(Update 14.28 uur) Helmond Sport mag alsnog thuisblijven

In de Keuken Kampioen Divisie wordt er vanavond in maar liefst 7 voetbalstadions afgetrapt. Alhoewel het niet helemaal duidelijk is of Helmond Sport alsnog een tripje naar FC Emmen maakt. De Helmonders hebben maar 10 veldspelers en 2 keepers tot hun beschikking en heeft gedreigd niet te zullen opdraven. Corona is hier echter niet de oorzaak van, waarmee een 'medisch ongecontroleerde uitbraak' van de baan is.

Helmond Sport trainer Wil Boessen geeft een interview
© VoetbalVandaag Images | 14-01-2022 14:28

En dus eist de KNVB dat de Brabanders met het resterende plukje spelers gewoon in de bus stappen en aan de aftrap verschijnen. Doet men dat niet, dan wacht er een gang naar de tuchtcommissie.

Update 14.28 uur: De KNVB heeft de wedstrijd alsnog uitgesteld. Helmond Sport kan thuisblijven maar moet zich vermoedelijk alsnog verantwoorden voor het strafbankje.

KNVB-regel 12+1 geldt niet

Het is een bizarre situatie. Hoewel de reglementen van de KNVB voorschrijven dat een duel kan worden uitgesteld wanneer een team niet kan voldoen aan de 12+1 regel, geldt dat alleen inzake corona.

Nu is het zo dat er naast de blessuregevallen ook 4 spelers positief getest zijn. Het klinkt te gek voor woorden maar de enige hoop die Helmond Sport heeft op het alsnog afgelasten van de wedstrijd, is wanneer er bij een extra testronde nog meer positieve gevallen opduiken.

FC Emmen nog zwaarder getroffen

De tegenstander is ook flink verzwakt. Daar zijn maar liefst 7 spelers afwezig vanwege een positieve coronatest. De club laat echter weten voldoende spelers op te kunnen stellen.

Leuk he, voetbal anno 2022? Het is bij elke speelronde weer de vraag welke spelers er positieve testen hebben ontvangen en welke duels er worden afgelast. Of er in de komende tijd trouwens weer supporters worden toegelaten is ook maar zeer de vraag.