FC Den Bosch

Op deze pagina staat uitgebreide informatie over FC Den Bosch. Hier zie je tegen wie de Brabanders het in de volgende wedstrijd in het FC Den Bosch programma gaan opnemen.

Je ziet de laatste tien uitslagen en komt te weten tot welke huidige positie FC Den Bosch in de stand van de Keuken Kampioen Divisie is veroordeeld.

Dit kan natuurlijk snel veranderen door de prestaties van de FC Den Bosch selectie. Binnen dit spelersoverzicht vind je informatie over leeftijden, de hoeveelheid gespeelde duels, goals, assists en het aantal gepakte kaarten. Ook zie je over welke spelers van FC Den Bosch de trainer tijdelijk niet kan beschikken.

Wil jij net als de selectie van FC Den Bosch een officieel shirt van de club? Via de knop ‘bestelling plaatsen’ wordt deze droom werkelijkheid.

Zo’n prachtig tenue kun je mooi aantrekken als jij naar het stadion van FC Den Bosch gaat, of wedstrijden live volgt via een ander medium.

Voordat je gaat kijken, is het prettig als je volledig op de hoogte bent van actualiteiten rondom de Bosschenaren. Voor het laatste FC Den Bosch nieuws vanuit een betting perspectief, kijk je in het venster met artikelen.

Voorspel de volgende wedstrijd van FC Den Bosch

FC Den Bosch komt uit in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie (Eerste Divisie) en KNVB Beker.

Het aankomende duel van de Brabantse formatie is het eerste dat bovenaan staat weergegeven.

Je ziet de clubnaam van de tegenstander, wanneer, waar, hoe laat er gespeeld wordt. Geef je voorspelling door een optie te kiezen bij de toegevoegde 1X2 bet.

Zodra je dit hebt gedaan, treed het ‘wisdom of the crowd’ principe in werking. Dankzij deze unieke tool zie je namelijk in percentages wat overige fans hebben aangeklikt.

Nu je deze informatie tot je beschikking hebt, is het tijd om geld te winnen. Voetbal Vandaag helpt je daar een handje bij, door het uitzoeken van de hoogste odd. Je vult je inzet in en plaatst de weddenschap.

De tien laatste FC Den Bosch uitslagen vertellen je een heleboel

Uitslagen van FC Den Bosch zijn natuurlijk eindstanden van wedstrijden die al zijn gespeeld. In het overzicht staan de tien meest recente resultaten. Je ziet tegen welke teams de club drie punten of een gelijkspel heeft behaald, maar kunt dankzij de legenda rechts naast elke wedstrijd ook meteen zien van wie er is verloren.

Met de eindstanden op je scherm heb je ook een duidelijk beeld van het aantal doelpunten dat er gescoord is en of de verdediging naar behoren presteert. Kortom: Jij weet direct of het team in vorm is, of juist niet.

Voor de snelste live uitslagen kom je natuurlijk bij Voetbal Vandaag

Wil jij altijd live uitslagen die actueel worden bijgewerkt op basis van wat er op het veld gebeurt? Voetbal Vandaag heeft exclusieve samenwerkingen met partijen die gespecialiseerd zijn op het gebied van vliegensvlugge dataverwerking.

Daarmee kun je afscheid nemen van bijvoorbeeld Teletekst 818, toch een autoriteit op het gebied van vertraagde tussenstanden. Het was een leuke tijd, maar het is allang geen 2003 meer.

Ga naar de homepagina van Voetbal Vandaag, stel deze in als favoriet en ben als eerst op de hoogte van alle tussenstanden.

Specifieke statistieken van elke individuele speler uit de selectie

De FC Den Bosch selectie vertegenwoordigt een bepaalde marktwaarde, maar welke spelers steken er met kop en schouders bovenuit dit seizoen? Dit zie je terug aan de hand van individuele prestaties per speler.

Er wordt weergegeven hoe oud een desbetreffende speler is, hoeveel wedstrijden hij tijdens dit seizoen in actie is gekomen, het aantal gescoorde goals, gegeven assists en de hoeveelheid verzamelde kaarten.

Tenslotte kijk je met de trainer van FC Den Bosch mee, naar welke spelers er ontbreken vanwege een blessure of een schorsing.

Echte fans kunnen natuurlijk niet zonder een FC Den Bosch shirt

Bij Voetbal Vandaag zie jij meteen in welke tenues de selectie van FC Den Bosch aantreed tijdens thuis- en uitwedstrijden.

