iDin

iDin is geen betalingsmethode maar een verificatiemethode waarmee je onder andere kunt aantonen dat je meerderjarig bent. De iDin verificatie wordt niet alleen gebruikt bij bookmakers. IDin zorgt voor een snelle identificatieprocedure waarbij je je kunt legitimeren zonder dat je een kopie van je identiteitsbewijs hoeft op te sturen naar een bookmaker. Op deze pagina lees je over de methode van aanvragen, de voor- en nadelen en vind je natuurlijk de beste bookmakers met iDin.

Voetbalvandaag.nl

Bookmakers met iDin

De bookmakers met een Nederlandse vergunning zijn over het de iDIn verificatie. De bookmakers met iDEAL, hebben vaak ook een iDin optie. Welke betting sites op dit moment iDin inloggen aanbieden zie je hieronder.

BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees hoe jij kan registreren met iDin bij Bet365

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees hoe jij kan Registreren met iDin bij Jacks

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees hoe jij kan Registreren met iDin bij Holland Casino

Wat is iDin

De afkorting van iDin legt gelijk uit waar je iDin voor kunt gebruiken IDentificeren en INloggen. Hiervoor maakt het systeem gebruik van je internetbankieren systeem.iDin verificatie zorgt ervoor dat bookmakers zeker weten dat hun spelers meerderjarig zijn. Met iDin inloggen gebruik je hetzelfde email adres en wachtwoord als dat je voor je internetbankieren gebruikt. Zo voorkom je dus dat je elke keer een nieuw wachtwoord moet aanmaken bij een andere website.

Dat iDin betrouwbaar is, is een understatement. Het werkt hetzelfde als internetbankieren en is extreem gemakkelijk in het gebruik. iDin is een Nederlands initiatief en wordt met de dag populairder. Bij een verificatie via iDin bij een bookmaker worden er geen persoonlijke gegevens gedeeld. iDIn bevestigt je leeftijd en meer niet. Dat betekent dat ook qua privacy iDin veilig is.

Het aanvragen van iDIn is gemakkelijk, Sterker nog, bij de meeste banken is iDin automatisch geactiveerd. iDIn Rabobank is bijvoorbeeld actief vanaf het moment dat je internetbankieren geactiveerd is. iDin aanvragen is bij deze bank dus niet nodig. De kracht van dit verificatiemiddel ligt in de eenvoud.

Bij het aanvragen van internetbankieren dien je al de nodige informatie in te sturen. Hierbij dien je je ook te legitimeren, je stuurt namelijk een kopie van je legitimatiebewijs mee. De bank slaat deze informatie op en staat iDin toe de gevraagde informatie te verstrekken als jij hier goedkeuring voor geeft. Voordat iDin je gegevens raadpleegt, moet jij dit namelijk eerst toestaan.

iDin is dus een service dat bepaalde persoonsgegevens (leeftijd) van jouw bank op een veilige manier deelt met bookmakers en andere partijen waarbij er een idin verificatie nodig is. Dit gebeurt via een veilige, versleutelde connectie, net als iDeal.

idin registratie bij een bookmaker

Hoe werkt iDin

Als je al een iDin account hebt en een bookmaker biedt iDin als verificatieprocedure aan, is het iDin inloggen enorm gemakkelijk. Je klikt op het iDin logo, kiest je bank en klik je op “verify my age”. Na het inloggen bij je bank, krijg je zelf je leeftijd te zien. Door te bevestigen, deelt iDin je leeftijd met de bookie en kun je verder gaan met je registratie.

iDin slaat bepaalde persoonlijke gegevens van je online bank op en bewaart deze in jouw iDin account. Dit account heeft hetzelfde gebruikersnaam en wachtwoord als je internetbankieren. Op het moment dat de verificatie nodig is, verleent je iDin account je leeftijd aan een betting site en is de verificatie voltooid. Hoewel de systemen van iDeal en iDin op elkaar lijken kun je met iDin geen betalingen uitvoeren. Het systeem kun je enkel gebruiken ter verificatie.

