Het algoritme van VoetbalVandaag: waar ligt de value dit weekend?

Het VoetbalVandaag.nl-algoritme draait ook buiten het reguliere seizoen op volle toeren. In de MLS heeft dit systeem mooie value gezien bij bepaalde bets. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje!

Javier Hernandez juicht namens LA Galaxy in de MLS
© PROSHOTS | 24-06-2022 12:00

Hoe werkt het algoritme van VoetbalVandaag?

Allereerst is het misschien handig om uit te leggen hoe het algoritme in zijn werk gaat. Het is namelijk nét even wat anders dan een voorspelling. Op basis van data bekijkt het algoritme welke ploeg de meeste kans heeft om te winnen en berekent het zo zijn eigen 'odds', net zoals de bookmakers dat doen. Vervolgens worden deze odds vergeleken met die van de bookmakers en als het systeem een (groot) verschil detecteert: BAM! Dan hebben we een bet met zogeheten 'value' te pakken.

Het is dus niet zo dat de tip die uit het algoritme komt rollen een echte voorspelling is. De odd van de bookmaker voor deze bet is, afgaand op de data die wij van onze datapartners krijgen, te hoog en dus zit daar 'value' op. Dit houdt in dat op de lange termijn dit soort bets spelen winstgevend is, zoals we in dit artikel over de maand maart hebben samengevat.

Wat zegt het algoritme over de MLS?

Zoals eerder gezegd, er wordt op dit moment niet veel gevoetbald. Echter biedt de MLS in deze periode soelaas, want daar staat dit weekend gewoon een speelronde op het programma. En dus kijken we nu naar twee wedstrijden waarin het VV-algoritme value heeft ontdekt in de 1X2-bets.

MLS voorspellingen
VV

Seattle Sounders wordt tegen een odd van 1,77 gezien als bet met value, op basis van historische data. De Sounders nemen het in eigen huis op tegen Sporting Kansas City, een ploeg die 2 van de laatste 3 MLS-duels verloor, dus die durven wij zeker aan! Een uitzege van Atlanta United bij Toronto FC is iets lastiger, getuige de odd van 2,25. Toronto verloor in de MLS liefst 6 van de laatste 8 wedstrijden, dus ook hier zien we een prima bet op 'Atlanta wint'.

Meer van dit soort value-bets spotten? Voor komend weekeinde zijn er naast bovenstaande wedstrijden nóg meer hits uit het algoritme gekomen voor de MLS. Check regelmatig onze voorspellingen-pagina om niks te missen!