Bitcoin

Bitcoin is een digitale munt wordt steeds populairder. Er zijn tegenwoordig ook een hoop mensen die in Bitcoin of andere cryptomunten investeren. Wat een stuk minder mensen weten, is dat je ook bij bookmakers terecht kunt met Bitcoin. Je kan storten met deze digitale munt en online voetbalwedden. Ben je benieuwd hoe storten met Bitcoin werkt bij een Bitcoin bookie en of je bijvoorbeeld Bitcoin naar Euro moet omzetten voor je kunt spelen? Lees dan de informatie op deze pagina eens goed door.

Voetbalvandaag.nl
BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Lees hoe jij kan registreren bij bet365

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Jacks.nl bookmaker review

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Wedden bij Holland Casino

Voetbal Vandaag laat niet alleen een overzicht zien van bookmakers die deze betaalmethode toestaan, er staat een compleet overzicht van alle legale bookmakers voor Nederlandse en Belgische spelers op de website. Wil jij voetbalwedden begin op Voetbal Vandaag. Hier vind je de stand, het programma en uitslagen. Uitleg over wedden op voetbal en hoe je kunt winnen op de lange termijn.

Wat is Bitcoin

Voor je kunt gaan nadenken over storten met Bitcoin is het makkelijk om eerst te kijken wat Bitcoin nu precies is. Bitcoin is een virtuele munt in de vorm van een stukje computercode. In tegenstelling tot andere munten zoal bijvoorbeel een Euro, bestaat er geen fysieke munt. Met andere woorden, een Bitcoin kun je dus niet als munt of biljet in je portemonnee stoppen.

Bitcoins worden niet uitgegeven door één centrale bank. Er is sprake van een gedecentraliseerd platform waarop alle munten zijn aangesloten. Dit platform heet een blockchain. De blockchain is feitelijk het register, hierop worden alle transacties bijgehouden. Een van de voordelen van Bitcoin en andere cryptomunten is dat er geen tussenpartij komt kijken bij een transactie. Er is een verzender en een ontvanger. Al verzender stuur je BTC, oftewel Bitcoin, naar een ontvanger en deze transactie wordt opgeslagen in de blockchain.

Net zoals bij andere munten fluctueert de Bitcoin waarde. De Bitcoin koers euro heeft in de loop der jaren al vele hoogte- en dieptepunten gekend, Zo is er een bekend verhaal dat de eerste Bitcoin transactie de aankoop van een pizza is. Voor de pizza wordt in 2009 10.000 BTC betaald. Ten tijde van de elfjarige verjaardag van Bitcoin, hebben deze pizza’s een waarde van maar liefst 630 miljoen dollar.

Omdat de cryptomunt steeds populairder wordt, ontstaat er een handel in de munt. Dat betekent dat je kunt investeren in cryptomunten zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoins en andere cryptomunten worden opgeslagen in wallets. Als je in een wallet Bitcoin hebt, kun je hier bijvoorbeeld andere cryptomunten mee kopen of aankopen mee doen. Bookmakers beginnen inmiddels ook Bitcoins te accepteren. Dit betekent dat je nu kunt storten bij enkele bookmakers in Bitcoin. De waarde in BTC wordt niet omgezet naar Euro, maar je speelt direct met met de cryptomunt.Dit heeft dan weer als voordeel dat je niet te maken hebt met wisselkoersen als je gaat spelen bij een Bitcoin bookmaker.

Bitcoin gebruiken om bij een bookmaker geld te storten

Hoe werkt Bitcoin

Niet elke betting site biedt cryptomunten als betalingsmiddel aan. Als een betting site wel Bitcoin of een andere munt accepteert, werkt dit eigenlijk net zo gemakkelijk als andere betaalmethoden. Bij zulke stortingen werk je met je eigen crypto wallet. Je ziet in de cashier een ontvangstadres, In jouw wallet vul je het ontvangstadres in en geef je aan hoeveel BTC je wilt overmaken naar de bookmaker. Zodra je de transactie bevestigt wordt deze naar het beveiligde peer-to-peer netwerk gestuurd en wordt de betaling verwerkt. Het kan een paar minuten duren voor de betaling wordt verwerkt maar is is alsnog stukken sneller dan een internationale banktransfer.

Bitcoin en cryptomunten in het algemeen worden geroemd vanwege de privacy dat het geeft. De cryptomunten staat niet op naam en ook aan je wallet is geen naam gekoppeld. Dat betekent dat je dus anoniem bij een Bitcoin bookie kunt gokken.

Bij een Bitcoin betting site stort je Bitcoin en wordt er ook met deze munt uitbetaald. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met de koers van de Bitcoin om te spelen. Bitcoin verkopen om in te zetten met Euro’s is dus verleden tijd.  Verbeterde privacy. geen wisselkoersen en snelle transacties, daar ligt de kracht van een Bitcoin bookmaker.

