelona er alles aan proberen te doen de winnende goal te maken. Bij aanvallend spel neemt de kans op corners toe.

Bovenstaande zaken zijn van belang bij wedden op corners tijdens live betting. Laat je ook hier niet leiden door je emoties en hoge quoteringen, maar ga af op een combinatie van statistieken en het wedstrijdbeeld. Alleen op die manier zul je net als professionele gokkers op lange termijn succesvol en daarmee winstgevend worden.

Behalve de hoekschoppen kan het ook lonend zijn om te wedden op goals of anders te wedden op kaarten