Scorito Topcoach Tips: vul je definitieve selectie op met presterende 5-tonners

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie is van start en dat geldt ook voor de spelers van het spel Topcoach op het platform Scorito. Tijdens de periode waarin de transfermarkt geopend is, voorziet VoetbalVandaag je wekelijks van een tip die betrekking heeft op de aanstaande speelronde én een tip voor de lange termijn. Vandaag staat er een tip op het programma die voor de lange termijn van toepassing is: kijk naar spelers van 500.000 die gewoon spelen bij hun club.

Kodai Sano in actie bij NEC
© PROSHOTS | 31-01-2024 17:00

Het maken van je vaste team voor de tweede seizoenshelft is doorgaans een flinke bevalling. De spelers die tijdens de eerste seizoenshelft goed hebben gepresteerd zijn erg duur geworden en het budget waarmee je in de eerste seizoenshelft te werk moest gaan is gelijk gebleven. Dat alles bij elkaar zorgt voor een grote breinbreker, maar er is een tip die je kan gebruiken om het toch wat makkelijker voor jezelf te maken.

5-tonners die minuten maken

Op Topcoach zijn er altijd wel een paar spelers van 500.000 die spelen bij hun club. Die zet je doorgaans toch wel op de tribune, maar mocht er een speler uit je selectie geblesseerd raken dan kan je die altijd nog meenemen op de bank of zelfs in je basisopstelling. Hieronder zie je een optie voor elke linie die het overwegen waard is om in je definitieve team op te nemen.

Verdediger: Frederik Oppegard

Frederik Oppegard heeft dit seizoen nog niet in de Eredivisie gespeeld, maar onlangs werd bekend dat hij voor een halfjaar door PSV wordt verhuurd aan Heracles Almelo. Achter zulke huurtransfers zit natuurlijk altijd een reden. PSV zal Oppegard niet zomaar richting Almelo sturen, daar hoort normaal gesproken wel speeltijd bij. Aangezien de Deen een back is en daarom ook wel eens veel in het aanvalsspel van de Heraclieden betrokken zou kunnen raken, is hij een interessante optie om je selectie mee op te vullen.

Middenveld: Kodai Sano

Kodai Sano maakte afgelopen zomer een transfer vanuit Japan naar NEC. De middenvelder had de welbekende aanpassingstijd nodig in Nijmegen, maar stond de laatste twee wedstrijden van de club zelfs in de basis. Sano is op Topcoach een middenvelder, maar speelt hangend op rechts in de ploeg van Rogier Meijer. In zijn laatste wedstrijd gaf Sano zelfs nog een assist en daarmee lijkt hij zijn plekje in de basis toch wel te hebben bemachtigd. Sano kost 500.000 en is daarmee wel een leuke speler waarmee je definitieve team kan worden gecompleteerd.

Aanval: Oscar Uddenas

Tot voor kort had er met Lequincio Zeefuik een andere aanvaller van 500.000 in dit artikel gestaan, maar de veelscorende spits van FC Volendam heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt een transfer naar AZ gemaakt. Het is daarom goed zoeken naar een alternatief, maar met Oscar Uddenas van Excelsior is er een goede andere optie.

Uddenas maakte afgelopen zomer de overstap vanuit Zweden naar Excelsior. De spits is momenteel bankzitter in Rotterdam, maar weet nog wel eens een doelpunt mee te pikken. De teller staat momenteel op op drie stuks en gezien de pinchhitter-punten is het niet gek om Uddenas voor 500.000 aan je selectie toe te voegen.