Tarief Viaplay abonnement bekendgemaakt

Zoals menigeen weet, of wellicht nog niet wist, heeft de Nordic Entertainment Group (NENT - Viaplay) de uitzendrechten opgekocht van de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga. Viaplay gaat deze competities vanaf 2022 uitzenden. De Britse competitie is momenteel te bekijken via het zenderpakket Ziggo Sport Totaal, terwijl live Bundesliga voetbal gratis op Youtube wordt uitgezonden. Die competitie zat trouwens voorheen bij ESPN. Per 1 maart 2022 gaat dit dus veranderen. Vanaf dat moment lanceert NENT de streamingsdienst Viaplay, dat Viaplay abonnementen gaat aanbieden via televisie providers. In dit artikel lees jij welke voetbal competities er in het Viaplay abonnement zitten en wat de beoogde tarieven zijn.

Directeur van Viaplay
© VoetbalVandaag Images | 08-12-2021 11:20

Voetbalcompetities bij Viaplay

Het kroonjuweel is natuurlijk de Engelse Premier League. Deze competitie is wereldwijd het best bekeken en ook in Nederland zijn er veel fans van Engels voetbal. Daarnaast zijn de door Viaplay rechten verworven van de Bundesliga Duitsland, ook een veelbekeken voetbalcompetitie. Maar ook liefhebbers van vrouwenvoetbal komen aan hun trekken. Viaplay biedt namelijk live voetbal uit de Italiaanse Serie A en de Zweedse Damallvenskan. Deze duels kun je in ons land momenteel niet live zien.

Afspraken met Ziggo en KPN

We moeten het even goed vertellen, want momenteel heeft NENT alleen afspraken op papier staan met de providers Ziggo en KPN en niet met overige providers in Nederland. Een abonnement zou in eerste instantie €13,99 per maand moeten gaan kosten.

Hier komt echt een 'maar' bij kijken. Ten eerste heeft zowel Ziggo als KPN deze prijs nog niet bevestigd. Beide providers geven aan de definitieve prijs pas later bekend te willen maken en dat lijkt ergens op te wijzen. Er circuleren namelijk geruchten dat KPN extra korting op Viaplay geeft, wanneer klanten bijvoorbeeld een Alles-in-1 pakket combineren met mobiele telefonie. Dit zijn echter slechts geruchten, waarvan we pas later weten hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. In ieder geval houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ook relevant: viaplay Nederland kosten