Apple Pay

Apple Pay is een betaalmethode die ontwikkeld is door Apple. Alleen Apple gebruikers kunnen dan ook gebruik maken van deze service. Apple Pay laat je betalen met je iOS toestel. De betaalservice slaat je pinpas of credit card op op je telefoon waardoor je direct met je iOS toestel kunt betalen. De betaalmethode is veilig en snel. Dat is dan ook een van de redenen dat steeds meer bookmakers Apple Pay aanbieden. Op deze pagina lees alles over deze moderne betaalmethode.

Voetbalvandaag.nl
BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees onze uitgebreide review over Bet365

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees onze uitgebreide review over Jacks

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees onze uitgebreide review over Holland Casino

Voetbal Vandaag biedt naast een bovenstaande bookmakers die deze betaalmethode van Apple toestaan een compleet overzicht van alle legale bookmakers voor Nederlandse en Belgische spelers.

Wil jij wedden op voetbal begin op Voetbal Vandaag. Hier vind je livescores en statistieken vanuit een bettingsperspectief. Uitleg over wedden op voetbal en tips om te winnen op de lange termijn.

Wat is Apple Pay

Apple Pay bestaat al sinds 2014 en is in eerste een samenwerking tussen Apple en American Express, Visa en Mastercard. Direct na de lancering van Apple Pay werd het betaalmiddel aangeboden bij grote ketens zoals Starbucks en dat zorgt voor een nog een grotere acceptatie van betalen met Apple Pay.

Apple Pay is een digitale portemonnee die je kunt gebruiken voor allerlei (online) transacties. Je kunt namelijk zowel online als in fysieke winkels betalen. Apple Pay maakt gebruik van Touch ID of Face ID en is daardoor volkomen veilig. Met Touch ID keur je je transactie goed met je vingerafdruk, Face ID herkent je gezicht en wordt op de nieuwere toestellen gebruikt als verificatie.

De ING is in Nederland de eerste bank die in 2019 Apple Pay accepteert. In navolging van Apple Pay ING volgen later ook de Rabobank en ABN Amro. Tegenwoordig bieden de meeste banken Apple Pay aan, de methode voldoet namelijk aan alle eisen van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten en hierdoor is Apple Pay een veilige manier van betalen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden met Apple Pay. Je kunt dus niet alleen betalen met maar ook doneren aan goede doelen en apps kopen in de App Store. Een groot voordeel van is dat het systeem geen privé informatie deelt bij aankopen. Alleen de noodzakelijke details worden opgeslagen bij Apple zelf om fraude tegen te gaan en aan de wetgeving te voldoen.

Je betaalt overigens niet voor het gebruik van Apple Pay, zowel de banken als Apple zelf zullen niets in rekening brengen voor het betalen met Apple Pay. Voor de bank is Apple Pay niets meer dan een service waardoor het gebruik van je pinpas of credit card makkelijker gebruikt. Je blijft de kaart dus (digitaal) gebruiken en daarmee houd je dus ook je bank tevreden. Apple Pay is dus veilig, snel en zeer gemakkelijk te gebruiken voor mensen met een iOS toestel. Storten bij een bookmaker doe je in een oogopslag en steeds meer bookies bieden deze betaalmethode daarom aan. Uitbetalen via Apple Pay is helaas (nog) niet mogelijk.

Apple pay gebruiken om geld te storten bij een bookmaker

Hoe werkt Apple Pay

Om te betalen met Apple Pay dien je in de instellingen een kaart toe te voegen. Dit doe je naar in je iOS menu naar Wallet & Pay te gaan en de stappen te volgen. Om een creditcard toe te voegen kun je de kaart scannen met de camera en vul je de gevraagde gegevens in. Na het toevoegen van je kaart is het noodzakelijk om credit card te verifiëren, dit doe je met een code die je per sms ontvangt. Nadat je de code hebt ingevuld is je kaart klaar om te gebruiken.