Speciaal voor fans die shirt willen kopen, heeft Voetbal Vandaag afspraken gemaakt met de FC Den Bosch fanshop of een geautoriseerd verkooppunt. Met een druk op de knop ‘bestelling plaatsen’ ben jij niet alleen op korte termijn eigenaar van een tof tenue, je steunt je favoriete club er ook nog eens mee.

Waarom jij vandaag nog kiest voor live voetbal op tv of via internet

Op de voetbal op tv pagina staan alle tv providers in Nederland, Om het programma van FC Den Bosch op televisie te kunnen kijken, heb je een ESPN Eredivisie abonnement nodig. Bekijk welke topcompetities er onder welke pakketten vallen en maak gebruik van een exclusief aanbod van Voetbal Vandaag.

Als je een stream via internet prefereert, dan zie je rechts bookmakers staan die op dit moment een uitzending verzorgen. Op de pagina met bookmakers kun je er nog meer vinden. Gratis, snel en reclamevrij.

Mis niets van actualiteiten met FC Den Bosch nieuws

Het nieuwsbulletin bevat artikelen over FCDB waarbij onderwerpen en inhoud worden geselecteerd op basis van een statistisch oogpunt.

Dat betekent dat je niet hoeft te rekenen op berichten over bijvoorbeeld de schoonmaker van de stadionstoeltjes. Wat je daarentegen wel vind, zijn actualiteiten die je gaan helpen bij het maken van je analyse voor je volgende weddenschap.

Vijf weetjes over de Bossche Blue White Army

  • ⚽ In de prijzenkast staat een algeheel landskampioenschap uit 1948, behaald door voorloper BVV.  Na een fusie wint FC Den Bosch viermaal het Eerste Divisie kampioenschap.

 

  • ⚽ Ook de recordaanwinst staat inmiddels meer dan dertig jaar in de boeken. In 1989 wordt er omgerekend 204.000 euro overgemaakt aan Feyenoord voor middenvelder Peter Barendse.

 

  • ⚽ Ruud van Nistelrooy is de speler die de club de meeste transfergelden oplevert. SC Heerenveen neemt de superspits in 1997 over voor een bedrag van maar liefst 1,58 miljoen euro.

 

  • ⚽ De hoogste overwinning in de clubhistorie wordt geboekt op 4 juni 1979, wanneer FC Den Bosch in stadion De Vliert afrekent met Helmond Sport. Na negentig minuten staat er 10-1 op het scorebord.

 

  • ⚽ Voor de grootste nederlaag openen we de geschiedenisboeken op bladzijde 5 november 1972. De uitwedstrijd tegen Ajax in de oude Meer eindigt in 9-0.

Een korte samenvatting van de kleurrijke geschiedenis van FC Den Bosch

De club ziet officieel het levenslicht pas op 18 augustus 1965 en is daarmee veel jonger dan veel andere bvo’s. Feitelijk gezien komt FC Den Bosch voort uit een fusie tussen BVV en Wilhelmina.

Vanaf de oprichting speelt de club voornamelijk in de Eerste Divisie / Keuken Kampioen Divisie. Tussen 1984 en 1990 gaat het sportief voor de wind en is men onafgebroken actief op het hoogste niveau.

Stadion de Vliert is geopend in 1951 en dus al sinds de oprichting de thuishaven van de club.

Voorloper BVV wordt landskampioen in 1948. Puur kijkend naar de palmares van FC Den Bosch zelf, gaat het om vier Eerste Divisie kampioenschappen in 1971, 1999, 2001 en 2004.

De derby tegen aartsrivaal Top Oss is een garantie op vuurwerk

Vroeger had je met BVV tegen Wilhemina een rasechte Bossche derby. Tegenwoordig is Top Oss de absolute aartsrivaal. Beide stadions liggen ook maar twintig kilometer van elkaar vandaan.

Een andere rivaal is Willem II, al worden deze Brabantse onderonsjes niet heel vaak gespeeld doordat beide teams op een ander niveau actief zijn. Vanzelfsprekend brengen duels met andere clubs uit de provincie zoals RKC Waalwijk, FC Eindhoven, NAC Breda en Helmond Sport ook altijd extra spanning met zich mee, mede omdat ze uitkomen in dezelde divisie.