Als je om wat voor redenen dan ook nog geen internetbankieren hebt, is het niet mogelijk om met iDIn in te loggen. Je kunt dan ook geen account aanmaken. Voor iDin is een koppeling met een bank nodig. Om iDIn te gebruiken zul je dus eerst internetbankieren moeten aanvragen bij een van deelnemende banken. Een aantal belangrijke punten over het gebruik van iDIn zie je hieronder

 • iDIn deelt alleen je leeftijd en NAW-gegevens met een bookmaker
 • Het iDIn verificatieproces in versleuteld, net als met iDEAL
 • Banken die iDIn aanbieden zijn aangesloten bij Betaal Vereniging Nederland
 • iDin is gratis, een bookmaker of bank zal geen kosten in rekening brengen voor de iDin verificatie
 • Controleer voor je begint met iDin inloggen goed of de url overeenkomt met dat van je bank

Is iDin registratie veilig

Het registreren via iDin is net zo veilig als betalen met iDeal. iDin zorgt er namelijk voor dat de verbinding versleuteld is. De informatie die gedeeld wordt via iDin mag overigens niet gedeeld worden met derden. De iDin verificatie geeft jou als gebruiker ook extra veiligheid. Door iDin te gebruiken weet je namelijk dat niemand anders zich als jou voor kan doen. De kans op fraude wordt zo flink verminderd.

Omdat via iDin alleen je NAW-gegevens en leeftijd met een bookie worden gedeeld, hoef je ook niet bang te zijn dat er allerlei gevoelige gegevens zoals je huidige saldo of recente transacties op straat komen te liggen. Wat dat betreft is iDIn in een veilige manier om je account te beschermen en te zorgen voor een snelle verificatie.

Voordelen iDin

 • iDin is gratis in het gebruik
 • Versleutelde connectie waar informatie wordt gedeeld
 • Alleen leeftijd en NAW-gegevens worden gedeeld
 • Makkelijke en veilige verificatie via je eigen banksysteem

Nadelen iDin

 • Aantal bookmakers dat iDin aanbiedt is gering
 • Alleen te gebruiken in combinatie met Nederlandse bank
 • Als je geen internetbankieren hebt kun je iDin niet gebruiken

Voetbal Vandaag voor iedereen die wil wedden bij een bookmaker

Voetbal Vandaag heeft naast een overzicht van bookmakers die deze methode van registreren aanbieden een compleet overzicht van alle bookmakers voor speler in Nederland en Belgie. Wil jij wedden op voetbal ga dan naar Voetbal Vandaag. Hier vind je het actuele voetbal programma, tussenstanden en uitslagen. Uitleg over wedden op voetbal en tips om je bets winnend af te sluiten. 


Meest gestelde vragen


Kan ik ook storten met iDin?

Nee, iDin kun je alleen gebruiken om je te verifiëren. Dit betekent dat je kunt storten met andere methoden zoals bijvoorbeeld iDEAL, credit cards of een andere methode die aangeboden wordt bij een betting site.

Is iDin veilig?

Ja. iDin werkt met een vergelijkbaar systeem als iDEAL en dat zorgt ervoor dat iDin veilig is. Door deze verificatie wordt er extra beveiliging toegevoegd aan je account. Het zorgt er ook voor dat je bookmaker-account minder fraudegevoelig is.

Wat is iDIN?

iDin is een online verificatiemethode waarmee je online je identiteit bevestigd. Het is een Nederlands initiatief gebaseerd en samenwerkend met iDeal. De verificatie vindt plaats middels een beveiligde verbinding met je bank. De letters zijn een afkorting dat het doel van de dienst perfect omschrijft: iD: identificeren IN: inloggen

Is iDin gratis?

Ja, er zitten geen enkele kosten aan. Zowel het aanmaken van een account als het identificeren is volledig gratis.

Krijg ik ook een bonus als ik iDin gebruik?

Waarschijnlijk zul je geen bonus ontvangen omdat je iDin gebruikt. Het is namelijk geen stortingsmethode maar een verificatiemethode. Controleer in ieder geval goed de voorwaarden en zorg ervoor dat je een stortingsmethode kiest waar je wel een bonus mee krijgt.

Kan ik iDin gebruiken bij een bookmaker?

Ja hoor dat kan zeker. Als een bookmaker dit aanbiedt, zul je het logo op de bookmaker site zien. De beste bookmakers die iDIn gebruiken vind je bovenaan deze pagina en in ons beste bookmaker Nederland overzicht. Let wel op dat je dit alleen kunt gebruiken om je account te verifiëren en niet om te storten.