Wedden op Kaarten

Wedden op kaarten is een weddenschap waarbij je in kunt zetten op het aantal gele of rode kaarten dat er aan spelers wordt uitgedeeld tijdens een voetbalwedstrijd. Veel spelers realiseren zich niet hoe lucratief wedden op kaarten kan uitpakken. Onder professionele gokkers is de kaartenmarkt namelijk een behoorlijk winstgevend gebied. Op deze pagina lees je waarom zij bewust kiezen voor wedden op kaarten en kun je aan de hand van winstverhogende tips je eigen strategie bevorderen.

Wedden op kaarten, de geschiedenis van gele en rode kaarten

Wedden op kaarten, de geschiedenis van gele en rode kaarten

Hoewel voetbal rond 1863 is ontstaan in Groot-Brittannië, duurde het uiteindelijk tot het Wereldkampioenschap van 1970 alvorens er gele en rode kaarten in de spelregels werden opgenomen. Een gele kaart staat hierbij symbool voor een niet al te ernstige onsportieve overtreding. Een rode kaart heeft als gevolg dat een speler per direct het veld moet verlaten en niet meer mag terugkeren gedurende de wedstrijd.

Spelers kunnen naast het maken van een overtreding een gele kaart ontvangen voor het uittrekken van hun shirt na een doelpunt, opzichtig tijdrekken of aanmerkingen op de leiding. Twee gele kaarten mondt uit in een rode kaart. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is de kans op met name rode kaarten statistisch gezien toegenomen.

Als toevoeging hierop zijn er een aantal scenario’s te bedenken waarbij de kans zeer reëel wordt geacht dat de wedstrijd uitdraait op een kaartenfestijn. Voorbeelden hiervan zijn een scheidsrechter die bekendstaat snel naar de borstzak te grijpen, een duel waarbij de belangen groot zijn of een pikante streekderby.

Door in te spelen op al deze informatie in combinatie met statistieken kun je dus enorm veel voordeel halen uit wedden op kaarten. Overigens kan het ook bijzonder interessant zijn om te wedden op het kampioenschap van een WK of de Eredivisie. Hierbij kies je aan het begin of tijdens een toernooi of competitie de uiteindelijke winnaar. Dit kan ontzettend leuke odds opleveren en is een leuke sidebet.

Hoe werkt wedden op kaarten en welke opties zijn er

Veel bookmakers hebben een uitgebreide markt opgezet voor wedden op kaarten. Er bestaat dus een hoop variatie, welke onder te verdelen is binnen verschillende categorieën. Zo is wedden op kaarten mogelijk op basis van het totaalaantal gedurende de gehele wedstrijd, per team, per individuele speler en per interval.

Aantal kaarten / Numbers of Cards in Match

Wedden op kaarten kan standaard via een Over/Under weddenschap. Je voorspelt of er meer of minder kaarten vallen dan het door de bookmakers aangewezen aantal. Bij de Over/Under wordt gewerkt met halve getallen. Inzetten op meer dan drie kaarten vertaalt zich in een Over 3.5 weddenschap.

'Alternative' Card Handicap

Een Card Handicap is bij wedden op kaarten een zogeheten 3-Way, dat staat voor drie mogelijke uitkomsten: Thuis, gelijkspel of uit. Je laat een van beide ploegen aan de wedstrijd beginnen met een virtuele voorsprong of achterstand.

‘Alternative’ staat hier tussen haakjes omdat een bookmaker bij een Card Handicap vaak slechts één mogelijke weddenschap aanbiedt. Meestal is dat de +1 of -1. Alternative is de vertaling voor alternatief, dat neerkomt op een groter aanbod aan Card Handicaps.

Asian Handicap Total Cards

Bij Asian Handicap Total Cards laat je net als bij Card Handicap idem een van beide teams met een fictieve voorsprong of achterstand aan de wedstrijd beginnen. Wedden op kaarten met Asian Total Cards kan resulteren in weddenschappen met kwart, halve of hele kaarten.In het geval van hele lijnen, krijg je je inzet terug wanneer het aantal gegeven kaarten uitkomt op hetzelfde aantal waarop je hebt ingezet. Dit komt op hetzelfde neer als een Draw No Bet weddenschap.

Rode kaart / A Red Card in the Match

Valt er een rode kaart in de wedstrijd? Er zijn twee mogelijke uitkomsten bij deze weddenschap: Ja of nee.


Wedden op het aantal kaarten per team en speler

Team Cards Over/Under

Bij wedden op kaarten kun je inzetten op het aantal kaarten dat per team wordt gegeven. Dit wordt in de meeste gevallen aangeboden als zijnde Over/Under weddenschap. Het is dan mogelijk dat je voorspelt of een ploeg meer of minder dan een bepaald aantal kaarten ontvangt gedurende de wedstrijd.

Eerste kaart / First Card Received

Welk team ontvangt de eerste gele of rode kaart? Bij First Card Received selecteer je een team waarvan jij denkt dat een speler daarvan als eerst in het notitieboekje van de scheidsrechter belandt.

