4 Value Bets voor zaterdag 2 april: Voorspellingen en wedtips

Zaterdag 2 april is er een vol voetbalprogramma in de reguliere competities van Europa. Na een internationale onderbreking keren de spelers terug naar hun binnenlandse competities en er is genoeg potentieel om op te wedden. Ons voorspellingsalgoritme heeft 14 wedstrijden gevonden om op te wedden, met vier in het bijzonder die eruit springen als goede value bets. De kansberekening van de bookmakers voor deze wedstrijden lager dan die door het algoritme zijn gegenereerd, er is dus potentieel voor een aantal winstgevende weddenschappen. In dit artikel zullen we deze vier value bets nader bekijken en uitleggen waarom ze goede kansen bieden om geld te verdienen met voetbal.

leeds-united-spelers-Struijk
© VoetbalVandaag Images | 31-03-2022 13:13

Hoe werken de voorspellingen van voetbal vandaag

Als je naar Voetbalvandaag.nl gaat, zijn de voorspellingen meteen zichtbaar. De kansen en de waarschijnlijkheid zijn twee belangrijke variabelen die de voorspellingen beïnvloeden. Aan de ene kant de kansen en aan de andere kant de waarschijnlijkheid. Het algoritme berekent de kans op alle mogelijke uitkomsten en vergelijkt die met de kansen van de bookmakers. Wanneer er aan bepaalde parameters wordt voldaan zal het systeem wedstrijd als voorspelling om op te wedden aanmerken.

Wat zijn dan value bets

Is er een groot verschil tussen de kansberekening van ons algoritme en de bookmakers, dan is dit een value bet, er is waarde gevonden. Het doel is om deze waarde weddenschappen te vinden, want op de lange termijn leveren ze je geld op. De kansen bij de bookmakers zijn niet altijd juist en daarom is soms het verschil tussen hun kansen en ons algoritme groot. Dit noemen we een waarde weddenschap.

Wedden op voetbal voor beginners

Geld verdienen met wedden op voetbal is niet moeilijk. In feite is het met de juiste informatie en een beetje geluk volkomen haalbaar om winst te maken.

Natuurlijk is er altijd een kans om geld te verliezen bij het wedden op sport. Maar als je de adviezen en aanbevelingen in dit artikel voor nieuwe wedders opvolgt, heb je de grootste kans om geld te verdienen met wedden op voetbal.

4 value bets voor zaterdag 2 april

De vier wedstrijden uit de 14 voorspellingen worden gespeeld in de Engelse Premier League (1), een divisie lager de Championsship (2) en de Amerikaanse MLS (1). Het overzicht hieronder toont je de wedstrijden en de odds van deze vier value bets.

1: Leeds United - Southampton

Leeds speelt om 16:00 Nederlandse tijd thuis op Elland Road tegen Southampton. Ondanks dat de bezoekers met hun 11e positie in de Premier League stand vijf plekken hoger staan, is Leeds United de favoriet. Mogelijk dat de vorm van beide teams hier een belangrijke rol in speelt. Southampton verloor de laatste drie en Leeds heeft juist twee keer gewonnen.

Volgens bookmaker Bet365 is er een kans van 42.1% dat Leeds wint, wat odds van 2.38 betekend. Het algoritme ziet echter een kans van 50.1% wat normaal odds van slechts 2.00.


Voorspelling Leeds United - Southampton
Speel bewust 18+

2: Luton Town FC - Millwall FC

Kenilworth Road Stadium is de thuisbasis van Luton Town FC dat om 16:00 Nederlandse Millwall FC ontvangt. Luton bezet momenteel de 3e plek in de stand van de Championship in Engeland. Millwall is de nummer 10 op de ranglijst.

De kans dat Lutton Town FC wint is volgens Bet365 Nederland 45.5%, wat gelijk staat aan odds van 2.20. Kijken we wat het algoritme berekend zien we een kans van 53.3%, een percentage dat converteert naar 1.88 aan odds. Opnieuw een mooie 'value bet' gevonden.


voorspelling Luton Town FC - Millwall FC
Speel bewust 18+

3: Peterborough United FC - Middlesbrough FC

Wedtip nummer drie is de andere wedstrijd uit de Championsship, Peterborough United FC tegen Middlesbrough FC. De nummer zeven in de Championship stand Middlesbrough, gaat op bezoek bij de nummer voorlaatste Peterborough, dat op plek 23 staat. Hoewel de thuisploeg de vorige wedstrijd knap met 1-3 van QPR won, zijn de bezoekers de duidelijke favoriet.

Volgens onze bookmaker Bet365 heeft Middlesbrough FC 57.9% kans, de odds voor deze weddenschap zijn 1.73. Voetbal Vandaag bet bot maakt daar een overtuigende 64.1% kans van. De odds zouden dus lager moeten zijn en uitkomen op 1.56.


voorspelling Peterborough United FC - Middlesbrough FC
Speel bewust 18+

4: Toronto FC - New York City FC

In de Major Soccer League van Amerika doen ook drie Canadezen teams mee, een daarvan is Toronto FC dat komende zaterdag om 22:00 New York City FC op bezoek krijgt. Deze week werd overigens bekend dat Canada en Amerika zich beide hebben geplaatst voor het WK voetbal 2022 in Qatar. De MLS is pas vier wedstrijden onderweg en beide teams hebben pas 4 punten weten te behalen. Opvallend dat NYC FC alleen in 1 van de 4 duels wist te scoren, Toronto daar in tegen scoorde iedere wedstrijd.

Wat betreft de bet is het misschien de meest risicovolle van de vier, het algoritme heeft 49.8% kans op winst voor New York berekend, de odds zijn dan 2.01. Echter bij Bet365 zien we odds van 2.25, die overeenkomen met 44.4%.


voetbal voorspelling Toronto FC vs New York City FC
Speel bewust 18+

Speel bewust en doe je eigen research voordat je gaat wedden

Met wedden op voetbal is er altijd een mogelijkheid dat je verliest. Neem niet blind onze tips over maar doe je eigen research. Op onze website vind je alle informatie over voetbalwedden en statistieken uit een bettingperspectief. Gebruik deze informatie en speel bewust. Probeer nooit verliezen goed te maken en neem op tijd een pauze. Onthoud: zet alleen in wat je je kunt veroorloven te verliezen.

Kijk voor meer waarde-weddenschappen op onze website voetbalvandaag.nl. We hebben voorspellingen voor het hele weekend!