Wanneer maakt Louis van Gaal zijn definitieve WK-selectie bekend?

Het WK 2022 staat op het punt te beginnen. Het grootste voetbalevenement van de wereld wordt op 20 november in gang gezet met Qatar - Ecuador en één dag later treedt Nederland aan tegen Senegal. Bondscoach Louis van Gaal maakt op korte termijn zijn 26-koppige selectie bekend.

Louis van Gaal, bondscoach van het Nederlands Elftal
© PROSHOTS | 07-11-2022 12:31

Vrijdag 11 november laat de oefenmeester namelijk weten wie er allemaal het vliegtuig in mogen stappen richting Qatar. Waar bondscoaches in de voorgaande mondiale eindtoernooien nog 23 spelers mochten meenemen, is dat aantal nu opgeschroefd naar 26. Dat heeft alles te maken met de gevolgen van het coronavirus op spelers en omdat het WK dit keer midden in het seizoen valt.

Voorlopige selectie bestond uit 39 spelers

Louis van Gaal maakte op 21 oktober al zijn voorlopige WK-selectie bekend. In deze voorselectie zaten liefst 39 spelers, waaronder talenten Xavi Simons, Sven Botman, Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker en Micky van de Ven. Of zij de schifting van de bondscoach doorstaan, zal dus vrijdag moeten blijken. Naar verwachting wordt de Oranje-selectie om 12:00 bekendgemaakt. Om 13:00 uur zal Van Gaal toelichting geven over zijn gemaakte keuzes. Dit is live te zien op ESPN.

Elftalfoto Wales - Nederland

De kansen van Oranje op het WK

Met het WK voor de deur is het ook interessant de verwachtingen van de bookmakers voor Oranje eens te bekijken. Zo pak je bij Jack's liefst vijftien keer je inleg als je verwacht dat Nederland het toernooi wint. Lees hier hoe de bookmaker de kansen van Oranje verder inschat.

Veilig en betrouwbaar