Strijd om de Gold Cup barst los: deze Eredivisie-spelers komen in actie! Check de odds!

Zestien landen uit Noord-, Midden-Amerika en het Caribisch gebied strijden van 25 juni tot en met 16 juli om de felbegeerde Gold Cup. Bij de deelnemende landen zijn zes Eredivisie-spelers terug te vinden. Lees hier wie er allemaal meedingen om de hoofdprijs. Daarnaast geven we je een aantal quoteringen mee!

Santiago Gimenez, aanvaller van Mexico
© PROSHOTS | 24-06-2023 12:00

Mexico: Giménez, Álvarez en Sanchez

Mexico heeft met drie Eredivisie-spelers de hoogste afvaardiging van alle landen. Santiago Giménez, die landskampioen werd met Feyenoord, moet de doelpunten gaan maken, terwijl met Álvarez en Sanchez twee spelers van Ajax bij de selectie zitten. Mexico opent tegen Honduras, waarna affiches met Haïti en WK-organisator Qatar wachten. Laatstgenoemde land mag aan het toernooi meedoen omdat zij een belangrijke sponsor van de Gold Cup zijn. Mexico wordt met een odd van 2.50 voor de eindzege tot de favoriet gerekend door JACKS.NL.

Veilig en betrouwbaar

Verenigde Staten: Mihailovic

Ook AZ-fans zullen met interesse naar de Gold Cup kijken. Bij de Verenigde Staten doet namelijk Djordje Mihailovic mee. De middenvelder sloot afgelopen winter voor een recordbedrag de overstap naar Alkmaar, maar wist zich nog niet in de basis van Jansen te knokken. Lukt hem dat bij Amerika wel? De VS neemt het zondagnacht op tegen Jamaica. Daarna speelt het tegen Saint Kitts en Nevis en Trinidad en Tobago. De Stars and Stripes zijn na Mexico favoriet bij de bookmaker. ZIj krijgen een odd van 2.65 toebedeeld.

Canada: Brym

Verder speelt bij Canada nog een speler met Eredivisie-roots mee. Charles-Andreas Brym staat onder contract bij Sparta en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan FC Eindhoven. De rechtsbuiten heeft acht interlands achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde. Canada is in een poule ingedeeld met Guadeloepe, Guatemala en Cuba. De VS en Mexico zijn volgens JACKS.NL topfavorieten voor de zege, op ruime afstand gevolgd door Canada. Als Canada wint, pak je 6.00 keer je inzet.

Haïti: Arcus

Tot slot is er nog Arcus. De rechtsback van Vitesse kan bij Haïti rekenen op een basisplaats en neemt het met zijn land achtereenvolgens op tegen Qatar, Mexico en Honduras. Wint Haïti doe Gold Cup, dan zou dat een regelrechte stunt zijn. Op een eindzege van Haïti staat een quotering van 67.00.

De Gold Cup live op tv

De wedstrijden van de Gold Cup worden live uitgezonden op ESPN. Bekijk op onze pagina Voetbal op TV welke wedstrijden wanneer worden gespeeld.