Winnen de Engelse vrouwen ruim van die van Oostenrijk op het EK vrouwen 2022? Krijg tot wel vier keer je inzet!

Woensdag gaat het EK vrouwen 2022 van start met de wedstrijd tussen gastland Engeland en Oostenrijk. The Three Lions worden gecoacht door Sarina Wiegman, de Nederlandse coach die de Oranje Leeuwinnen in 2017 nog naar de eindzege van het EK loodste. Gaat ze in 2022 hetzelfde kunstje herhalen? Dat zal deels afhangen van hoe het EK wordt begonnen voor de ogen van het Engelse publiek. Mocht Engeland met vier of meer doelpunten verschil winnen, dan ontvang je 4 keer je inzet op Bet365!

Wiegman Engeland Oostenrijk EK vrouwen
© PROSHOTS | 05-07-2022 15:00
  • Tip: Beide teams scoren (2.10)
  • Tip: Lauren Hemp maakt een doelpunt (2.10)
  • Longshot: Engeland wint met vier of meer doelpunten verschil (4.00)

Oostenrijk: geen hoogvlieger in het internationale vrouwenvoetbal

De Oostenrijkse vrouwen hebben een prima voorbereiding op het EK achter de rug. Twee weken geleden werden de vrouwen van Montenegro met 4-0 over de knie gelegd en vervolgens werd er ook met 1-0 van België gewonnen. Ondanks de goede resultaten lijkt er op voorhand toch geen aanspraak te kunnen worden gemaakt op een eventuele eindzege van het toernooi. De Duits sprekende dames staan 21e op de FIFA-wereldranglijst en kregen in aanloop naar het duel tegen Engeland nog twee flinke aderlatingen te verwerken.

Maria Plattner – de vrouw in vorm bij de Oostenrijkers – brak haar sleutelbeen op de training en moet het toernooi daardoor laten schieten. De 21-jarige Plattner (rechts op de foto) had het op haar heupen tijdens de laatste interlands. Ze scoorde in vier van de laatste vijf wedstrijden. Naast het slechte nieuws rondom de vrouw in vorm kwam er nog een andere tegenvaller om de hoek kijken. Aanvalster Lisa Kolb testte positief op het coronavirus en is er daardoor ook niet bij.

Plattner Oostenrijk
PROSHOTS

Engeland: in alle opzichten de favoriet

Ook de Engelsen hebben zich laten zien in aanloop naar het toernooi in eigen land. De ploeg van Wiegman was met 5-1 veel te sterk voor de Oranje Leeuwinnen en ook tegen de dames van Zwitserland werd er met ruime cijfers gewonnen (0-4). Ondanks plek acht op de FIFA-wereldranglijst begint steeds meer het gevoel te leven dat een eindzege mogelijk is, en dat komt niet alleen door deze laatste twee overwinningen. Sinds Wiegman de leiding heeft weten de Engelsen niet meer wat verliezen is: sinds de aanstelling van de Nederlandse coach werd er niet meer verloren (veertien wedstrijden). Een ruime overwinning valt dan ook niet uit te sluiten. Je krijgt 4 keer je inzet bij een overwinning met vier of meer doelpunten verschil, een mooie odd in onze ogen.

Het Engelse vrouwenteam heeft aardige speelsters in de gelederen. In de aanval is er met Ellen White, Lauren Hemp, Chloe Kelly (allen Manchester City), Alessia Russo (Manchester United), Beth Mead, en Nikita Parris (beide Arsenal) genoeg keuze. Volgens SkySports heeft het er alle schijn van dat de eerste twee genoemde speelsters van City sowieso op een basisplaats kunnen rekenen. Van deze twee lijkt Hemp (foto) het meest in vorm, en op Bet365 krijg je 2.10 voor een doelpunt van haar schoen. Daarnaast sluiten we niet uit dat Oostenrijk ook nog een doelpuntje maakt. Je krijgt 2.10 keer je inzet wanneer beide teams het net weten te treffen, een leuke odd om te spelen.

Hemp Engeland
PROSHOTS