• Vandaag 22 oktober
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Premier League

  • Vandaag 22 oktober
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

FA Premier League is de hoogste voetbalafdeling in Engeland, die bestaat sinds 1992. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over deze competitie, waarvan het sprankelende voetbal overal ter wereld bekendheid geniet. Je ziet alle wedstrijden binnen het programma van de Premier League, uitslagen en natuurlijk de Premier League stand.

De Premier League kent geen play offs  Europees voetbal en promotie/degradatie. Je komt desondanks te weten op welke wijze er wordt bepaald hoeveel clubs er ieder jaar een niveau afdalen. Anderzijds weet je straks ook hoeveel teams de omgekeerde weg bewandelen. 

Ben jij op zoek naar uitleg tot in detail over hoe je wedstrijden uit de Premier League live op tv kijkt, inclusief informatie over zenderpakketten? Lees snel verder en ontdek wat Voetbal Vandaag hierin voor jou betekent. Ook voor uitleg over waar je een gratis Premier League live stream kunt kijken is deze pagina jouw gids.

Rechtsboven vind je meerdere widgets met interessante informatie over de competitie. De topscorers van de Premier League in dit seizoen staan weergegeven, maar ook de laatste vijf ploegen die de titel hebben weten te veroveren.

Bij Voetbal Vandaag kun je terecht voor de beste, grootste en meest aansprekende competities, toernooien en cups van Europa. 

Bekijk het voltallige Premier League programma met alle wedstrijden

In het speelschema van de Premier League vind je alle duels die in de huidige speelronde op het programma staan. Wil jij weten wanneer Leicester City FC bijvoorbeeld in actie komt, of wanneer Manchester United FC speelt? Links naast het duel staat de juiste datum. Je kunt alvast vooruitkijken naar het toekomstige programma, door middels de pijl van speelronde te wijzigen.

Check de meest recente en historische Premier League uitslagen

Als jij op zoek bent naar een bepaalde uitslag van een ploeg op het hoogste niveau in Engeland, dan raadpleeg je het overzicht met uitslagen in de Premier League. Hier vind je alle uitslagen van wedstrijden uit de huidige speelronde en kun je zien welke clubs een overwinning hebben geboekt. 

Het is niet mogelijk om uitslagen van vorig seizoen te bekijken. Wel kun je eindstanden uit eerdere speelrondes van het huidige seizoen zien, door op de pijl rechts naast de speelronde te klikken. 

In de Premier League stand zie je statistieken en de positie van elke club

Uiteindelijk draait het vanaf de eerste wedstrijd tot en met de laatste speelronde om de stand van de Premier League. De ranglijst bepaalt uiteindelijk welk team zich kroont tot kampioen, maar ook welke ploegen zich kwalificeren voor de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. De stand is echter ook de graadmeter die aan het eind van een seizoen bepaalt dat de drie ploegen met de minste punten, vanaf de volgende jaargang een niveau lager spelen.

In de stand zie je gedetailleerde informatie bij alle clubs. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Manchester City, dan zie hoeveel duels de club heeft gespeeld en hoeveel duels zijn omgezet in een overwinning, verlies en gelijkspel. Daaraan toegevoegd is het doelsaldo, met het aantal gescoorde en geïncasseerde goals. Je ziet natuurlijk ook het totale aantal behaalde punten.

Bestaan er Premier League play offs en waar gaat dit om

In Engeland degraderen de onderste drie ploegen direct elk seizoen naar de Championship, zonder dat hier Premier League play offs aan te pas komen. Vanuit het tweede niveau promoveren er voor het nieuwe seizoen drie clubs, waarvan de nummers een en twee direct. 

Het derde team dat promoveert, wordt bepaald aan de hand van playoffs. Hieraan nemen vier clubs deel ( de nummers drie tot en met zes ). In twee wedstrijden bepaalt men onderling welke twee clubs doorstromen naar de finale. De winnaar van deze wedstrijd speelt het daaropvolgende seizoen op het hoogste niveau.

Hoe jij alle wedstrijden uit de Premier League live op tv kijkt

Voetbal uit Engeland is wereldwijd sinds jaar en dag enorm populair. Kijk niet verbaasd als je in een ander land een fanclub tegenkomt van een grote naam als bijvoorbeeld Aston Villa, of mensen ziet rondlopen in een shirt of trainingspak van Chelsea FC (the blues). In Nederland kun jij live getuige zijn van ieder doelpunt in deze competitie.

