Van praktische kleding tot eyecatching outfit: de evolutie van het trainingspak

ADVERTORIAL - Voetballers lopen er graag in, zowel tijdens het 'werk' al daarbuiten. Tracksuits, oftewel trainingspakken, zijn niet meer weg te denken uit de garderobe van de gemiddelde voetballer en ook daarbuiten worden dit soort outfits steeds modieuzer. Waar dit kledingstuk vroeger vooral rond het sporten werd gedragen, zijn trainingspakken van bepaalde merken tegenwoordig echte eyecatchers!

Lumi3re trainingspakken
© Lumi3re | 09-12-2022 08:00

Via een omweg naar het profvoetbal

Merken als Lumi3re en Malelions hebben een zeer veelzijdige collectie, die zich richt op zowel mannen als vrouwen. Met name onder (prof)voetballers zijn de trainingspakken van deze labels populair. En dat is in het geval van Lumi3re niet eens zo heel gek; de oprichter ervan Phiras Chehoudi, schopte het zelf ooit bijna tot profvoetballer.

Dit avontuur pakte alleen niet uit zoals gehoopt. Nadat hij door een Tunesische club werd gescout en een contract kon tekenen, ging er echter wat mis. "De dag dat ik een contract zou tekenen, kwam er een soort staking. Ik kreeg tweeëneenhalve maand niet betaald. Toen ben ik teruggevlogen naar Nederland", laat hij weten in een interview met FUNX.

Met zijn kledinglijn gaat het echter een stuk beter en heeft hij het profvoetbal tóch weten te bereiken. Onder meer Oranje-international Nathan Aké, die momenteel uitkomt op het WK 2022 in Qatar, loopt met regelmaat in een outfit van Lumi3re.

Het eveneens Nederlandse label Malelions speelt ook in op de groeiende vraag naar comfortabele trainingspakken. Het merk steekt de ambitie niet onder stoelen of banken en richt zich op een wat meer specifieke doelgroep: "Malelions zijn leiders en gaan ten alle tijden voorop in de strijd om hun doelen te bereiken", zo klinkt de ondernemingsmissie van het label. Onder meer rapper Snelle wordt regelmatig in een pak van Malelions gespot en is inmiddels een van de populairste lifestyle-merken onder jongeren.

Ben je op zoek naar een outfit die én comfortable zit én waarmee je het Nederlands elftal kan supporten? Dan heeft Malelions genoeg opties voor jou! Neem een kijkje op deze webshop en scoor jouw WK-outfit!