Topcoach van Scorito

Het spel Scorito, het meest bekende Fantasy Spel van Nederland, houdt wekelijks miljoenen sportliefhebbers bezig. Het spelplatform heeft spelletjes in allerlei sporten, soorten en maten en is een leuke manier om nét wat extra spanning aan wedstrijden toe te voegen. De redactie van VoetbalVandaag kijkt vooral naar het spel Topcoach NL, waarin je wekelijks een elftal van Eredivisie-spelers samenstelt om punten voor je te scoren, en geeft je tips om goed voor de dag te komen!

Wat is Scorito Topcoach?

Het spel Topcoach van Scorito is een voetbalspel waarin je voorspellende gave over de Eredivisie naar voren komt. Het gaat erom dat je een team van 18 spelers uit de Eredivisie samenstelt op basis van een door Scorito vooraf bepaald budget. De spelers waar het meest van wordt verwacht zijn het duurst, de spelers waar het minst van wordt verwacht het goedkoopst. Zo is Santiago Gimenez de meest waardevolle speler met een prijskaartje van zeven miljoen euro en zijn er hoop spelers van wat lager geklasseerde teams die met 500.000 euro het minst waard zijn. Je kan maximaal vier spelers van één club kiezen.

De spelers die je kiest kunnen vervolgens punten halen op basis van hoe ze in het echt presteren. Die punten kunnen worden verdiend door doelpunten, assists, het houden van de nul en winstpartijen of gelijke spelen van hun team. Ook kan je minpunten krijgen wanneer spelers tegendoelpunten krijgen, rode of gele kaarten pakken en wanneer er strafschoppen worden gemist. Per speelronde stel je elf spelers op in een basiself die de volle punten krijgen, je vier wisselspelers krijgen de helft van de punten en de drie spelers die op de tribune zitten krijgen geen punten. Daarnaast kies je wekelijks ook een aanvoerder die dubbele punten krijgt of in sommige speelronden zelfs driedubbele punten en voorspel je de wedstrijd van de week die je ook punten op kan leveren.

In het seizoen zijn er twee belangrijke kiesmomenten waarbij je een vast team selecteert voor de eerste en tweede seizoenshelft. Tijdens de speelrondes die binnen de zomerse en winterse transferwindow vallen is het mogelijk om je gehele elftal op de schop te gooien. Je kan in totaal in vier systemen spelen: 4-4-2, 4-3-3, 3-4-3 en 3-5-2.

Waar kan je de app downloaden en hoe speel je mee?

De app van Scorito is te downloaden in je favoriete appstore. Wanneer je de app hebt gedownload maak je in de homepage vrij gemakkelijk een account aan, waarna je in de homepage met alle spellen komt. Zo heb Topcoach spellen voor de Premier League, Jupiler Pro League, Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie. Tegen een kleine vergoeding kan je ervoor kiezen om het spel Topcoach NL te spelen, die over de Eredivisie gaat. Wanneer je bent ingeschreven voor Topcoach NL doe je sowieso mee met de landelijke subleague, maar kan je ook zelf een subleague aanmaken waarin je kan spelen met vrienden. Klaar is Kees!