De Keuken Kampioen Divisie is terug met deze 2 wedstrijden

Na een exacte afwezigheid van 17 dagen winterstop is per vanavond de enige echte Keuken Kampioen Divisie weer terug. Lekkah! En de KNVB kiest er direct voor te hervatten met een broeierig potje. Wat te denken van de Zuid-Limburgse voetbalderby Roda JC - MVV? De vorige editie mondde uit in een, laten we zeggen heet onderonsje. Vanavond dus deel II. Of eigenlijk deel III, aangezien deel I niet werd uitgespeeld en op een later tijdstip hervat moest worden, wat dus eigenlijk deel II was en... Nouja, Roda JC tegen MVV dus. Zonder supporters.

Stadion De Geusselt tijdens MVV Maastricht Roda JC op 29 10 2021
© VoetbalVandaag Images | 07-01-2022 09:10

We beginnen de avond met Helmond Sport tegen FC Dordrecht. Ook daar valt genoeg over te vertellen en dus gaan we deze twee duels heerlijk voorbeschouwen.

Helmond Sport - FC Dordrecht

 • Competitie: Keuken Kampioen Divisie

 • Tijd: 18.45 uur

 • Zender: ESPN 1


De Helmonders staan op de 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie stand en hebben tot dusver 20 punten verzameld. In de 10 thuiswedstrijden die de club dit seizoen speelde, werden 11 punten gepakt. Het doelsaldo betreft 9 om 17.

Helmond Sport is ongeslagen in hun 3 laatste wedstrijden. Er werd gelijkgespeeld tegen koploper Volendam en nummer 4 Jong Ajax, terwijl er een zege geboekt werd op nummer 5 De Graafschap.

Van de laatste 5 onderlinge ontmoetingen, won Helmond Sport 3 keer. Slechts eenmaal won FC Dordrecht, dat stijf onderaan staat op de ranglijst. De club uit Zuid-Holland verloor 4 van de laatste 5 wedstrijden en speelde er eentje gelijk.

Wie naar het doelsaldo van FC Dordrecht kijkt, concludeert dat we te maken hebben met de ploeg die de meeste tegentreffers kreeg. Maar liefst 49 in 20 wedstrijden, een gemiddelde van 2.45 per duel. Het scoorde zelf 23 keer. Voor wie houdt van wedden op goals is dit natuurlijk enorm interessante info. Nog een belangrijk nieuwtje is dat de club Christian Conteh heeft gehuurd van Feyenoord. Wellicht dat dit de aanvallende impulsen ten goede zal komen.Bovenstaand kunt u genieten van de sprankelende momenten uit het meest recente treffen tussen beide ploegen. Voor de editie van vanavond, is de redactie van Voetbal Vandaag eensgezind. Onze voorspelling voor deze kelderkraker komt uit op een '1tje'. We zijn unaniem overtuigd dat de 3 punten meegaan naar Brabant. Ook het Voetbal Vandaag algorimte geeft een voorspelling in het voordeel van Roda JC.

Roda JC - MVV

 • Competitie: Keuken Kampioen Divisie

 • Tijd: 21.00 uur

 • Zender: ESPN 1


Roda JC Kerkrade staat momenteel 7e in de competitie met 31 punten. De Kerkradenaren behalen gemiddeld 1,30 punten in thuiswedstrijden en presteren uit beter. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 gelijkgespeeld en boekte de club 2 zeges.

MVV Maastricht daarentegen, staat 13e met 23 punten uit 20 wedstrijden. Als het meezit, kan een winstpartij een verschuiving veroorzaken naar de 10e positie. In de laatste 5 wedstrijden liepen de 'Sjengen' driemaal tegen een nederlaag aan, werden de punten eenmaal gedeeld en won de ploeg eenmaal. Laten we nog wat algemene statistieken doen over confrontaties tussen beide ploegen.

 • Het gemiddelde aantal goals in de laatste 5 onderlinge ontmoetingen, ligt op 3,0 per wedstrijd
 • Van de laatste 5 rechtstreekse confrontaties won Roda 2 keer, MVV 1 keer en werd er tweemaal gelijkgespeeld
 • Maar! Roda JC verloor niet van MVV in de laatste 10 thuisduels
 • In de wedstrijden waar MVV Maastricht dit seizoen met 1-0 achter kwam, werd er niet een keer gewonnen
 • De prestaties van Roda JC in thuiswedstrijden dit seizoen: 3x winst, 4x gelijk en 3x verlies
 • MVV in uitwedstrijden in 2021/2022? Een trackrecord van 3x winst, 0x gelijk en 6x verlies


In bovenstaande video kunt u nogmaals terugkijken hoe de vorige confrontatie verliep, op 29-10-2021. Helaas duurt de samenvatting slechts tot de 41e minuut, waarna het duel werd gestaakt.


Maar gelukkig hebben we ook de samenvatting van het restant van de wedstrijd. Best apart, 2 helften kijken in 2 verschillende video's. Veel plezier vanavond!