Scorito Topcoach Tips: geef zo min mogelijk budget uit aan de spelers op je tribune

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie is van start en dat geldt ook voor de spelers van het spel Topcoach op het platform Scorito. Tijdens de periode waarin de transfermarkt geopend is, voorziet VoetbalVandaag je wekelijks van een tip die betrekking heeft op de aanstaande speelronde én een tip voor de lange termijn. Vandaag staat er één voor de korte termijn op het programma: geef zo min mogelijk geld uit aan de spelers op je tribune.

Spelers van Sparta zitten op de tribune
© PROSHOTS | 18-01-2024 17:00

Het lijkt misschien een heel simpele tip, maar vaak gebeurt het nog dat er gebruikers van het spel Topcoach tijdens de rondes dat de transfermarkt geopend is nog geld uitgeven aan spelers op de tribune. Aangezien deze drie spelers toch geen punten opleveren, is het wijs om drie spelers van 500.000 te kiezen. Zo creëer je meer budget voor de spelers in je basis of op de bank die wel punten op kunnen leveren.

Goedkope tribune spelers voor na het sluiten van de transfermarkt

De tactiek die hierboven is beschreven kan je ook gebruiken in je vaste team. Natuurlijk loop je dan het risico dat je een mindere speler moet gebruiken wanneer één van je beoogde toppers geblesseerd raakt, maar vaak zitten er tussen de 500.000 spelers ook wel een aantal pareltjes. Kijk naar de statistieken om te weten te komen welke goedkoopste spelers gewoon spelen bij hun club. Dat kan je veel schelen!

Waarom er voor deze tactiek gekozen wordt is het volgende. Mocht je in de aanval nou bijvoorbeeld drie toppers zoals Luuk de Jong, Vangelis Pavlidis en Santiago Gimenez hebben, dan is de kans heel klein dat je die ooit op de tribune gaat zetten of zelfs als wissel gaat gebruiken. Eén prima wisselspeler is dan vaak al voldoende.