Eerste speler / 1st Player Booked

Wedden op kaarten kan ook specifiek betrekking hebben op individuele spelers. Je moet dus voorspellen welke speler als eerst een gele of rode kaart ontvangt. Hier kleeft natuurlijk een behoorlijk risico aan, maar de odds zijn in elk geval enorm aantrekkelijk.

Speler van het veld gestuurd / Player to be Send Off

Om het nog wat ingewikkelder te maken kun je bij wedden op kaarten zelfs gokken op een specifieke speler die middels twee gele, of een directe rode kaart van het veld wordt gestuurd. Een alternatief

Wedden op kaarten in de eerste minuut of per interval

First Minute

De mogelijkheden lijken oprecht eindeloos bij wedden op kaarten. Je kunt zelfs voorspellen of er in de eerste minuut een gele of rode kaart wordt gegeven. Wanneer je kiest voor ‘ja’, kun je een extreem hoge odd verwachten die kan oplopen tot enkele tientallen euro’s.

First 10 Minutes

Een typische interval-weddenschap is wedden op kaarten gedurende de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Bij deze Over/Under bet kun je enerzijds kiezen voor Over 0.5, wat betekent dat er minimaal een kaart wordt gegeven. De andere kant is een Under 0.5 weddenschap, waarmee je voorspelt dat er geen enkele kaart wordt getrokken in de eerste 10 minuten.

Time of First Card

De tweede interval-weddenschap richt zich op een bepaald tijdsvenster in een wedstrijd. Het is hier per bookmaker afhankelijk uit hoeveel tijd deze interval bestaat. Zo zijn 35 en 60 minuten veel voorkomend.

Hoe pas je deze vorm van voetbalwedden toe in een strategie

Zoals je ziet bestaat er veel variatie op het gebied van voetbalwedden op kaarten. Dat betekent dat er veel te analyseren en te bekijken valt. Vooropgesteld is het nooit een aanrader om blind in te zetten. Niet voorafgaand aan een wedstrijd en daarnaast ook niet tijdens live betting. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je eigen winkansen toenemen, wordt duidelijk met onderstaande tips van professionele gokkers.

De scheidsrechter speelt een cruciale rol

De scheidsrechter en de VAR zijn degenen die uiteindelijk beslissen over het wel of niet toekennen van een kaart. Hier kun je rekening mee houden bij wedden op kaarten. Sommige scheidsrechters staan erom bekend de wedstrijd op zijn beloop te laten, terwijl anderen bekend staan als notoire kaarten trekkers. Het is niet alleen van belang om statistieken te verzamelen over het aantal kaarten dat de leidsman heeft uitgedeeld in het verleden.

Een absolute aanrader is het kijken naar het gedrag van de scheidsrechter tijdens een wedstrijd. Wordt er voor elke overtreding gefloten, is er veel discussie tussen spelers en scheidsrechter? Dergelijke zaken kunnen veel invloed hebben met betrekking tot wedden op kaarten.

Let op het verleden en de reputatie van individuele spelers

Er zijn een hoop spelers die hoog genoteerd staan in gele en rode kaarten klassementen. Dat kan enerzijds gebeuren omdat ze niet bepaald tot de best presterende spelers behoren. Het kan echter ook betekenen dat er in de wedstrijd veel op het conto van dergelijke spelers terechtkomt, bijvoorbeeld door een ultra defensieve opstelling. Het is belangrijk om dergelijke track records erop na te pluizen voordat je gaat wedden op kaarten.

Voetbal Vandaag tips over belangen van spelers en bepaalde wedstrijden

Op Voetbal Vandaag vind jij het actuele programma van wedstrijden, livescores, uitslagen en verschillende statistieken vanuit een betting perspectief. Zo zie je ook wanneer bepaalde wedstrijden of spelers extra in aanmerking komen om een weddenschap te plaatsen op het pakken van een kaart. Voetbal Vandaag heeft al enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Een bekende voetbalregel is een automatische schorsing na het verzamelen van een bepaald aantal gele kaarten. In sommige wedstrijden kan het extreem nuttig zijn voor een speler om een gele kaart te pakken.

Bijvoorbeeld als er twee weken later een belangrijke wedstrijd op het programma staat en de speler in de eerstvolgende wedstrijd geen risico wil lopen juist op dat moment een gele kaart te krijgen. In dat geval zal de speler er alles aan doen om niet aan de aandacht van de scheidsrechter te ontsnappen.

Derby’s daarentegen zijn heerlijk voer voor een wedden op kaarten-weddenschap. Veelal opgejut door het publiek laten veel spelers zich gaan. In plaats van wedden op gele kaarten, zou je hier afhankelijk van de wedstrijd ook kunnen kiezen voor een of meerdere rode kaarten.

Daar staat tegenover dat er een aantal wedstrijden zijn die feitelijk nergens om draaien. Dit zie je vaak tegen het eind van de competitie. Beide ploegen kunnen bijvoorbeeld ongeacht de uitslag niet meer stijgen op de ranglijst. Dit type wedstrijden leent zich uitstekend voor een weddenschap met een laag aantal, of zelfs helemaal geen, kaarten.