Dit zijn de tegenstanders van Oranje op het WK 2022

Met twee Nations League-zeges sloot Nederland de laatste twee wedstrijden in aanloop naar het WK met een positief gevoel af. Over een kleine twee maanden wacht de eerste groepswedstrijd tegen Senegal, terwijl later nog ontmoetingen met Qatar en Ecuador op het programma staan. In dit artikel kijken we wat we van onze tegenstanders kunnen verwachten en zetten we een aantal odds op een rijtje.

Louis van Gaal, bondscoach van Oranje
© PROSHOTS | 14-11-2022 10:58

Senegal

Voor Nederland begint het WK op 21 november (17:00 Nederlandse tijd) met een wedstrijd tegen Senegal. De Afrikanen eindigden in de groepsfase bovenaan, waarna het in de knock-outwedstrijd Egypte tegenkwam. Daarin was het met penalty's te sterk, waardoor Senegal zich net als in 2018 opnieuw plaatste voor het WK. Daarnaast wist de ploeg van trainer Aliou Cissé begin februari beslag te leggen op de Afrika Cup. Ook hier troefde het na strafschoppen Egypte af. Senegal is de nummer achttien van de FIFA-ranglijst en beschikt onder meer over sterspelers Mané, Koulibaly en Gueye. Senegal kende geen goede generale in aanloop naar het treffen met Oranje: het speelde 1-1 gelijk tegen Iran. Drie van de vier wedstrijden daarvoor werden wel gewonnen door Les Lions. Bij bookmaker Jack's staat een odd van 5.75 op een zege van Senegal op Nederland, bij een overwinning van Oranje krijg je 1.62 keer je inzet uitbetaald. Jack's verwacht dat Nederland het meeste kans heeft de poule te winnen, Senegal krijgt een quotering van 5.50 toebedeeld voor groepswinst.

Ecuador

Op 25 november is Ecuador de tweede tegenstander voor Oranje op het WK. De nummer 44 van de mondiale ranglijst eindigde vierde in de kwalificatie van Zuid-Amerika, wat genoeg was voor een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar. Ecuador staat onder leiding van de ervaren trainer Gustavo Alfaro hield in de kwalificatie onder meer Brazilië en Argentinië op een gelijkspel. Blikvangers bij Ecuador zijn onder meer Caicedo en Hincapié. Scoren doet Ecuador de laatste wedstrijden bijna niet: in de laatste vijf duels scoorde het slechts twee keer. Ook de aanloop naar het WK is niet heel lekker: het speelde tegen zowel Saoedi-Arabië als Japan 0-0. Ecuador mag het WK op 20 november aftrappen tegen Qatar. Op een Zuid-Amerikaanse zege staat een quotering van 1.95. Verwacht je dat Ecuador er stiekem met de groepswinst vandoor gaat? Dan pak je 6 keer je inzet.

Qatar

De laatste tegenstander van Oranje is Qatar. Het gastland deed nooit eerder mee aan het WK en hoefde zich dit jaar vanwege het organiseren uiteraard niet te kwalificeren. Qatar is de nummer 48 van de wereld en oefende in aanloop naar de openingswedstrijd tegen Canada, die met 0-2 verloren ging. Het team bestaat voornamelijk uit spelers die in eigen land spelen. Linksbuiten Akram Afif vertegenwoordigt met €5.50 miljoen de hoogste marktwaarde volgens Transfermarkt. Als Qatar de openingswedstrijd tegen Ecuador winnend weet af te sluiten, pak je 4 keer je inzet. Op groepswinst van het gastland staat een odd van liefst 12.00.