De meest opmerkelijke Nederlandse en Eredivisie-transfers van het afgelopen wintertransferwindow

Met het sluiten van de wintertransferwindow is het tijd om de meest opmerkelijke bewegingen in de Eredivisie en Nederlandse spelers in het buitenland op een rij te zetten. De transfers variëren van directe aankopen tot interessante huurdeals. Hieronder volgt een overzicht van enkele Nederlands-getinte transfers die je misschien zijn ontgaan.

Ian Maatsen voor Jong Oranje
© PROSHOTS | 06-02-2024 21:53

Hoogwaardige Transfers

Ian Maatsen maakt de tijdelijke overstap van het Londense Chelsea naar de gelederen van Borussia Dortmund. Met een geschatte marktwaarde van 20 miljoen euro, vertegenwoordigd de snelle veelzijdige linksback een grote potentie. Landgenoot Donny van de Beek verruilt tijdelijk de Engelse gigant Manchester United voor Eintracht Frankfurt, in een poging om meer speeltijd te vergaren en zijn carrière een nieuwe impuls te geven. De marktwaarde van de aanvallende middenvelder werd in december 2019 nog geschat op 55 miljoen euro, vijf jaar en weinig speeltijd later staat dat bedrag op 9 miljoen euro.

Opvallende Internationale Overstappen

Azor Matusiwa heeft de reis van Stade Reims naar Stade Rennes afgelegd, tegen een transfersom van 15,50 miljoen euro. Deze binnenlandse Franse transfer benadrukt Rennes' streven naar versterking van hun middenveld, met Matusiwa als de spil in hun plannen voor de aankomende seizoenshelft. Een andere Franse transfer is die van Myron Boadu. De spits verlaat AS Monaco tijdelijk voor FC Twente, met een marktwaarde van negen miljoen euro.

Sydney van Hooijdonk heeft zijn Italiaanse avontuur bij Bologna ingeruild voor een tijdelijke kans bij Norwich City. Van Hooijdonk hoopt zijn scoringsvermogen in de Engelse competitie te bewijzen en zijn marktwaarde van vijf miljoen te verhogen.

Belangrijkste Eredivisie Transfers

Yorbe Vertessen maakt de overstap van PSV Eindhoven naar Union Berlin voor een bedrag van 4,75 miljoen euro. Deze beweging naar de Bundesliga biedt Vertessen een platform om zijn talenten op een hoger niveau te etaleren. Javairo Dilrosun vertrekt van Feyenoord naar het Mexicaanse Club America, een transfer die 4,60 miljoen euro aan waarde vertegenwoordigt.

Magnus Mattsson wisselt NEC Nijmegen in voor FC Kopenhagen, met een overgangssom van 4,25 miljoen euro. Deze stap naar de Deense topclub markeert een belangrijk moment in Mattsson's carrière, waar hij zijn spel verder hoopt te ontwikkelen. En Kristijan Belic maakt de stap van Partizan Belgrado naar AZ Alkmaar, voor een som van 4 miljoen euro, terwijl Million Manhoef dezelfde transfersom genereert in zijn overstap van Vitesse naar Stoke City.

Als laatste maakte Sam Lammers de tijdelijke overstap van Rangers naar FC Utrecht. Met zijn ervaring in het buitenland kan hij FC Utrecht naar doelpunten helpen, die na het vertrek van Douvikas afgelopen zomer moeite hebben met het net te vinden.

Toekomstige Sterren in de Spotlight

Talentvolle spits Julian Rijkhoff maakt de terugkeer van Borussia Dortmund naar Nederland, om zich aan te sluiten bij Ajax voor 1,4 miljoen euro. Terwijl Dean Huijsen een binnenlandse transfer afrondde in Italië. De achttienjarige centrale verdediger maakte de tijdelijke overstap van Juventus naar AS Roma, aangezien hij bij eerstgenoemde nauwelijks aan speelminuten kwam. In Rome lijkt Huijsen daarentegen meer minuten te maken.