Bundesliga

De Bundesliga is de verzamelnaam van de hoogste en veruit meest gevolgde voetbalafdeling van Duitsland. Binnen deze competitie strijden achttien clubs om het landskampioenschap. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over alles wat met deze topcompetitie uit Europa te maken heeft. 

Je ziet meteen het Bundesliga programma van de aankomende speelronde, inclusief de datum waarop  er gevoetbald wordt. Wanneer deze wedstrijden zijn gespeeld, worden de uitslagen automatisch toegevoegd.

In de Bundesliga stand kun je zien op welke positie jouw favoriete club staat. Bovendien haal je waardevolle statistieken uit de stand van de Bundesliga, zoals het aantal gewonnen wedstrijden en het doelsaldo.

Geluk haal je vaak uit kleine dingen in het leven, zoals Bundesliga live op televisie kijken. Met gedetailleerde informatie over zenderpakketten die alle wedstrijden uit de hoogste competitie van Duitsland uitzenden, weet je welke kanalen er zo snel mogelijk dienen te worden geactiveerd.

Als je niet thuis bent, kun je ook voetbal kijken op een mobiel apparaat dat over een internetverbinding beschikt. Verderop deze pagina lees je alles over gratis en legale Bundesliga streams.

Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeeld, maar is het ook tijd voor zeer interessante Bundesliga play offs. Wil jij weten wat er hierin op het spel staat en waarom het Duitse systeem onderscheidend is ten opzichte van andere competities binnen Europa? Lees dan snel verder.

De widgets op deze pagina bevatten interessante informatie over de competitie. Zo worden de vijf laatste kampioenen en de gepromoveerde teams weergegeven, maar is er ook plek ingeruimd voor topscorers van de Bundesliga.

Check het Bundesliga programma voor aankomende wedstrijden

Binnen het wedstrijdschema zie je welke aankomende wedstrijden er in de huidige speelronde op de planning staan, inclusief de speeldatum. Omdat er 18 clubs deelnemen, worden standaard alle negen wedstrijden weergegeven. Daaraan zie je dus meteen welk team er thuis speelt.

Je hebt de mogelijkheid om alvast vooruit te kijken naar wedstrijden uit de Bundesliga die later dit seizoen staan genoteerd op het programma. Dit doe je door op de linker pijl naast de speelronde te klikken. Anderzijds kun je resultaten terughalen van eerder gespeelde duels, door op de pijl naar rechts te klikken. Je kunt maximaal teruggaan tot het begin van de lopende jaargang.

Voor een nog uitgebreider overzicht van andere competities, kun je terecht binnen het Voetbal Vandaag programma.

Bekijk alle uitslagen van de Bundesliga binnen het huidige seizoen

Gespeelde wedstrijden in de hoogste competitie uit Duitsland kennen Bundesliga uitslagen, dat is geen hogere wiskunde. De uitslagen worden direct na afloop automatisch toegevoegd op de juiste plek in het programma. Daarmee zie je meteen welke duels reeds voltooid zijn en welke wedstrijden nog geen uitkomst kennen.

Wanneer je op zoek bent naar een live scores, ga dan naar Voetbal Vandaag. Voor gedetailleerde wedstrijdinformatie, klik je op de op de wedstrijd. De pagina waarop je vervolgens terechtkomt, bevat talloze statistieken vanuit een betting perspectief. Een greep uit de te vinden data:

 • ⚽ Doelpuntenmakers

 • ⚽ Gele en rode kaarten

 • ⚽ Het aantal corners

 • ⚽ Virtuele stand

 • ⚽ Gemiddelde statistieken genomen over het gehele seizoen

 • ⚽ De hoogste live odds

Waarom de Bundesliga stand een belangrijke pijler is

De Bundesliga stand geeft je een hoop waardevolle informatie. Achter elke club staat gedetailleerd weergegeven hoeveel wedstrijden er zijn gewonnen, verloren en gelijkgespeeld. Het totale aantal punten dat daaruit komt, bepaalt de positie op de ranglijst.

Wanneer meerdere teams evenveel punten hebben, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Dit is überhaupt een interessante statistiek, omdat je ziet hoeveel doelpunten het team heeft gescoord en hoe vaak de keeper heeft moeten vissen. Om het helemaal af te maken, zie je geheel rechts de huidige vorm over de laatste vijf wedstrijden.

Wat zijn Bundesliga play offs en waar wordt er om gespeeld

Het reguliere seizoen kent in totaal 34 speelronden. Elke club speelt 17 thuiswedstrijden en gaat evenzoveel keer op bezoek bij een ander team. Nadat de laatste speelronde achter de rug is, worden er twee extra wedstrijden aan de kalender toegevoegd. Dit zijn zogeheten promotie/degradatie play offs.

Belangrijk om te weten is dat er in Duitsland enkel play offs worden gespeeld om te bepalen welke clubs promoveren naar en degraderen uit de Bundesliga en 2e Bundesliga. Dit systeem zit dus anders in elkaar als in de Nederlandse Eredivisie, waar ook nog play offs worden gespeeld om Europees voetbal.

