Value op nieuwe club van Gareth Bale in de MLS! Mooie odd van 1,71 bij bookmaker Jack's!

De kogel is door de kerk: Gareth Bale maakt een transfer van Real Madrid naar Los Angeles FC! De Welshman had een aflopende verbintenis en kiest dus voor de MLS. Bij LA FC is men uiteraard verheugd, maar de focus moet echter gewoon op de competitie: FC Dallas komt namelijk op bezoek.

Gareth Bale namens Wales in actie tegen Nederland
© PROSHOTS | 29-06-2022 09:00

Maandag maakte de club bekend dat Bale een éénjarig contract tekent, met de optie om dit met 18 maanden te verlengen. De kans dat hij aankomende donderdag (4:30 NL tijd) al in actie komt voor zijn nieuwe club is echter niet heel groot.

Eerder wordt verwacht dat LA FC pas op 8 juli een beroep kan doen op de nieuwe ster, als LA FC de stadsderby tegen LA Galaxy speelt. Ook die andere aanwinst, Giorgio Chiellini, wordt dan verwacht.

'Value' op zege LA FC!

Echter, het VoetbalVandaag.nl-algoritme heeft voor de aanstaande wedstrijd wel een goede value ontdekt. Volgens onze data is de odd van bookmaker Jack's op 'LA FC wint' met 1,71 te hoog en dus een bet met value.

Als we zelf een blik op de statistieken werpen, komen we tot de conclusie dat dit een prima bet is. LA FC is namelijk koploper in de Western Conference, terwijl FC Dallas vierde staat. Bovendien won Dalles slechts 1 van de laatste 5 duels en gingen er in deze reeks liefst 3 verloren. Meer informatie, vorm en statistieken van deze twee teams vind je op de wedstrijdpagina.

Hoe werkt het algoritme van VoetbalVandaag?

We gaan je nu uitleggen hoe het algoritme in zijn werk gaat. Het is namelijk nét even wat anders dan een voorspelling. Op basis van data bekijkt het algoritme welke ploeg de meeste kans heeft om te winnen en berekent het zo zijn eigen 'odds', net zoals de bookmakers dat doen. Vervolgens worden deze odds vergeleken met die van de bookmakers en als het systeem een (groot) verschil detecteert: BAM! Dan hebben we een bet met zogeheten 'value' te pakken.

Het is dus niet zo dat de tip die uit het algoritme komt rollen een echte voorspelling is. De odd van de bookmaker voor deze bet is, afgaand op de data die wij van onze datapartners krijgen, te hoog en dus zit daar 'value' op. Dit houdt in dat op de lange termijn dit soort bets spelen winstgevend is, zoals we in dit artikel over de maand maart hebben samengevat.

FREE BET VAN €50,-