Wedden op Kampioenschap

Wedden op kampioenschap is het voorspellen van de landskampioen binnen een competitie. Deze weddenschap is extreem aantrekkelijk vanwege de mogelijke hoge uitbetalingen. Veel mensen verliezen hun weddenschap door verkeerde inschattingen. Op deze pagina vind je uitleg over wedden op kampioenschap en tips die door professionele gokkers zijn samengesteld.

Hoe werkt wedden op Kampioenschap bij voetbal

Hoe werkt wedden op Kampioenschap bij voetbal

Wedden op het winnen van de Premier League door Leicester City in de zomer van 2015, betekende een uitbetaling van €5.000 euro per ingezette euro. Voordat een voetbalseizoen begint doen veel mensen aan ranglijst-voorspelling. Dit wordt pas echt aantrekkelijk wanneer er door wedden op kampioenschap ook geld verdiend wordt.

Voor bookmakers is het lastig in te schatten welk team de titel grijpt. De meeste Europese competities kennen namelijk meerdere kanshebbers. In lagere divisies promoveert de kampioen, waardoor bookmakers voor het daaropvolgende seizoen terug moeten naar de tekentafel.

Ondanks de favorietenrol van sommige teams, komt het voor dat een outsider de titel grijpt. Voorbeelden van Nederlandse bodem zijn bijvoorbeeld AZ in 2009 en FC Twente in 2010. Buiten onze landsgrenzen is er Leicester City in 2016.

Leicester City, het kampioenschap met de hoogste odds ooit

De kans op een eindzege van een outsider maakt voetbalwedden op kampioenschap nog interessanter. De waarde in odds kan hierbij namelijk bizarre proporties aannemen. Wie in de zomer van 2015 een weddenschap afsloot op een kampioenschap van promovendus Leicester City, werd een uitbetaling van €5.000 euro per ingezette euro in het vooruitzicht gesteld.

Terwijl het seizoen vorderde en Leicester sinds eind november de koppositie bezette, waren bookmakers nog steeds overtuigd van een terugval van de stuntploeg. De odd van 5.000/1 slonk weliswaar, maar met een inzet van één euro zou je bij een daadwerkelijk kampioenschap nog steeds honderd keer zoveel terugkrijgen. 

Naast het aanpassen van de odds deed men wanhopig pogingen weddenschappen af te kopen tegen gereduceerde uitbetalingen. Wedders die daar op in zijn gegaan, bewezen zichzelf daarmee uiteindelijk een zeer slechte dienst.

De uitkomst is bekend. Leicester werd kampioen en dat leverde twee dingen op: een miljoenenverlies voor bookmakers en dolblije gokkers. Sindsdien is men begrijpelijkerwijs wat voorzichtiger met het toekennen van dusdanig hoge odds aan een mogelijke landskampioen.


Voetbal Vandaag tip voor deze weddenschap: Gebruik een Free Bet bonus

Op Voetbal Vandaag vind je meer dan het voetbalprogramma en live uitslagen. Je krijgt ook gedetailleerde uitleg over wedden, met interessante reviews over legale bookmakers in Nederland en België.

Via Voetbal Vandaag maak jij exclusief gebruik van aanbiedingen bij bookmakers, met meer dan regelmatig kans op een bonus. Een populaire bonus is bijvoorbeeld de Free Bet. Zoals de naam doet vermoeden is dit letterlijk een gratis voetbalweddenschap. Het bedrag dat bookmakers aan deze bonus koppelen varieert van minimaal vijf, tot maximaal 25 euro.

Je kunt dit bedrag gebruiken voor een wedstrijd die op korte termijn gespeeld wordt, maar kunt ook kiezen voor wedden op kampioenschap. Deze term staat voor het aanwijzen van de uiteindelijke landskampioen in een competitie. Dit kan voor aanvang van de eerste speelronde, maar ook wanneer het seizoen reeds is begonnen.

