Bankoverschrijving

Een bankoverschrijving is de oudste manier om geld te storten bij een bookmaker. Ondanks dat deze betalingsmethode niet meer zo heel populair is, wordt betalen met bankoverschrijving nog bij vrijwel elke bookmaker aangeboden. Op deze pagina kom je erachter wat de voor- en nadelen van een traditionele bankoverschrijving. Ook wordt uitgelegd hoe lang het duurt voor je bankoverschrijving zichtbaar is op je bookmaker-account en hoe een bankoverschrijving precies werkt.

Voetbalvandaag.nl
BESTE BOOKMAKER NEDERLAND

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Alle betaalmethoden op onze Bet365 review pagina

Veilig en betrouwbaar

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Alle betaalmethoden op onze Jacks review pagina

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Alle betaalmethoden op onze Holland Casino review pagina

Voetbal Vandaag heeft naast een overzicht van deze bookmakers een compleet overzicht van alle legale bookmakers voor Nederlandse en Belgische spelers. Wil jij wedden op voetbal start dan op Voetbal Vandaag. Hier vind je livescores en statistieken vanuit een bettingsperspectief. Uitleg over wedden op voetbal en tips om te winnen op de lange termijn.

Wat is een bankoverschrijving

Een bankoverschrijving is een bank transfer van jouw bankrekening naar een ander rekeningnummer. Dit kan een individu zijn of een bedrijf, zoals bijvoorbeeld een bookmaker. Een bankoverschrijving is eigenlijk het verplaatsen van geld van de ene rekening naar een andere rekening. Dit doe je normaliter online, maar het zou zelfs nog kunnen in een bankkantoor. Je hebt bij een bankoverschrijving te maken met twee partijen, de verzender en de ontvanger.

Als je wilt betalen met bankoverschrijving geef jij de opdracht aan de bank om een bedrag te transferen, jij bent dan de verzender. Als je het geld overmaakt naar een bookmaker, is de betting site de ontvanger.

Een bankoverschrijving is een makkelijke manier om geld over te schrijven maar het kan soms tot wel vijf werkdagen duren voor je transactie zichtbaar is. Dat heeft ermee te maken dat veel bookmakers in andere landen gevestigd zijn. Dit betekent dat je een internationale transfer maakt en daar kunnen bovendien nog extra transactiekosten bij komen kijken. Kort samengevat is een bankoverschrijving een verplaatsing van geld van de bankrekening van de verzender naar de bankrekening van de ontvanger.

Behalve betalen met bankoverschrijving, kiezen veel spelers ervoor om hun winsten uit te betalen via een bankoverschrijving. In dit geval verzoek je de bookmaker om geld over te maken op jouw bankrekening. Dit doe je ook in de kassa/cashier van de bookmaker account. Hier zijn de rollen dan wel omgedraaid aangezien de bank de opdrachtgever is en jij de ontvanger. De verwerkingstijd zal echter niet veranderen. Bovendien is het mogelijk dat een bookmaker eerst je uitbetalingsverzoek goed dient te keuren. Ook dit kan wel een aantal dagen in beslag nemen.

bankoverschijving om geld te storten bij een bookmaker

Hoe lang duurt een bankoverschrijving

Een bankoverschrijving duurt van alle betaalmethoden het langst. Het kan tot wel vijf werkdagen duren voor je betaling met bankoverschrijving zichtbaar wordt op je betting site account. Dit heeft te maken met het feit dat de overschrijving vaak plaatsvindt naar een bank in een ander land. Dit duurt vaak al minimaal één werkdag, maar kan dus ook zomaar vijf werkdagen in beslag nemen.

Je kunt voor een internationale bankoverschrijving sowieso al drie werkdagen rekenen. Bij betalingen via bankoverschrijving naar landen buiten de EU is vijf werkdagen de standaard. Mocht de bookie een Nederlands bankrekeningnummer hebben dan is de verwerkingstijd één werkdag.

Voetbalwedden met bankoverschrijving

Als je wilt voetbalwedden heb je eerst geld nodig in je bookmaker-account. Wanneer je betaald via bankoverschrijving ben jij de opdrachtgever van de transactie. Je kunt deze opdracht geven door in te loggen bij je bank. Je kunt er ook voor kiezen om handmatig een overschrijvingsformulier in te vullen en in te leveren bij je bank. Online zal echter een stuk sneller gaan.

Zodra je bent geregistreerd en ingelogd bij een bookmaker, ga je in je account naar de kassa, ook wel cashier genoemd. Hier zul je verschillende betalingsmethoden zien. Tussen de betalingsmogelijkheden zul je bank transfer zien staan. Door hierop te klikken, geef je aan dat je wilt betalen via bankoverschrijving. Het IBAN bankrekeningnummer, samen de andere benodigde bank details zullen worden weergegeven. Deze informatie vul je in op je (online) overschrijvingsformulier van je bank. Vul het bedrag in dat je wilt overschrijven en controleer alle informatie nog eens goed. Als alles correct is ingevuld bevestig je de transactie.