De waarde van Bitcoin bij een bookmaker

De waarde van een Bitcoin is niet anders bij een bookmaker dan de reguliere Bitcoin waarde.Je hoeft ook niet rekening te houden met wisselkoersen aangezien er niets wordt omgewisseld. Je stort BTC, speel met BTC en betaalt uit met BTC. Hier komt dus geen wisselkoers bij aan te pas. Hetzelfde geldt als je betaalt met euro bij een betting site. Het storten, spelen en uitbetalen gebeurt in dezelfde munteenheid en van wisselkoersen is dus geen sprake.

Omdat de waarde van de Bitcoin zo fluctueert, kan het wel zijn dat de Bitcoin in waarde toe- of afneemt terwijl je “geld” bij de bookmaker staat. 1 BTC storten zal echter gewoon betekenen dat je met 1 BTC kunt spelen en je hoeft niets om te wisselen, ook je uitbetaling gebeurt namelijk in Bitcoin. De waarde van Bitcoin bij een bookmaker is dus hetzelfde als de waarde van Bitcoin in je wallet.

Voordelen Bitcoin

  • Verbeterde privacy, je Bitcoin en crypto wallet zijn niet gekoppeld aan een naam
  • Snelle en veilige transacties
  • Steeds meer aanbod
  • Lagere kosten omdat er geen derde partij is
  • Geen wisselkoers

Nadelen Bitcoin

  • Fluctuerende waarde, de munt is zeer volatiel
  • Nog niet overal geaccepteerd
  • Onduidelijkheid hoe een bitcoin bookie gereguleerd kan worden

Geld storten met een andere betaalmethode

Geld storten met cryptos is voor vele nog een brug te ver. Dat is overigens geen enkel probleem om dat bookmakers het je graag makkelijk maken. Zo zijn er nog veel meer betaalmethodes beschikbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan geld storten met je Visacard. Heb jij liever wat meer controle over je uitgaven? In dat geval is de Paysafecard een heel goed alternatief. Met die betaalkaart geef je nooit meer uit dan de waarde van de kaart. 


Meest gestelde vragen


Is een Bitcoin bookmaker veilig?

Ja een Bitcoin bookmaker is veilig maar het is wel aan te raden om goed de licenties van bookmakers te bekijken en bijvoorbeeld bookmaker reviews te lezen voor je gaat storten. Een groot voordeel is dat Bitcoin transacties beveiligd en anoniem zijn dus qua dat opzicht is de Bitcoin zelf een veilig betaalmiddel.

Hoe lang duurt een Bitcoin transactie?

Cryptotransacties en dus ook Bitcoin betalingen vinden vrijwel direct plaats. Vanwege veiligheidsprocedures kan het een paar minuten duren voor een transactie zichtbaar is bij de ontvanger. De transactie is onder andere zo snel omdat er geen tussenpersoon aan bod komt. De transactie vindt rechtstreeks plaats tussen de verzender en ontvanger.

Moet ik Bitcoin verkopen om te gokken bij bookmakers?

Nee, dat hoeft niet. Een Bitcoin bookmaker zal Bitcoin accepteren en hierdoor hoef te dus geen Bitcoin te verkopen of om te wisselen. Spelen en uitbetalen gebeurt ook in Bitcoin. In principe hoef je dus geen rekening te houden met wisselkoersen als je speelt met Bitcoins.

Kan ik met Bitcoin storten bij een bookmaker?

Niet elke bookmaker accepteert Bitcoin. Toch kun je vaak wel via een omweg met Bitcoin storten. Dit gebeurt via online wallets zoals Skrill en Neteller. Deze wallets laten je geld storten met Bitcoins waarna je BTC wordt omgewisseld naar Euro. Je stort dan bij bookmakers in euro terwijl je je Neteller of Skrill account hebt opgewaardeerd met Bitcoin.

Wordt ik uitbetaald in Bitcoin bij een bookmaker?

Als je ervoor kiest om te spelen bij een bookmaker, zul je niet alleen storten en spelen met Bitcoin, maar wordt je ook uitbetaald in deze cryptomunt. Bij deze bookmakers  is er geen sprake van een wisselkoers en speel je dus met Bitcoin als gekozen valuta. Dat betekent dat je dus ook wordt uitbetaald in Bitcoin.

Kan ik met Bitcoin storten bij bookmaker in Nedeland?

Op dit moment niet. In onze lijst mij top bookmakers in Nederland kan je de verschillende beschikbare betaalmethoden vergelijken. Zodra er een Nederlandse bookmaker is de Bitcoin als betaalmethoden accepteert zullen we direct op onze site vermelden.