Het toevoegen van kaarten aan Apple Pay kan ook via de app van je eigen bank. Hier kun je dan de kaart selecteren die je wilt toevoegen aan Apple Pay. De app zal de kaart dan rechtstreeks toevoegen aan je Apple Wallet.

Betalen met doe je door op de website van de verkoper of de bookmaker te kiezen voor Apple Pay. Op je telefoon of tablet zul je dan een melding krijgen van je Apple Wallet om de betaling goed te keuren. Dit goedkeuren gebeurt middels Face ID of Touch ID. Direct na de verificatie zal het bedrag van je gebruikte kaart worden afgeschreven en is je aankoop of storting voltooid.

Betalen met Apple Pay bij een bookmaker

Als je eenmaal een kaart hebt toegevoegd is betalen met Apple Pay een fluitje van een cent. In je account kies je voor storten of deposit en selecteer je het Apple icoon om Apple Pay te selecteren. Vul het gewenste stortingsbedrag in en klik op bevestigen. Je browser of mobiele app zal betalingsmethode herkennen en zal een melding sturen naar je Apple Wallet. Door je telefoon te ontgrendelen en de transactie goed te keuren zal de overschrijving direct plaatsvinden. Het stortingsbedrag wordt direct van je bankrekening of credit card afgeschreven en toegevoegd aan je balans van de bookmaker.

Alternatieve betaalmethoden

Betalen met Apple Pay is voor sommige nog een te moderne betaalmethode. In Nederland is het veel gebruikelijker en sneller om te betalen met iDeal. Kies je liever voor traditionele betaalmethode kan je altijd terugvallen op een ouderwetse bankoverschrijving.

Voordelen Apple Pay

  • Snelle transacties
  • Geen andere software nodig, je koppelt je eigen kaarten aan je Apple Wallet
  • Gratis gebruik van de Apple Wallet
  • Je deelt geen privacy gevoelige informatie met een bookmaker

Nadelen Apple Pay

  • Niet elke bookmaker biedt deze betaalmethode aan
  • Werkt alleen met IOS apparaten
  • Uitbetalingen niet mogelijk.


Meest gestelde vragen


Is Apple Pay veilig om te storten?

Ja, Apple Pay is zelfs veiliger dan een normale creditcard storting omdat het een extra beveiligingslaag plaats tussen je bankkaart en de bookmaker.

Kan ik ook uitbetalen met Apple Pay?

Nee, hoewel je wel betalingen van vrienden, familie en bekenden kunt ontvangen, is het niet mogelijk om winsten van bookmakers uit te laten betalen op Apple Pay. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een alternatief. Rechtstreeks uitbetalen op je credit card, iDEAL of online wallets zijn populaire alternatieven.

Rekent Apple kosten aan voor Apple Pay?

Nee, zowel het aanmaken van een Apple Wallet als het gebruik van Apple Pay is volledig gratis. Ook banken zullen je niets extra’s aanrekenen als je gebruik maakt van Apple Pay.

Krijg ik een bonus als ik met Apple Pay stort?

Ja, de meeste bookmakers bieden welkomstbonussen aan die ook gebruikt kunnen worden als je stort met Apple Pay. Het is belangrijk om goed de voorwaarden te lezen voor je een storting doet, zodat je weet of je wel of niet recht hebt op een bonus. 

Kan ik met Apple Pay storten bij een Nederlandse bookmaker?

Ja, Apple Pay is ook in Nederland beschikbaar. Je kunt het daarom ook gebruiken bij de bookmakers met een Nederlandse vergunning. Bekijk daarom ook eens onze lijst met Apple Pay bookmakers in Nederland.

Kan ik met Apple Pay storten zonder me te registreren bij een bookmaker?

Nee, in tegenstelling tot Trustly is het met Apple Pay wel noodzakelijk om eerst een bookmaker account aan te maken. Je maakt dus eerst een account aan bij een bookmaker en kiest daarna voor storten met Apple Pay. Je kunt je Apple Wallet niet gebruiken om te spelen zonder registratie bij een bookmaker.