De twee clubs die onderaan eindigen (nummers 17 en 18) zijn gedoemd het daaropvolgende seizoen een niveau lager uit te komen. Vanuit Bundesliga 2 promoveren de nummer een en twee direct. De play offs worden gespeeld tussen de nummer 16 uit de Bundesliga en de nummer drie uit de 2e Bundesliga. De winnaar van het tweeluik speelt het volgende seizoen in de hoogste competitie, terwijl de verliezen minimaal een jaar actief is op het tweede plan.

Kijk alle wedstrijden uit de Bundesliga live via televisie

Een heel seizoen bestaat uit maar liefst 612 competitiewedstrijden, die stuk voor stuk op televisie worden uitgezonden. Dit magistrale aantal is exclusief de play offs en duels binnen het Duitse bekertoernooi DFB Pokal

Helaas zijn de zenders waarop commentatoren live verslag doen van al het moois dat deze competitie te bieden heeft, niet opgenomen in het basispakket van je televisie aanbieder. Dat betekent dat je aangewezen bent op een additioneel zenderpakket.

De zendgemachtigde in deze is ESPN, dat de Duitse wedstrijden heeft verpakt in een drie kanalen tellend pakket genaamd ESPN International. Het activeren hiervan werkt als volgt.

 • ⚽ Selecteer jouw leverancier binnen voetbal op tv. 

 • ⚽ Lees jezelf goed in over het aangeboden pakket inclusief de kosten.

 • ⚽ Via Voetbal Vandaag staat er een persoonlijke aanbieding voor je klaar.

 • ⚽ Om hier gebruik van te maken, klik je op de banner die in je beeldscherm staat.

 • ⚽ Doorloop de stappen en kijk vanaf vandaag voetbal zoals het bedoeld is: live.

 

Bekijk gratis live streams tijdens het voetbalwedden

Livestreams zijn tegenwoordig erg populair en dat is meer dan terecht. Streamen is snel, al moet je vaak eerst door een oerwoud van advertenties heen en is het altijd afwachten of je computer niet besmet raakt met een virus.

Dit is gelukkig allemaal te voorkomen, door een Bundesliga stream en bijvoorbeeld streams uit de Engelse Premier League vanaf heden te bekijken via een bookmaker. Hier vind je gratis streams die toegankelijk zijn na het aanmaken van een account. 

Bovendien zijn betting sites de aangewezen plaats om een extra dimensie toe te voegen aan wedstrijden in de vorm van weddenschappen. Je kunt zowel pre match inzetten als live betting toepassen en geld winnen met het kijken naar voetbalwedstrijden.

Ben jij benieuwd naar welke weddenschappen er bestaan en wil je meer uitleg over de betekenissen hiervan? Dan is voetbalwedden jouw gids naar winstgevend wedden op de lange termijn.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Bundesliga?

De Bundesliga is de hoogste en meest aansprekende voetbalcompetitie van Duitsland. Het eerste volledige seizoen werd gespeeld in het seizoen 1963/1964. De grote topper uit de competitie is Bayern Munchen. Daarnaast is er het voor Nederlanders bekend Dortmund.

Wanneer begint de Bundesliga?

De competitieplanner van de Deutsche Fussball Bund draait elk jaar een strakke planning in elkaar en bepaalt wanneer de eerste speelronde van start gaat. Kijk in het Bundesliga programma op welke datum de competitie aanvangt.

Waar wordt de Bundesliga uitgezonden?

Om de beste clubs van Duitsland live te kunnen kijken, heb je een televisie of een computer nodig. Ook een mobiel apparaat zoals een laptop, tablet of smartphone volstaat.

Op welke zender is de Bundesliga te zien?

Alle wedstrijden uit deze super spannende competitie zijn te zien op de kanalen van de partij die de uitzendrechten heeft verworven. Ga naar de voetbal op tv vandaag pagina om achter de juiste kanalen te komen.

Hoeveel Bundesliga teams kwalificeren zich voor Europees voetbal?

Dit is afhankelijk van de UEFA coëfficiëntenlijst. Daarmee wordt bepaald hoeveel ploegen uit Duitsland zich kwalificeren voor de groepsfase of kwalificatierondes van de Champions League, Europa League en de Conference League.

Hoeveel clubs degraderen er uit de Bundesliga?

De nummers 17 en 18 degraderen direct. De club die op de zestiende plaats eindigt, kan zichzelf veilig spelen door het tweeluik met de nummer drie uit de 2e Bundesliga winnend af te sluiten.

Hoe kan ik voetbalwedden op de Bundesliga?

Weddenschappen plaatsen op de Bundesliga doe je bij legale en betrouwbare bookies van Hollandse bodem. Op de bookmaker-pagina tref je een complete lijst met betting sites uit Nederland die over een vergunning beschikken. Hier kun je veilig en tegen gunstige odds inzetten.