Pikant duel Oranje Leeuwinnen: maak kans op 2.25 keer je inzet!

De Oranje Leeuwinnen staan in de voorbereiding op het EK Vrouwen in Leeds oog in oog met Engeland (aftrap vrijdag om 21.00 uur). Het oefenduel is pikant vanwege de functie van Sarina Wiegman als bondscoach van de Engelse dames. De trainster kent Nederland als geen ander en dus verwachten wij een overwinning van de Britten!

Sarina Wiegman, bondscoach van Engeland
© PROSHOTS | 24-06-2022 09:00

Wiegman kent geheimen Oranje Leeuwinnen

Wiegman was van 2017 tot 2021 bondscoach van de Oranje en had een groot aandeel in de stormachtige opkomst van het vrouwenvoetbal in Nederland. Na de Olympische Spelen in 2021 vertrok ze naar Engeland. In de aanloop naar het weerzien met de Oranje Leeuwinnen zei Wiegman bij de NOS: "In Nederland had je een paar exceptionele talenten, in Engeland is de selectie veel breder. Het tempo op de training is daardoor hoger, net als het gemiddelde niveau van de speelsters."

Engeland in topvorm

De vorm van Engeland is bovendien uitstekend. Van de laatste tien duels werden er acht gewonnen en twee gelijkgespeeld. Het doelsaldo in die wedstrijden is indrukwekkend: 57 doelpunten voor en 2 tegen.

Ook de Oranje Leeuwinnen draaien niet slecht met zes gewonnen wedstrijden in de laatste tien duels, maar de verwachting is dat de kwaliteiten van Engeland vrijdag in Leeds komen bovendrijven. Niet in de laatste plaats omdat Wiegman alle geheimen van Nederland kent. De odd bij Bet365 is daarom extra interessant: 2.25 voor een overwinning van de Britse dames!

  • Engeland - Nederland: Engeland wint (2.25)

Waar wordt Engeland - Nederland uitgezonden?

De oefenwedstrijd tussen Engeland en de op wordt uitgezonden op NPO3. Bekijk onze Voetbal Vandaag tv-gids voor het actuele aanbod.

Wanneer begint het EK Vrouwen met de Oranje Leeuwinnen?

Het EK Vrouwen 2022 in Engeland begint op 6 juli. De Oranje Leeuwinnen beginnen op 9 juli met de wedstrijd tegen Zweden. Portugal en Zwitserland zijn de andere tegenstanders in de groep.