Alles wat je moet weten over het WK vrouwenvoetbal 2023

Het Nederlands Elftal komt deze zomer in actie op het WK Voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De Oranje Leeuwinnen jagen na de historische EK-zege in 2017 weer eens op een prijs, maar gaat dat ze ook lukken? Lees hier alles over de poule, het speelschema en waar je de wedstrijden live ziet!

De Oranje Leeuwinnen
© PROSHOTS | 07-07-2023 08:00

Poule Nederlands Elftal op het WK Vrouwen

Nederland is op het WK ingedeeld in een poule met Portugal, Amerika en Vietnam. De ploeg van Jonker moet het meest vrezen voor de Verenigde Staten, dat de laatste twee edities wereldkampioen werd en momenteel nummer één van de wereld is. Portugal is 21e van de wereld en Vietnam 32e. Nederland staat zelf op plek negen op de FIFA-ranking.

Speelschema Nederlands Elftal op het WK Vrouwen

De Oranje Leeuwinnen beginnen het WK 23 juli om 09:30 uur Nederlandse tijd met een wedstrijd tegen Portugal. Wie de tweede wedstrijden tegen de VS wil kijken, moet de wekker zetten. Dat duel wordt om 03:00 uur afgewerkt. Het laatste groepsduel met Vietnam wordt op 1 augustus om 09:00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

23 juli: Nederland - Portugal (09:30 uur)

27 juli: Nederland - Verenigde Staten (03:00 uur)

1 augustus: Nederland - Vietnam (09:00 uur)

Het WK Vrouwen live op tv

De wedstrijden van het WK Voetbal zijn allemaal te volgen bij de NOS. De wedstrijden van het Nederlands Elftal worden live uitgezonden.

Nederlands Elftal

Wanneer is het WK Vrouwen 2023?

Het WK Vrouwen wordt van 20 juli tot en met 20 augustus 2023 gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland.

Speelsteden Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal speelt haar groepswedstrijden allemaal in Nieuw-Zeeland. De eerste en laatste poulewedstrijd (Portugal en Vietnam) worden allebei afgewerkt in het Dunedin Stadium (Dunedin). Nederland - Verenigde Staten wordt gespeeld in het Wellington Regional Stadium (Wellington).