Gaat Miedema het doen voor de Oranje Leeuwinnen tegen Frankrijk? Krijg nu tot wel dertien keer je inzet op Jack's!

De Oranje Leeuwinnen hebben de kwarfinale van het EK weten te behalen. De ploeg van Mark Parsons treft daar een knap lastige tegenstander: Frankrijk. Gaat een getergde Vivianne Miedema het doen voor ‘underdog’ Nederland? Krijg tot wel dertien keer je inzet bij Jack’s wanneer de spits scoort!

Miedema tegen Frankrijk
© PROSHOTS | 23-07-2022 12:00
  • Tip: Miedema maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd (6.75)
  • Tip: Frankrijk wint en Malard scoort (3.60)
  • Longshot: Miedema maakt twee doelpunten (13.00)

Speelsters komen en gaan in de ziekenboeg van de Leeuwinnen

De zusters hebben het maar druk in de ziekenboeg van de Oranje Leeuwinnen. Vlak na het eerste groepsduel tegen Zweden kreeg Jackie Groenen te horen dat ze positief had getest op het coronavirus, waardoor ze in quarantaine moest. Gelukkig was dat maar van korte duur voor de middenvelder van Manchester United: in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland stond ze alweer negentig minuten op het veld.

Naast Groenen viel er plots nog een belangrijke pion weg voor de ploeg van Mark Parsons. Vivanne Miedema kreeg hetzelfde nieuws ter oren. Ook voor haar heeft de besmetting niet lang geduurd en zal ze ‘gewoon’ aan de aftrap verschijnen. Wie Miedema een beetje kent, weet dat ze een enorme scoringsdrift heeft. Tel daar de uitgelegde situatie bij op en je krijgt vanaf het eerste fluitsignaal een enorm getergde dame. Gaat ze vanaf minuut één vlammen? Dan krijg je 6.75 keer je inzet bij een doelpunt. Ben je ervan overtuigd dat ze er twee gaat maken? Dan krijg je dertien keer je inzet terug.

De Fransen: na een goed begin toch een kleine vormdip

Qua resultaten is Frankrijk de poulefase nagenoeg zonder kleerscheuren doorgekomen. Nadat de eerste twee wedstrijden werden gewonnen tegen Italië (5-1) en België (2-1) waren de wat meer zuid gelegen Europeanen verzekerd van een plek in de kwartfinale. In de laatste wedstrijd tegen IJsland hoefde het simpelweg niet meer: er werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Toch hebben ook de Fransen te kampen met een flinke aderlating en lijkt er sprake van een neerwaartse beweging. In de wedstrijd tegen België viel Marie-Antoinette Katoto – topspits van dienst bij Olympique Lyon – weg met een kruisbandblessure. Het een valt niet altijd aan het ander te koppelen, maar vanaf dat moment ging het spel van Frankrijk met stappen achteruit. Het verloop van de wedstrijd tegen De Rode Duivels was moeizaam en tegen IJsland werd de overwinning niet gegrepen.

Katoto blessure
PROSHOTS

Ouleyma Sarr – de vervanger van Katoto – wist geen potten te breken in de wedstrijd tegen België en moest daarom tegen IJsland genoegen nemen met een plaats op de bank. Haar vervanger Melvine Malard deed wel waar ze voor werd opgesteld. De Franse dame van Olympique Lyon scoorde de openingstreffer. Zou hetzelfde scenario zich voltrekken tegen Oranje? Bij doelpunt van Malard en een overwinning van Frankrijk staat een Pre-pack odd van 3.60 voor je klaar.