Haalt Oranje met Bergwijn en co uit tegen Polen? Krijg ruim drie keer je inzet terug!

Aanstaande zaterdag ontvangt Nederland Polen in de eerste thuiswedstrijd van deze Nations League-campagne. De wedstrijd wordt afgewerkt in De Kuip in Rotterdam, een stadion dat een ware talisman voor Oranje blijkt te zijn. De laatste keer dat er werd verloren in dit stadion dateert alweer uit 2000, toen was Portugal met 0-2 te sterk. Het Nederlands elftal treft met Polen een team dat het goed kent. De twee landen troffen elkaar in de groep tijdens het vorige Nations League seizoen, waarin Nederland toen twee keer wist te winnen. Haalt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal weer uit? Op Bet 365 staat een odd van 3.40 voor wanneer Oranje met drie doelpunten verschil wint.

Bergwijn Memphis De Jong Berghuis Nederland Polen Nations League
© PROSHOTS | 10-06-2022 21:00
  • Tip: Bergwijn maakt een doelpunt (2.75)
  • Tip: Nederland wint met drie doelpunten verschil (3.40)
  • Longshot: Noa Lang maakt het laatste doelpunt in de wedstrijd (9.00)

Polen: met het hoofd op het hakblok

De Nations League-campagne is tot nu toe een wisselvallige gebleken voor Polen. De Oost-Europeanen wonnen het eerste groepsduel moeizaam met 2-1 tegen Wales, dat zijn beste spelers spaarde. Vervolgens werd er op bezoek bij België verloren met maar liefst 6-1. Tot aan de 73e minuut keken Robert Lewandowski en co nog tegen een overbrugbare 2-1 achterstand aan, maar na deze minuut ging het snel. Dat Polen in een matige vorm verkeert, is dus nog zacht uitgedrukt.

Nederland: tot nu toe foutloos in de Nations League

Bij Nederland overheerst momenteel een hosanna-stemming. Eerst gaf de ploeg van Van Gaal een masterclass tegen België (1-4), om vervolgens op enigszins fortuinlijke wijze met de ‘b-ploeg’ van Wales te winnen (1-2). Daarbij moet wel worden gezegd dat een groot deel van deze overwinning op het conto van Frenkie de Jong mag worden geschreven, die met een fenomenale rush aan de basis stond van het late doelpunt van Wout Weghorst.

Nu de ‘b-ploeg’ aan het werk is geweest, zullen er naar verwachting weer veel spelers die meespeelden tegen België hun minuten gaan maken. Iemand die weet hoe het is om tegen Polen te scoren, is Steven Bergwijn. De door Ajax begeerde aanvaller van Tottenham Hotspur maakte in het vorige seizoen van de Nations League het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Polen, tevens zijn eerste voor Oranje. Dat Bergwijn zich als een vis in het water voelt bij Oranje, is een understatement. Van Gaal noemde hem na de wedstrijd tegen België al één van de uitblinkers, wat hem een goed gevoel heeft gegeven. Een doelpunt van Bergwijn voor 2.75 keer je inzet op Bet365 is volgens ons daarom een mooie bet om te spelen.

Bergwijn Nederland Polen Nations League
PROSHOTS

Als Nederland het weer zo op de heupen krijgt als tegen België, is het niet te houden. Polen is een team dat kwalitatief een stuk minder is dan onze zuiderburen, en Van Gaal benoemde vrijdag op de persconferentie dat Polen wellicht een eigenschap heeft ‘dat de wedstrijd nog wel eens kan laten lopen’. Het is daarom goed mogelijk dat Nederland er een doelpuntenfestijn van maakt, en op Bet365 krijg je 3.40 keer je inzet wanneer er met meer dan drie goals verschil wordt gewonnen. Tot slot nog de aandacht voor Noa Lang, die sprak van “showtime” tegen Wales. De aanvaller van Club Brugge legt de lat hoog voor zichzelf en wacht nog altijd op zijn eerste goal in het shirt van Oranje en kan het voorbeeld van Bergwijn volgen. Wellicht komt hij wanneer hij invalt in de gelegenheid om voor 9 keer je inzet het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken.

Lang Nederland Polen Nations League
PROSHOTS