Een belangrijke tip is om goed te kijken naar het minimum stortingsbedrag in het geval van een bankoverschrijving. Ook zullen de kosten voor een betaling via bankoverschrijving bij je bank worden aangegeven. Dit is vaak wat hoger aangezien het meestal om een internationale bank transfer gaat.

Als je betaling eenmaal is verzonden, hoef je alleen nog maar te wachten tot de betaling is ontvangen bij de bookmaker. Dit kan dus enkele dagen duren. Zorg er voor dat je de instructies goed volgt en dus ook je accountnummer van de bookie als betalingskenmerk invult. Weekenden en feestdagen kunnen zorgen voor langere verwerkingstijden.

Voordelen bankoverschrijving

  • Betalen met bankoverschrijving is erg gemakkelijk
  • Je bent zelf in controle over de transactie, niet de bookmaker
  • Wereldwijd geaccepteerd, veel bookmakers laten je betalen via bankoverschrijving
  • Toegankelijk omdat je geen speciale software of wallets nodig hebt

Nadelen bankoverschrijving

  • Er zijn nogal wat handelingen nodig om je bankoverschrijving uit te voeren
  • Banken kunnen extra transactiekosten in rekening brengen bij internationale transfers
  • Lange verwerkingstijd. Vaak meerdere dagen wachten voor je bankoverschrijving is verwerkt

Alternatieve betaalmethoden om te spelen bij online bookmakers

Een bankoverschrijving is voor vele wel een wat achterhaalde betaalmethode. In Nederland is het veel gebruikelijker en sneller om te betalen met iDeal. Kies je liever voor snelle online betaalmethode die niet zo snel zijn te herleiden naar jouw bankrekening.Omdat je niet wil dat er een bookmaker op je bankafschrift staat, denk dan eens aan PayPal. Een andere minder bekende online betaalmethode is Skrill.


Meest gestelde vragen


Is een bankoverschrijving gratis?

Dit hangt af van je bank, het zou kunnen dat je geen transactiekosten hoeft te betalen onder een bepaald bedrag. Het is ook mogelijk dat je bank geen transactiekosten aanrekent voor betalen via bankoverschrijving binnen de EU. Als de bank van de bookmaker niet in de EU gevestigd is kun je dan extra transactiekosten aangerekend. De transactiekosten zijn zichtbaar voordat je de overschrijving finaliseert.

Is het veilig om bij een bookmaker te betalen via bankoverschrijving?

Ja, je bent zelf in controle over de transfer en logt zelf in bij je bank. Daarom is een directe bankoverschrijving veilig. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je naar de juiste partij overmaakt en de instructies volgt.

Hoe lang duurt het voor een bankoverschrijving verwerkt wordt?

Dit hangt af van de bank van de bookie en je eigen bank. Als dit dezelfde bank is kan het geld op dezelfde dag verwerkt worden. Dit is echter vaak niet het geval. Voor betalen met bankoverschrijving naar een ander land in de EU moet je toch rekenen aan zo’n drie tot vijf werkdagen. Een bankoverschrijving weekend zal nog langer duren en dat geldt ook voor betalingen naar een bank buiten de EU.

Kan ik ook uitbetalen via een bankoverschrijving?

Ja dat is mogelijk. Je kunt bij vrijwel alle bookmakers zowel storten als uitbetalenmiddels een bankoverschrijving. Ook bij uitbetalen via bankoverschrijving dien je rekening te houden met een langere verwerkingstijd dan bij andere betaalopties. 

Kan ik gelijk spelen als ik kies voor betalen via een bankoverschrijving?

Nee, helaas is dat niet het geval. Jouw betaling zal namelijk niet direct zichtbaar zijn op de bankrekening van de betting site. Omdat dit vaak internationale overschrijvingen zijn, gaan hier een aantal werkdagen over heen. Als je gelijk wilt spelen kun je dus beter een andere betalingsmethode kiezen. 

Krijg ik ook een bonus als ik stort via een bankoverschrijving?

Ja, dat is zeker mogelijk. Er zijn meerdere bookies die bonussen geven als je stort via een bankoverschrijving. In tegenstelling tot stortingen met Skrill en Neteller waarbij je vaak geen bonus ontvangt, wordt een bankoverschrijving vaak wel geaccepteerd en kun je een bonus ontvangen. Lees in iedere geval goed de voorwaarden door zodat je zeker weet dat je aan de bonus voorwaarden voldoet.