Daarvoor heb je een zenderpakket nodig, dat wordt aangeboden via je tv provider. Met een dergelijke bundel kijk je niet alleen de Premier League live, maar heb je ook toegang tot voetbal uit de spannende bekertoernooien FA Cup en de League Cup. Via voetbal op tv kun je jouw tv provider selecteren, waarna je kunt zien welke pakketten er worden aangeboden. 

Dankzij Voetbal Vandaag profiteer je tijdelijk van een exclusieve aanbieding, die je kunt verzilveren door op de banner te klikken. Volg de aangegeven stappen en schakel vandaag nog tussen de duels die jij allemaal wilt bekijken. 

Waarom je gratis voetbal kijkt via de livestreams van een bookmaker

Stel dat je niet thuis bent, maar toch graag wilt kijken naar bijvoorbeeld Newcastle United FC of een ander team. Dan wil je natuurlijk niet het eerste doelpunt missen en de wedstrijd kunnen volgen. 

Bij Voetbal Vandaag zit je goed en vind je bookmakers waar jij gratis naar een Premier League live stream kunt kijken. Gratis in de zin van dat je hier niets voor hoeft te betalen en een veel betere kwaliteit krijgt dan het schimmige aanbod op een illegale website.

Wél vereist is het aanmaken van een account, een detail dat van pas kan komen als je besluit om over te gaan op voetbalwedden. Met pre match of live betting maak je bijvoorbeeld een derby in Londen tussen West Ham United FC en rivaal Tottenham Hotspur FC nog spannender. Bovendien kun je er zelf voor zorgen dat je met het voorspellen van voetbal geld wint.  

 

Meest Gestelde Vragen

Wat is de Premier League?

De Premier League is de hoogste voetbalcompetitie in Engeland en een van de meest bekeken competities ter wereld.

Wanneer start de Premier League?

De organisator van deze geweldige competitie is de Football Association (FA). De competitieplanner maakt jaarlijks een schema waarin de datum van de eerste speelronde bekend wordt gemaakt. Rechts bovenaan zie je een widget, waarin de startdatum van de competitie staat genoteerd.

Waar kan ik kijken naar de Premier League?

Premier League wedstrijden kijken is mogelijk via een televisietoestel en een computer. Ook draagbare apparaten zoals een laptop, tablet en smartphone zijn compatibel voor live voetbal.

Op welke zender kan ik kijken naar de Premier League?

De uitzendrechten zijn natuurlijk erg gewild, met miljoenen fans over de gehele wereld. De partij die het hoogste bedrag voor de rechten heeft geboden, is als enige gemachtigd om duels uit te zenden.

Als je wil weten welk bedrijf momenteel de gelukkige is, ga dan naar de voetbal op tv vandaag. Hier vind je de logo’s van zenders waarop je naar deze fantastische competitie kunt kijken.

Wie degradeert er uit de Premier League?

Volgens de reglementen degraderen de ploegen die in de stand eindigen op de plekken 18, 19 en 20 direct naar het tweede niveau. Hier komen verder geen playoffs aan te pas.

Wie zendt de Premier League uit?

Live duels worden uitgezonden door de partij die een contractuele overeenkomst heeft afgesloten heeft met de FA.

Hoeveel clubs kwalificeren zich voor Europees voetbal in de Premier League?

Middels de UEFA coëfficiëntenlijst wordt bepaald hoeveel ploegen uit Engeland zich kwalificeren voor de groepsfase of kwalificatierondes van de Champions League, Europa League en de Conference League.

Wie degradeert er uit de Premier League?

Volgens de reglementen degraderen de ploegen die in de stand eindigen op de plekken 18, 19 en 20 direct naar de Championship. Hier komen verder geen play-offs aan te pas.<

Wie zendt de Premier League wedstrijden uit?

Live wedstrijden worden uitgezonden door de partij die een contractuele overeenkomst heeft afgesloten heeft met de FA.

Waar kan ik voetbalwedden op de Premier League?

Voetbalwedden op de Premier League doe je bij legale en in Nederland gelicentieerde betting sites. Daarmee weet je dat je veilig kunt wedden. Ga naar de bookmakers-pagina voor een actueel overzicht van alle Nederlandse bookies met een vergunning.