BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Bonus Code

Bonus Code krijg je van een bookmaker die jou bijvoorbeeld wil verwelkomen als nieuwe speler, of wil laten blijken dat jij erg belangrijk bent, dan uiten zij dat door het verstrekken van verschillende bonus codes.

Spelen bij een bookmaker wordt pas écht leuk wanneer je te maken krijgt met een bookmaker die strooit met bonus codes en acties.

Op deze pagina vind je uitleg over bonus codes, lees je hoe je deze kunt bemachtigen en waar je op moet letten wanneer je ingaat op een dergelijk aanbod.

Wat is een Bonus Code van bookmaker en hoe ziet die code eruit?

Zwart-wit gezien is een bonus code een reeks of mix van letters en getallen die je dient in te vullen in een speciaal veld wanneer je een storting doet. De code zelf staat voor een bepaalde promotie die vasthangt aan de storting, of kan gelden voor een No Deposit bonus.

Soms komt de bonus code in de vorm van een specifiek woord, bijvoorbeeld ‘RELOADMONDAY’. Bookmakers kunnen bonus codes uitreiken die gekoppeld zijn aan een welkomstbonus, stortingsbonus, No Deposit Bonus, Cash Back bonus of wanneer je andere klanten aanbrengt (referral bonus).

Waarom en hoe krijg je een Bonus Code van bookmakers?

Er zijn een aantal redenen aan te voeren waarom bookmakers bonus codes verstrekken aan spelers. Zo kunnen deze worden uitgereikt aan nieuwe spelers om hen zich extra welkom te laten voelen. Daarnaast kan een bookmaker overgaan tot het belonen van spelers die vaak actief zijn, of om wedders die hun account passief gebruikt juist back on track te laten komen.

Wanneer je een bonus code ontvangt dan is dat vaak via een aantal wegen. Je kunt inloggen bij je account en navigeert naar je persoonlijke berichten waar in dat geval een promotie klaar staat, of je ontvangt een e-mail van de bookmaker waarin een aanbod wordt gedaan. Daarnaast is het ook mogelijk dat een bookmaker persoonlijk contact met je opneemt aan de hand van SMS of zelfs per telefoon.

Een bonus code vertegenwoordigd niet altijd een directe cash bonus, waarmee een toegevoegd geldbedrag aan je account wordt bedoeld. Soms is het ook zo dat je gebruik kunt maken van een ‘Freebet’. Dit betekent dat je een weddenschap kunt inzetten van een bepaalde waarde, waarbij dit bedrag niet in mindering wordt gebracht op het accountsaldo. Win je de weddenschap? Dan is het gewonnen bedrag in totaliteit voor jou.

Verwissel de Freebet overigens niet met een risicovrije weddenschap, welke ook als bonus kan worden uitgereikt. Beide bonussen zijn nagenoeg hetzelfde, alleen financiert de bookmaker een Freebet en komt een risicovrije weddenschap uit je eigen zak. Mocht je de weddenschap verliezen, dan stort de bookmaker het geld weer terug op je account. Beide weddenschappen zijn dus volledig risicovrij.

Tot slot kunnen bookmakers bonus codes uitgeven die betrekking hebben op Cash Back. Hierbij gebruik je een code die ervoor zorgt dat je een gedeelte van het bedrag dat je verliest terugkrijgt. Dit betreft een vooraf door de bookmaker vastgesteld percentage.

Waar moet je op letten bij het claimen van een bonus?

Net zoals bij een online casino het geval is, bieden bookmakers Nederland dus ook bonussen aan. Tot zover is duidelijk. Bij bookmakers Belgie ligt dat net iets anders door de belgische wetgeving voor online kansspelen. Voordat je echter gebruik gaat maken van bonus codes, is het aan te raden om eventuele voorwaarden door te spitten. Voor niets gaat de zon immers op en het is een behoorlijke tegenvaller om achteraf voor eventuele nare verrassingen te komen staan. Hieronder volgt een opsomming van voorwaarden welke in de praktijk standaard aan bonussen worden gekoppeld.

Rondspeelvoorwaarde (Rollover).

  • Hierbij dien je het bedrag dat je van een bookmaker ontvangt een aantal maal in te zetten voordat het ‘vrijgespeeld’ is en dus uitbetaald kan worden. Stel dat je 50 euro stort en er is een rondspeelvoorwaarde van 10 keer gekoppeld aan je bonus code, dan dien je in totaal ter waarde van 500 euro aan inzetten te doen alvorens je het bonusbedrag kan laten overmaken.Iets waar je goed op moet letten is de volgorde die een bookmaker aanhoudt qua rondspelen. Zet je eerst bonus geld in, of (wanneer je een storting maakt) gaan inzetten allereerst van je eigen geld af en wordt er daarna pas aanspraak gemaakt op de bonus.

Minimum quotering of odds

  • Sommige bonussen dienen ingezet te worden tegen minimale quoteringen (odds). Een bookmaker kan als voorwaarde stellen dat je verkregen bonus geld alleen kunt inzetten wanneer de totale odd van jouw weddenschap hoger is dan bijvoorbeeld €1.50. Wanneer de odd lager uitvalt, kun je het bonusgeld niet inzetten. Dit wordt ook direct duidelijk doordat er een melding verschijnt.De minimale odd-vereiste wordt overigens vaak gecombineerd met de rollover.

Cash bonus limiet

  • Bij een bonus code die samenhangt met een cash bonus hangt vaak een minimaal te storten bedrag en een maximaal te ontvangen bedrag. Stort je minder, dan krijg je een melding dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de bonus. Stort je meer? Dan zit er een limiet (cap) op het te verkrijgen bedrag. Dit werkt als volgt: Stel dat een bookmaker je een 100% bonus geeft met een maximum van €35. Je stort €50. Het bedrag dat je op je account ontvangt is €50 + €35 = €85.

De voorwaarden worden per bookmaker bepaald en zijn in de regel bijgevoegd bij een bonus code onder de Britse naam Terms and Conditions. Wanneer dit niet zo is zijn er óf geen geldende voorwaarden, óf zijn deze op een andere pagina te vinden. Kom je er echt niet uit, dan kun je informatie inwinnen bij de klantenservice. Je doet er in elk geval goed aan om na te lezen waar je eventueel akkoord mee gaat. Better safe than sorry is het devies van Voetbal Vandaag.

Bonus code Voetbal Vandaag voor exclusieve deals

Voetbal Vandaag is jouw partner als het gaat om wedden op voetbal. Dankzij de uitgebreide statistieken wordt het plaatsen van jouw bet een stuk eenvoudiger gemaakt. Je wilt uiteindelijk toch winst maken en die bookmaker te slim af zijn. Met een aantal bookmakers heeft Voetbal Vandaag een exclusieve bonus deal afgesproken. Lees de verschillende bookmaker reviews voor te gekke deals.