Dit zijn de topscorers aller tijden van Oranje

De afgelopen decennia hebben tal van spelers gescoord voor het Nederlands elftal. Maar wie waren het vaakst trefzeker voor de Oranje Leeuwen? Dit zijn de topscorers aller tijden van Nederland!

Robin van Persie, topscorer van het Nederlands elftal
© PROSHOTS | 12-12-2022 08:00

1. Robin van Persie - 50 goals

Robin van Persie voert de ranglijst aan met 50 doelpunten. De Flying Dutchman, die in 2005 zijn Oranje-debuut maakte, was in zijn tweede interland al trefzeker. Sindsdien scoorde Van Persie aan de lopende band voor het Nederlands Elftal. Met 50 goals in 102 wedstrijden loopt RVP bijna één op twee. Eén van zijn goals die veel Oranjefans nog bijgebleven zal zijn, is de openingstreffer op het WK 2014. Van Persie kopte de bal destijds prachtig over Casillas heen.

2. Memphis Depay - 43 goals

In de nek van Van Persie hijgt Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona maakte op het WK in Qatar zijn 43e goal voor Oranje en passeerde daarmee Klaas-Jan Huntelaar. Memphis speelde in een grote rol in de plaatsing voor het WK 2022: in de kwalificatie voor het toernooi scoorde hij liefst tien keer. Met 43 goals in 85 wedstrijden, legt Memphis een uitstekend moyenne af.

3. Klaas-Jan Huntelaar - 42 goals

Op plek drie vinden we Klaas-Jan Huntelaar terug. The Hunter was in 76 interlands 42 keer trefzeker. Daarmee laat hij spelers Kluivert, Bergkamp en Robben achter zich. Huntelaar was tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Ierland in 2006 meteen twee keer trefzeker. Op het WK 2014 vertolkte hij een belangrijke rol door in de slotfase tegen Mexico de winnende binnen te schieten. Huntelaar sloot zijn interlandcarrière in oktober 2015 af met een goal tegen Tsjechië.

4. Patrick Kluivert - 40 goals

5. Dennis Bergkamp - 37 goals

5. Arjen Robben - 37 goals

7. Faas Wilkes - 35 goals

7. Ruud van Nistelrooij - 35 goals

9. Abe Lenstra - 33 goals

10. Johan Cruijff - 33 goals

Topscorers huidige WK-selectie

Binnen de WK-selectie die is afgereisd naar Qatar is Memphis met 43 goals dus topscorer. Op plek twee staat Davy Klaassen met tien goals. Luuk de Jong was acht keer trefzeker, terwijl Vincent Janssen en Steven Bergwijn zeven keer het net vonden.