8 tips van professionele gokkers bij wedden op een kampioenschap

Wedden op Kampioenschap wordt door professionele gokkers tot in de puntjes voorbereid, waarbij vrijwel niets aan het toeval wordt overgelaten. Om waarde te vinden in odds die betting sites toewijzen aan mogelijke kampioenen, moet je dusdanig analyseren dat je op kunt merken waar bookmakers steken laten vallen. Waar je bij wedden op de lange termijn erbij gebaat bent een goede strategie te kiezen en vast te houden, ligt dat bij deze weddenschap iets anders.

Bij wedden op Kampioenschap zijn er aspecten die worden bekeken door experts om te kunnen concluderen of er überhaupt een kans bestaat dat een bepaald team zich tot kampioen kan kronen. Hieronder zie je wat van belang is.

Transfers: Wie komen, gaan of blijven er?

De samenstelling van een team speelt een belangrijke rol. Blijven de sterkhouders en de trainer van de club bijvoorbeeld? Worden de statistisch zwak presterende spelers vervangen of levert een club met het vertrek van bepalende spelers veel doelpunten in?

Het kan ook voorkomen dat een speler een transfer gaat maken in de volgende transferwindow en daardoor in gedachte al bij zijn volgende club zit. Dit kan invloed hebben op prestaties.

Laat je oog vallen op de opstelling en tactiek

Kijk naar de tactiek waarmee een team aan de aftrap verschijnt. Het spelen van defensief of attractief voetbal kan schelen in het maken en / of tegen krijgen van doelpunten. Een derde punt hierbij is het kijken naar eventuele systeem-wissels en op welke frequentie dat gebeurt.

Wanneer er bijvoorbeeld wekelijks gewisseld wordt van tactiek, is er een kans dat spelers niet op elkaar ingespeeld zijn. Dat geldt eveneens voor stelselmatige wisselingen in de opstelling.

De voorbereiding zit vol met waardevolle informatie

Een oefencampagne lijkt misschien voorbarig om conclusies te kunnen trekken. Toch kun je door dit grondig te analyseren wel degelijk waardevolle informatie opdoen. Denk aan de speelwijze en talenten die een kans krijgen zich te bewijzen. Wordt er slechts tegen amateurploegen gespeeld of is er serieuze tegenstand?

Analyseer statistieken, ga dieper in op resulaten

Statistieken helpen je een inschatting en voorspelling te maken. Een wedstrijd van drie maanden geleden is opzichzelfstaand niet alleszeggend, het is wel onderdeel van de resultaten. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal punten dat behaald is bij thuis- en uitwedstrijden, het aantal gele en rode kaarten en het aantal voor- en tegendoelpunten.

De manier van scoren kan het verschil maken

Sommige teams beschikken over een penalty- en/ of vrije trappenspecialist. Andere ploegen hebben een cornervariant bedacht die resulteert in veel doelpunten. Kijk daarom altijd naar de manier hoe de doelpuntenproductie tot stand komt.

Blijf op de hoogte van blessures en/of schorsingen

Stel dat de sterspeler aan het begin van het seizoen een blessure oploopt die hem zes maanden aan de kant houdt. Of een of meerdere spelers nemen bijvoorbeeld een schorsing mee van het seizoen ervoor. Let daarom goed op de balans van het elftal.

Zijn spelers tevreden en hoe is het moraal in de groep?

Het moraal van een spelersgroep is een breed begrip. Om een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, moeten de omstandigheden zo gunstig mogelijk zijn. Hoe lekkerder de spelers in hun vel zitten, des te hoger de prestaties.

Houd het laatste nieuws voortdurend in de gaten

Onrust is nooit goed voor een club. Hoewel dit een extreem voorbeeld is, kan een onstabiele situatie uitwerking hebben op de focus en prestaties van een spelersgroep. Denk bijvoorbeeld aan het lekken van vertrouwelijke informatie naar de media of financiële problemen bij een club. Houd dus altijd het laatste nieuws rondom voetbal in de gaten.