Uitslagen en samenvattingen Eerste Divisie maandag 17-01-2022

Ai, ai, ai. Onze voetbalbot nog zo zijn best gedaan en een overwinning voor Jong AZ voorspeld. Wint de thuisploeg gewoon simpel met 2-0. Het kan verkeren, beste mensen. In Amsterdam noteerde men wel een eindstand die vooraf door ons algoritme werd verwacht. Laten we beide wedstrijden nabeschouwen, aan de hand van statistieken en bewegende beelden.

Jong AZ speler Richard Sedlacek aan de bal in de Keuken Kampioen Divisie wedstrijd tegen FC Dordrecht
© VoetbalVandaag Images | 18-01-2022 11:28

Dat schijnt het namelijk enorm goed te doen, die videootjes. In plaats van lappen met ellenlange tekst wilt u liever gewoon zien wat er gebeurde. Onderzoek heeft daarnaast uitgewezen dat visuele content door het menselijk brein 600.000 keer sneller opgenomen wordt dan tekst. Dan weet u dat. Nou goed, hier komen de uitslagen en samenvattingen van de twee gespeelde Keuken Kampioen Divisie wedstrijden op maandag 17-01-2022.

FC Dordrecht - Jong AZ: 2-0

We kunnen het bijna een voetbalwonder noemen, de wederopstanding FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg die voor de winterstop slechts 2 van de 20 wedstrijden wist te winnen, heeft dat aantal nu al verdubbeld door in al haar wedstrijden na de winterstop de volle buit te pakken. Erg knap en het biedt zowaar perspectief.

Het wedstrijdbeeld laat zien dat FC Dordrecht de onderliggende partij was, met slechts 35% balbezit, 10 schoten (6 op doel) en 4 corners. Jong AZ had 65% balbezit, noteerde 14 schoten (7 op doel) en mocht maar liefst 10 hoekschoppen nemen. Afgaande op die cijfers, zou je een andere eindstand verwachten.

Maar goed, de bal is rond en Dordt toonde zich effectief in het afronden van kansen. In de 34e minuut scoorde Anouar El Azzouzi de openingstreffer, na een assist van José Pasqual. Het duurde uiteindelijk tot de 79e minuut voordat het duel in het slot werd gegooid. De goal was van Stijn Meijer, tot grote vreugde van heel FC Dordrecht.

Dankzij de tweede overwinning op rij, komen de ‘Schapekoppen’ in punten gelijk met Almere City, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. Mocht ook de volgende wedstrijd worden gewonnen, dan kan de sprong worden gemaakt van de 20e, naar de 17e plaats in de stand.

Jong Ajax - FC Den Bosch: 2-1

In Amsterdam konden de Ajax-beloften wederom een driepunter toevoegen aan het seizoenstotaal en daarmee stijgt de ploeg van de 5e, naar de 3e plaats in de competitiestand. Volgens de statistieken is de overwinning terecht, met een licht overwicht voor de jonkies van Ajax. Op de Toekomst kwam Jong Ajax tot 13 schoten, waarvan 6 op doel. Het had daarnaast 60% balbezit en mocht 7 corners nemen.

Tegenstander FC Den Bosch had bij een overwinning kunnen opstomen richting het linkerrijtje. Het kwam na 24 minuten voetballen met 1-0 achter dankzij een goal van Christian Rasmussen. De voorzet kwam van de voet van Amourricho van Axel Dongen, die daarmee zijn eerste assist van het seizoen aantekende.

In de tweede helft drong FC Den Bosch wat meer aan, hetgeen leidde tot de gelijkmaker van Sebastiaan van Bakel. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de winst en die kwam er tot afgrijzen van FC Den Bosch uiteindelijk dankzij een treffer van Arjany Martha in de 86e minuut.

Dankzij de nederlaag blijven de Bosschenaren voorlopig op de 12e plaats staan. Zij spelen hun eerstvolgende wedstrijd aankomende vrijdag alweer, thuis tegen nummer 8 FC Eindhoven.